Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 23:38 12.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Хардуер
*Кратък преглед

Тема Asus P3V4X i Coppermine/Celeronнови  
Автор Yavor ()
Публикувано14.06.00 12:49

Zdravejte, dnes si kupih dyno AUS P3V4X i Coppermine/Celeron na 566mhz.Sled kato go pusnah v biosa mi pisheshe, che mnozitelq e 4,5 na 128mhz shina.Updatnah biosa do versia 1.04 i tozi problem se opravi.Starata versia na biosa beshe 1.03.Posle pusnah SIsoft SANDRA 2000 pro i v opciqta MAINBOARD INFO pak mi pokazva, che mnozitelq 4,5 na 128 mhz shina.Syotvetno mi dava i zavisheni chestoti na PCI shinata i AGP to.Na koe da vqrvam na BIOSA ili na SISoft.Spored men e stara versia i ne otchita pravilno.Bihte li mi kazali na vashta kakvo pokazva v tazi opciq.I oshte neshto, na memori testa mi dava dosta slabi rezultati okolo 220mb/s-CPU 260mb/s-FPU.Pri nastrojka v biosa 2-2-2-5.Pametta mi e 128mb PC133 7.5ns GENERIC MICRON.

Тема Asus P3V4X i Coppermine/Celeronнови [re: Yavor]  
Автор Stax ()
Публикувано14.06.00 16:12

На дъното имаш ключета, които трябва да са настроени за Default настройките на процесора. Така ще ти тръгва дъното след неуспешен овърклок (примерно) или някаква друга грешка. Стария биос не разпознаваше добре чипове с мултипликатор >8, затова не е показвал коректна информация. Това, че паметта ти е РС-133 не показва на каква честота работи. Ако е на 66MHz трансфера ще е по-малък от тази на 100MHz или 133MHz. SiSoft е доста сбъркана програмка и аз лично въобще не й вярвам, но все пак как разбра, че разултатите са ти слаби? Спрямо какво? На 133MHz RAM (ако процесора ти тръгва на 100MHz шина) би трябвало да имаш резултати, близки до тези на Intel-BX при 100MHz. Поне при мен е така. Ако процесора ти работи на 66MHz, паметта може да работи най-много на 100MHz. И още нещо - RAM с тайминг 2-2-2-5 на 133MHz до сега не съм виждал в BG, така че ако стават грешки и "увисвания" намали на 3-2-2-6, което често е нормалната настройка... Поздрави!

Тема Asus P3V4X i Coppermine/Celeronнови [re: Stax]  
Автор Yavor ()
Публикувано14.06.00 16:31

V momenta sym pusnal procesora na 566mhz(8.5X66mhz).Rezultatite na Sisoft sa 210mb/s-CPU i 260mb/s-FPU.Sravnqvam gi s rezultatite na tozi ROCO s kojto ti si govoril v edna predisna tema.No moze bi toj e pusnal procesora na po visoka FSB.Za pametta ot biosa sym zadal opciqta 7ns 143mhz sys stojnosti 2-2-2-5.I imashe oshte nqkakva opciq v biosa namira se pod mnozitelq na procesora, koqto e na 2/3.S kakvo ohlazdane si.Ot kakvo se sytoi.

