|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
въпрос за CELERON 300/A
|
|
Автор |
Radko () |
Публикувано | 07.07.00 23:07 |
|
Имам celeron 300A. Един приятел ми каза, че в някво списание чел как можело да си го направя на 450. Доколкото разбирам не бих могъл да го увелича повече от 415MHz( 83x5). Бихте ли ми обяснили въобще как стоят нещата с тия херци. :) Благодаря ви предварително.
| |
|
S kakvo dyno si?
| |
|
A i mejdu drugoto mnojitelq na Celeron 300 e 4,5 a ne 5 (5 e n 333).
| |
|
Ako imash wyzmojnost da promenish skorostta da shinata ot biosa na 100Mhz stawa (4.5X100=450Mhz). Zawisi obache kakwo ti e dynoto. Inache procesora e mnogo podhodqsht za overclock i ima wyzmojnost da dostigne 450Mhz. Ako nqmash nastrojka 100Mhz FSB w bios-a moje da se naloji da smenqsh nastrojki na jumper-i na dynoto, no bez da znam modela na dynoto ne moga da ti dam po-pylna informaciq.
BYE!
| |
|
Hich ne e tolkova slojna rabota. Otvarjash knijkata s opisanieto na dunoto ti i tam ima shema na kojato sa pokazani vsichki jumperi (neshto ot vida Jxx, kadeto xx e nomer). Ima sushto i tablica kojato pokazva kak da naglasish jumpera taka che da imash gelanata chestota. Znachi ako v tablicata pishe 100Mhz i e pokazano kak da naglasish jumpera, vsichko koeto trjabva da napravish e da go smenish ot 66Mhz-ovata nastroika kojato ti e v momenta na 100Mhz-ova. Naglasjaneto na jumpera e prosto premestvane na edna plastinka, nishto slojno.
| |
Тема
|
въпрос за CELERON 300/A
[re: Radko]
|
|
Автор |
Radko () |
Публикувано | 08.07.00 17:23 |
|
Благодария ви за съдействието. Ами дъното ми е PII SHUTTLE 661, INTEL 440BX ATX. А иначе в указанието ми са показани настройките за: "66MHz based processor" и "100MHz based processor". За първия са показани настройки при за CPU Host Clock- 50,66,75,83MHz. А за втория съответно за 50,66,75,83,100,103,112,133МHz. И когато настроя jumperite на 100МHz( тоест да ги махна всичките) и го направя на 4.5x тва PC пак си умножава 66*4.5=300.
| |
Тема
|
въпрос за CELERON 300/A
|
|
Автор |
Jeff () |
Публикувано | 08.07.00 20:44 |
|
Vij jumper JP37 (Bios Setup). Dai go na default - kakto e pokazano v knishkata (Auto!!!). Za Help vij NOTE 1,2. Ot tuk natatyk pravish kakvoto si poiskash ot biosa :)
| |
Тема
|
въпрос за CELERON 300/A
[re: Jeff]
|
|
Автор |
А.Петров () |
Публикувано | 09.07.00 02:11 |
|
И вдигаш CPU core voltage - ot 2.0V на 2.2V ili 2.4V (не препоръчвам 2.4V особено в тия жеги ...) но това зависи от CPU-to - на 2.2V може и да не боотне или да крашва впоследствие. Хубавото в случая е че ABIT имат такава възможност в BIOS-а. Иначе ще се наложи да се мацат или облепват краци ... мъка. Ако се наложи тази операция (ориентация на CPU-то както се слага в слота) се изолират със парченца тиксо или лак номера пинове съответно :
за 2.2V - A119 и A121 само горната половина и B119 - само долната половина
за 2.4V - A120 и A121 само горната половина и B119 - само долната половина
за 2.6V - хмм хайде без издевателства ...
Ако CPU-то не пожелае да тръгне на 100MHz въпреки джъмперен/BIOS сетинг се изолира пин B21 само долната половина. Пиновете имат широка и тънка страна (горна и долна половина широка-тънка и обратно по ориентацията по-горе за по-разбираемо). Номерацията на пиновете я има на CPU-to. И задължително слагаш втори вентилатор като изместваш първия от средата в единия край на радиатора и слагаш другия в другия край.
А.Петров
| |
|
Ami az sum sys CELERON 300A , dyno MSI 6163PRO - Intel BX, ohlajdaneto sum si go prawil sam ...wkluchwa ogroooomen aluminiew radiator, s dwa ball bearing coolera w kraishtata... Core e na 2.3V / dynoto poddyrja nastroika w BIOS syotwerno ot 1.9 do 2.4V prez stypka ot 0.5V / :) ...BUSa e 112 MHZ...t.e. CPUto si wyrwi na 504MHz :)))...ABSOLUTNO stabilno :)...puskal sum go i na 120MHz BUS...ama zapochwa da zabiwa RAMa...shtoto e PC100... 32MB Hitachi + 64MB LG :)...a btw sym s video MSI 4424 Intel 740 ,s dopylnitelno cooolerche:)
| |
Тема
|
въпрос за CELERON 300/A
|
|
Автор |
Radko () |
Публикувано | 09.07.00 16:00 |
|
Iskah prosto otnowo da wi blagodaria za pomoshta. Dosta neshta mi se iziasniha :)Okaza se kakto kazwate che taia rabota e mnogo prosta i i pri men stawala s BIOSa. Samo deto triabwalo da oswobodia J45 na dunoto. :))))))))))))))
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|