Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 02:28 13.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Хардуер
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Asus P3V4X i Coppermine/Celeronнови  
Автор RoCo ()
Публикувано11.06.00 00:30

Vaprosat mi e kam tezi, koito imat podobna konfiguracia. Ako ste si instalirali PC Probe kakva temperatura otchita za CPUto pri intenzivni prilojenia? Pri mene otchta niakakvi neveroiatno visoki temperaturi 80-90 poniakoga, daje i ne overclocknat. Heatsinka obache e dobre postaven v/u processora i ostava hladen prez cialoto vreme. Chudia se kak e vazmojno i dali pokazaniata na termosensora sa mi verni, biosa sushto dava dosta visoki pokazania ot 50-60 ??? Niakavi idei?

Тема Asus P3V4X i Coppermine/Celeronнови [re: RoCo]  
Автор beginer ()
Публикувано11.06.00 10:46

Аз съм с подобна конфигурация като селерона ми е 400MHz запоен към преходника Slot1 , пуснат на 500 MHz. Загрява 40-60 градуса.

Тема Всичко е наред...нови [re: RoCo]  
Автор Stax ()
Публикувано11.06.00 12:00

Аз имам такова РС с процесор Celeron-II/533@800 Coppermine. Процесора на "празен ход" работи на 45 градуса, като се натовари стига до 80-85 градуса. В същото време радиатора е само леко топъл на пипане. Дъното на Asus НЕ мери температурата на радиатора на процесора, а вътрешната температура на кристала използвайки вградения за целта в ядрото на процесора термо диод. Максималната температура на ядрото е някъде около 100 градуса, че и повече. Затова и програмата по подразбиране (при инсталирането) дава горна граница от 99 градуса, ако си забелязал. Ако мониторинга ти показва температури в интервала 40-90 градуса, то значи всичко е наред. Вътрешната температура на кристала наистина е толкова, но не може да се повиши повече, защото радиатора отнема топлина постоянно. Т.е. процесора работи в напълно нормален режим. Направило ли ти е впечатление, че при "отнемане" на товара на процесора температурата пада значително в рамките на следващите 2-3 секунди? Да, наистина е така. Само като сравнение - на Pentium-III/600EB вътрешната тенпература на кристала рядко пада под 70 градуса. Като обобщение, ако радиатора на процесора не е горещ на пипане (под 45-50 градуса), всичко е ОК... Поздрави!

Тема Asus P3V4X i Coppermine/Celeronнови [re: RoCo]  
Автор !!! ()
Публикувано11.06.00 14:06

Тези стойности които сте ги писали ми се виждат много високи, по какъв начин измервате температурата, аз използвам програмите: System Monitor и MB Monitor 4, резултатите и от двете програми са еднакви: 31 градуса, процесора ми е Celeron 400MHZ Slot1, и работи на 500MHz.

Тема Всичко е наред...нови [re: Stax]  
Автор RoCo ()
Публикувано11.06.00 14:19

Mnogo merci za poiasnenieto, az razbiram che PC Probe chete ot vutreshnia diod na procesora i estestveno tam temp. e po visoka ot tazi koiato shte izmeriat vunshni termo datchici, kakto e na MSI dunata ili starite Asus. A predpolagam che programata pozvoliava da se meriat temp. do 100C, zashtoto spored Intel specs CuMine processorite sa godni da rabotiat do 90C, tova go ima na site-a na Intel za vseki batch processori...Samo deto me uchudvaha neobichaino visokite vurhove na temp. i posle, kakto i ti si zabeliazal sled 2-3 sec. pada ot 90 na 50 C, koeto fizicheski mi se vidi samnitelno, chudeh se dali i drugite duna/processori davat susjtite pokazania... Tova, koeto kazvash za 600EB me uspokoiava, biah pochnal da si mislia che neshto pri mene ne e nared s komp-a i smeniah ventilatori i t.n., i pisheh po forumi da pitam po chujbina. Interesno che ot drugite, ne BG forumi mi kazaha che tova ne bilo normalno i edva li ne skro shte mi gori procesora... A na pipane heatsinka e hladen prez cialoto vreme, misleh che niamam normalen toploobmen, a ne bi sledvalo, pri polojenie che vsichko e nared s ventilatora i stoi stabilno v/u processora. Pri mene v idle rejim CPUto raboti na 39C koeto si e napravo studeno. Oshte vednaj, merci za informaciata, iskah da se ubedia che ne samo pri mene e taka, a tova e normalno.

