|
Тема
|
Цени на "X" GeForce256 в България?
|
|
Автор |
Dreamer () |
Публикувано | 11.06.00 03:51 |
|
Hi,
Смятам да си взема GeForce256 и се интересувам от цените на различните платки в България. Предпочитанията ми са към Creative 3D Blaster Annihilator. Става дума само за платка с SDR ram. Все пак цената ще е решаваща. Btw, чух че имало в БГ Gainward CARDEXpert GeForce256 SDR за около 120$. Някой да знае в коя/кои фирма/и.
Благодаря предварително!
| |
Тема
|
[re: Dreamer]
|
|
Автор |
Stax () |
Публикувано | 11.06.00 13:07 |
|
Здравей, Dreamer!
Само няколко изречения:
- Не ми е известно да съществува GeForce базирана платка на цена от 120 долара, дори произведена от GarageWard в Перник!
- Аз бих изчакал малко с покупката на такава платка, поне докато не навлезе на пазара GeForce2, когато традиционно се очаква падане на цените на предишните продукти. Така е било винаги, надявам се така да стане и сега.
- Купувай от продуктите на Creative или Asus. Досега винаги съм ползвал тези марки (започвайки от "ерата" на Pentium-ите, естествено, 286/386 машинките ми бяха доста странни), включително в комбинация помежду им, без да са ми създавали ни най-малки проблеми. Плащаш повече, но и получаваш повече. Освен това и цената се задържа по-дълго.
И една идея, с която експериментирам в момента, бих казал много успешно:
- Asus P3V4X, AGP 4x, UDMA/66, 66-166MHz FBS (~ 105 USD)
- Asus V3800 nVidia TNT2 Ultra 32Mb SGRAM (~ 140 USD)
- Asus Adapter Card FC-PGA/Slot-1 + Ball Bearing Cooler
- Celeron-II Coppermine/533MHz SSE FC-PGA (~ 110 USD)
Процесора работи до 900MHz (112MHz x 8) на Default VCore!
Мисля, че съотношението цена/производителност е отлично...
Поздрави!
| |
Тема
|
[re: Stax]
|
|
Автор |
RoCo () |
Публикувано | 11.06.00 14:39 |
|
Hey Stax,
ima li v BG CuMine based Celeron, interesno mi e zashtoto pri mene oshte ne sa se poiavili? BTW, imash nujda ot po dobra video karta zashtoto V3800 ti e tiasno miasto v systema-ta sega. Az imah tochno sushtata - De Luxe predi nova godina, kogato si vzeh V6800. Razlikata e ogromna, osobeno ako obichash 1024x768 32Bit colour, max details. Ne che i Ultrata ne vurshi chudesna rabota, ama nali znaesh kak e...
| |
Тема
|
Celeron Coppermine...
[re: RoCo]
|
|
Автор |
Stax () |
Публикувано | 11.06.00 14:51 |
|
... има, но доставките са много нередовни, че и вносителите се опитват да му искат повече пари. При мен имаше известни количества на 533MHz и 566MHz, които се продадоха супер бързо. 600MHz не съм заявявал още, защото се доближава до цената на P-III/500. В момента чакам нова доставка. Един от тези процесори работеше на 1054MHz (124MHz x 8.5) на 1.75V, но аз не съм почитател на нестандартните честоти и го продадох. От видеокартата съм доволен, няма да я сменям скоро защото машинката много рядко се ползва за игри, а установих, че 2D графиката на GeForce и TNT2 е почти 1:1...
Поздрави!
| |
Тема
|
Celeron Coppermine...
[re: Stax]
|
|
Автор |
RoCo () |
Публикувано | 11.06.00 15:13 |
|
Prav si, shtom ne ia polzvash za igri shte ti varshi rabota oshte dulgo. BTW, kakvi sa CPUmark-ovete na novite Celeronite nad 850 MHz, pri mene P3 dava 65,8 ma 710MHz?
| |
Тема
|
Нямам представа, ...