Автор Stax ()
Публикувано14.06.00 20:41

Ако процесорът ти е на 566MHz това означава, че паметта ти може да работи на 66MHz или 100MHz. В твоя случай работи на 100MHz. В този случай памет РС-133 е излишна. Това, че си указал в BIOS 7ns памет влияе на тайминга, но забелязах, че платката се опитва почти във всички случаи да предлага по-бърз тайминг от нормалния. Нормалния за РС-100/133 памети обикновено е 3-2-2-6. За честотата на работа на паметта (System/SDRAM Ratio) възможностите са следните: 66MHz FBS 1/1 - 66MHz/66MHz 2/3 - 66MHz/100MHz 100MHz FBS 1/1 - 100MHz/100MHz 3/4 - 100MHz/133MHz 3/2 - 100MHz/66MHz 133MHz FBS 1/1 - 133MHz/133MHz 4/3 - 133MHz/100MHz Още ли не си пробвал процесора на 850MHz (100х8.5)? Почти съм сигурен, че ще работи без проблеми. Само имай предвид, че нормалното захранване на процесора за 100MHz шина е 1.65V, а не 1.5V... Охлаждането на процесора трябва да е най-обикновен охладител за Socket-370, желателно с Ball Bearing вентилатор. Желателно е да се сложи и добро количество термо-паста (да покрие и ръбовете на кристала), но не е задължително, особено ако радиаторът има специална контактна повърхност. Моята система работи на 100х8=800MHz (Celeron/533 FC-PGA) с памет PC-133, която работи на 133MHz (3/4). Охладителя ми е Intel Box и проблеми няма. Иначе с топлината от останалата част на компютъра (TNT2 Ultra, 2 x 20Gb 7200rpm, CD-ROM + CD-RW) се боря с допълнителен вентилатор на кутията, засега успешно... Поздрави!

Тема Asus P3V4X i Coppermine/Celeronнови [re: Stax]  
Автор Yavor ()
Публикувано14.06.00 22:36

Blagodarq za informaciqta.Za sega ne mi se riskuva da go pusna na 100mhz shina s mojto ohlazdane dosta e zle.Utre shte si sloza slot1 radiator, kojto shte namaza s termo pasta i shte probvam.

Автор Stax ()
Публикувано14.06.00 22:51

Няма нужда от Slot-1 радиатор! 0.18m Celeron/Coppermine на 800MHz отделя по-малко топлина от 0.25m Celeron/Mendocino на 500MHz. Трябва ти обикновен Ball Bearing охладител от 4 долара и кутийка силиконова паста от 0.50 лв. Точно с такъв радиатор/вентилатор без никакви проблеми работи P-III/Coppermine 800EB. За разлика от "старите" Celeron-и PPGA, новите FC-PGA могат да се повредят много по-лесно с големите "железа". Все пак кристалът на процесора е открит... Поздрави!

Тема Ne stava na 8,5X100 1,65Vнови [re: Stax]  
Автор Yavor ()
Публикувано15.06.00 00:22

Moze bi zashtoto ne sym zadal ot jumperite na prehodnika za 100mhz shina.Dali e ot tova.Prehodnika e kucha marka na EAGLE.

Тема Sorry!нови [re: Yavor]  
Автор Stax ()
Публикувано15.06.00 00:34

Не е от ключетата със сигурност, а още по-малко вероятно да е от преходника. По-скоро такъв си е чипът. Celeron/566MHz е с по-малка вероятност да върви на 100MHz FBS от Celeron/533MHz, защото мултипликатора му е по-голям. Ядрото иначе е същото. Нищо! Пробвай на 90-95MHz, може и да стане, но ще ти се наложи ръчно да укажеш с ключетата AGP 2:3, защото може да не ти работи видеото на такава честота при AGP 1:1 (което е почти сигурно). Това може да стане като изключиш Jumperless настройките. Има джъмпер на платката... Поздрави!

Тема Asus P3V4X i Coppermine/Celeron [re: Yavor]  
Автор RoCo ()
Публикувано16.06.00 01:46

Ami eto me i mene, moiat processor kakto mai biah pisal e P3 500 i raboti na 142 MHz = 710 MHz. Na tolkova raboti i pametta mi 192 MB PC133. Ti ako polzvash Celeron v/u P3V4x purvo si dopusnal greshka che ne si ostanal na BX, koeto shteshe da e dosta po proizvoditelno, no shtom si vzel VIA... Tia e edinstveno celesuobrazna za P3 Coppermine, zashtoto pozvoliava FSB 133 MHz i >. Drugoto, koeto triabva da znaesh za Sisoft Sandra, specialno za memory bench-a e, che do 3-4 benchmark resultatite ti shte se kachvat postoianno i znachitelno, sled koeto stavat stabilni na max. nivo. Posle ne e losho da si update-vahsh i Sandrata, ako veche ne si go napravil

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.