Тема Чети внимателно...нови [re: !!!]  
Автор Stax ()
Публикувано11.06.00 14:25

... какво съм писал по-нагоре и ще ти стане ясно за какво става дума. Твоята платка не поддържа измерване температурата на ядрото на процесора през вградения термо-диод. MВ Monitor 4, която споменаваш, мери температурата с точност +/- 20 градуса, по мои наблюдения. Деинсталирах я 10 минути след инсталирането защото показваше глупости. Повечето платки (сигурно и твоята) измерват температурата на процесора косвено, според температурата на изходящия въздух от радиатора на процесора. Оттам идва и нелогичността на показанията - като спреш вентилатора на процесора, температурата се покачва, но защото няма циркулация на въздуха датчика на дъното показва намаляване на температурата. Този начин на контрол на темпаратурата в новите дънни платки не се ползва, защото не е в състояние да показва реални стойности... Поздрави!

Тема Asus P3V4X i Coppermine/Celeron [re: !!!]  
Автор RoCo ()
Публикувано11.06.00 14:28

A 31C mi se vijda prekaleno nisko, ti vanshen termo sensor li polzvash ili kak? Az navremeto kato imah Celeron 300A@450 raboteshe na 40C v normalen i 50-58 C v natovaren rejim i mereh temperaturata na heatsinka, koito si pareshe na pipane, za iadroto na processora moga samo da si predstavia... Mislia che starite processori niamat tozi vutreshen diod ot koito p3v4x chete temp. na CuMine processorite.

Тема Всичко е наред...нови [re: RoCo]  
Автор Stax ()
Публикувано11.06.00 14:36

За да си по-спокоен, купи си термо паста (по-долу някъде имаше въпрос от къде) и "плесни" голямо количество върху кристала, след това сложи радиатора отгоре. Резките покачвания и спадове в температурата са нормални, защото термо-диода мери от "гърлото на вулкана". Необходимо е време на редиатора да отведе топлината. Представи си двигател с вътрешно горене - температурата в цилиндрите е много висока, докато температурата на блока на двигателя е 80-90 градуса. Спреш ли двигателя, цилиндрите изстиват много бързо до 80-90 градуса... И не вярвай много на "западни" сайтове и дискусионни клубове, защото не са много по-различни като информация от нашите. И там, както и тук, има хора, които не са много наясно с компютрите и процесите в тях. Традиционно добрите сайтове са известни на всички - Tom's Hardware, AnandTech, FastGraphics, iXBT, 3DNews и т.н. Поздрави!

Тема Старите процесори...нови [re: RoCo]  
Автор Stax ()
Публикувано11.06.00 14:40

... наистина нямат термо-диод за измерване на температурата на ядрото. Такова нещо се появи май от един от степпингите на Celeron/466, но в последното не мога да съм сигурен. Информация от сайта на Intel не можах да намеря... Поздрави!

Тема P3V4X i Memory Interleaving...нови [re: Stax]  
Автор RoCo ()
Публикувано11.06.00 15:02

Oooo, procesora mi se kupe v termo pasta i to dosta dobra, edva li ima takava v BG, az sam si kupuval ot edno magazinche do Tzar Boris i neshto ne mi se vidia top quality, imashe niakakvi buchki v neia, ne beshe gladka i homogenna, kakto originalnata. Kato kaza che imash P3V4X, polzvash li memory interleaving? Dava neveroiatni resultati za memory bandwidth-a na PC133, slaboto miasto na VIA, stava pochti kato BX pri ravni drugi uslovia, tova estestveno v sluchai che pametta ti izdurji... proveri tozi link http://www.hardwarezone.com/ubb/Forum11/HTML/001730.html. Pri mene ne se poluchi, no sas memory CAS settings 3-2-2-5 na 146MHz Sisoft Sandra mi dava memory bandwidth resultat CPU-361MB/s, FPU-431MB/s za 192 MB PC 133.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.