[re: RoCo]
|
|
Автор |
Stax () |
Публикувано | 11.06.00 15:26 |
|
... защото нямам "грам" бенчмаркове на машината си. Пък и аз въобще не съм почитател на разни синтетични "мерилки". Само едно виждам, че PhotoShop сега ми "мачка" едно файлче за 42 сек. (800MHz), а преди му бяха необходими 66 сек. (500MHz). P-III/800EB същото нещо го "изяжда" за 34 сек. По-добър бенчмарк от това - здраве! Каквото и да си говорим, новите Celeron FC-PGA са малко "спънати" - 1/2 cache с по-голяма латентност (2 на Celeron срещу 0 на P-III). Заслужават си парите, но на 100MHz FBS. Производителността на Katmai и Celeron FC-PGA, обаче, при една и съща тактова честота е доста близка. Също така P-III Coppermine е по-бърз от Katmai при равни други условия с около 10%...
Поздрави!
| |
Тема
|
[re: Dreamer]
|
|
Автор |
Dreamer () |
Публикувано | 12.06.00 22:48 |
|
Stax (and all other buddies),
благодаря за инфото. Казаха ми, че 120 доларовия GeForce го имал в 'Global'.
Все пак ако тяхната информация е нек'ъф блъф нек'ъф лаф то трябва да знаеш, че ако не за 120, то за 128 долара можеш да си купиш:
- Innovision Inno3D Tornado GeForce256 32MB SDR OEM (цветна кутия) активно и пасивно охлаждане = 126$
- VisionTek GeForce256 32MB SDR OEM с активно и пасивно охлаждане = 128$
- Guillemot (Hercules) 3D Prophet I SE 32MB SDR OEM (кафява кутия) = 129$
и трите са AGP, от които най перспективна е 3D Prophet I SE поради марковия производител Hercules, който бе купен от Guillemot. Ако се чудите какво означава SE, то знайте, че това е Second Edition. При началния вариант са били ползвани не(достатъчно)качествени компоненти и поради това са картата е имала проблеми с 2D-то. За радост в SE проблемът е решен или поне така казват сайтове в който съм чел ревюта и на двата варианта.
Другите два производителя са по-неизвестни но в някой ревюта (в evil3d.net примерно) VisionTek-a дава по-високи резултати от CL 3DB Annihilator I в Q3A, 3D Mark2K. Естествено, че не може да се вярва на всеки срещнат сайт, но...
3-ти пък казват, че Inno3D GF256 SDR бил по-бърз от 3D Prophet SE в... 3D Mark2K
Колегата ми си е взел Guillemot 3D Prophet II (GeForce2 GTS вътре) и в 3D Mark 99 бил по-бавен от... Savage4: 800x600x16bit triple buffering Athlon cpu:
Guillemot 3D Prophet II: 2738 3DMarks99
Savage4: 3362 3DMarks99
FunVoodoo3: 2680 3DMarks99
Drivers:
Guillemot 3D Prophet II: Detonators 2 5.22
Savage4: BiPolar's tweaked build 1.14
FunVoodoo3: unknown
Heh, изглежда доста интересно, ако искате ще ви дам картинката с резултатите, много вълнуващо :-) Е, в повечето от тестове gf2 gts-тo е с n-пъти по-бърз, но в някой - смях!
Btw, ако имате Athlon направо си изхвълете geforce-a, даже Viper II Z200 (na Diamond) бил по-добре!? "Runs just like a crap!" - така казват повечето... НО! в някой сайтове тестовете показват съвсем друго :-)
On the other hand, може би сте видяли рекламите на Argus за AXLE TD-GeForce256 и TD-Savage2000 самоо дето тях ги няма още нито в БГ нито в сайта на AXLE (който се обновява 2 пъти годишно). Пратих е-маил на Argus, впрочем вече 3-4 пъти, но отговор/и така и не последва/ха. Някой ако има връзка с тях, може ли да ги попита? Благодаря!
И друго, ето какво се казва охладителна система за видео карта, в случая AOpen PA256 Pro (GeForce2 GTS отвътре).
Dreamer
Savage News
| |
|
Пробвай се и пиши пак! Аз обаче определено те съветвам да си вземеш платка на Creative или Asus, стига средствата да го позволяват. Нали си спомняш за онази популярна английска поговорка? Може и да има някаква поука в нея...
Поздрави!
| |
|
Изглежде, че в момента най-добре да изчакам пък и средствата не ми позволят карта на по-висока цена. Както казах и аз искам анайълайтър 1 (CL Annihilator)...
След излизането на GeForce2 MX в идните седмици/месец(и) ще стане интересно.
Благодаря!
| |
|
|
|
|