Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 12:44 05.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Хардуер
*Кратък преглед

Тема Stax...въпрос..  
Автор Dreamer ()
Публикувано12.04.00 01:57

Sorry, че повдигам тема която меже би не за първи път се обсъжда но... Та на въпроса Stax... Наскоро се появиха TNT2 Ultra 32MB видео карти на цена около 90-100 долара, имаш ли наблюдения какви марки са и дали си струват като качество на изработка ... не става дума за чипа а за платката. 10x in advance. PS: Ako imash testove praveni s takawa karta bi li gi publikuval, Quake3 timedemo, 3DMark99/2K etc...

Тема Ами...нови [re: Dreamer]  
Автор Stax ()
Публикувано12.04.00 10:14

През нас минаха такива платки на Axle, ако не се лъжа. Че то можеш ли да им определиш производителя? Определено са правени някъде в Тайван, но нищо повече не мога да кажа относно произхода им. Относно качеството обаче имам някои наблюдения. Първо, понятието Ultra малко се различава от Ultra-та на Creative, примерно. Работната честота на миналите през нас платки беше 125/150, а не 150/180 или нагоре, както би трябвало да бъде. Свалих един радиатор за да видя какво пише на чипа и той наистина се оказа Ultra, но явно паметта е нискокачествена и производителите са намалили честотата за да не стават проблеми. Така че на практика се получава, че си купуваш обикновена TNT2 за Ultra. Затова и цената е ненормално ниска за такъв продукт. По отношение на изработката на самата карта - платката е т.нар. Reference Board, т.е. такава, каквато са предложили от nVidia (вероятно) без ни най-малки изменения. С други думи това е "минималната" платка за да тръгне чипа TNT2 въобще. Предполагам, че се досещате какво означава това... По отношение на производителност - средна за класа, но в никакъв случай на нивото на истинските Ultra платки. На Quake-3 в 1024х786 можете да очаквате около или под 40 кадъра/сек (зависи от сцената) на Celeron/400 и нагоре... Странно защо на тези платки паметта беше е 5.5ns, но не "върви" на повече от 166MHz, а на Creative TNT2 паметта е 7ns и "върви" чак до 190MHz! Марковите платки имат и друга съществена разлика, освен качеството на компонентите - един цял слой на платката играе роля на екран с цел намаляване на шумове и смущения. При Reference платките обикновено няма такова нещо. Noname производителите "копират" стандартния дизайн на платката и пускат в производство продукта, докато марковите платки се тестват в лаборатория, подбират се компонентите, променя се дизайна на платката, ако нещо не е в ред и т.н. Оттам и разлики в цените... И нещо друго - защо да се купува 32Mb платка? На www.3Dnews.ru (доста качествен сайт според мен) един руснак беше правил тестове в лаборатория, като резултатите бяха доста интересни: - за сега няма игра, която да адресира повече от 16Mb текстури (Voodoo-3 с коя игра не върви, която да иска 32Mb?) - AGP текстурирането е малко рекламна история - по подразбиране Savage4, TNT/TNT2, ATi, Matrox и т.н. НЕ ползват AGP текстуриране! Че и за какво им е? Voodoo-3 не върви ли перфектно без тази "екстра"? - разликата между AGP 1X и 2X е колко? Два пъти? НЕ - между 4% и 7% в зависимост от ползвания чипсет. Ето защо пак същото Voodoo-3 не страда особено от факта, че не поддържа AGP 2X. Май от 3Dfx доста добре знаят какво правят! Според мен за сега най-добрата сделка е TNT2 16Mb, макар и noname. Когато излязат игри, които искат 32Mb, тогава TNT2 чипа вече няма да върши работа. Така си мисля аз... Поздрави!

Тема Ами...нови [re: Stax]  
Автор Dreamer ()
Публикувано12.04.00 18:08

Първо искам да ти благодаря за подробната информация, която съм сигурен, че ще е полезна не само за мен. AXLE е търговска марка на Triple D International Ltd. и сайта им е: Изглежда, че не са особено сериозна фирма поради факта, че си обновяват сайта 2 пъти в годината !? А TNT2 Ultra на Gainward знаеш ли дали са се появявали? Би трябвало. Те са доста по-добри и си имат утвърдено име. Доколкото знам, Computer2000 го доставят. Като заговори за руски сайтове този също е добър: http://riva.hardware.ru [...] Аз също съм работил с (STB) Voodoo3 2000 с 16 ram и като я сравня с AXLE Savage4 32MB мога да кажа, че втората ни най-малко може да се сравнява с Voodoo3 2000 при Unreal Tournament. В определени случай даже ми се струва, че Gainward SG4 16MB (Savage4 GT) е по-бърза от AXLE Savage4 32MB... Последното не мога да твърдя със сигурност. Много е интересно VIA кога ще пуснат наследника на Savage2000 и дали ще той ще запазва "качествата" на серията Savage. Stax, благодаря още веднъж. PS: Stax, можеш ли да се свържеш с мен чрез ICQ и/или E-mail? -- "A Single Dead Is A Tragedy, A Million Deaths Is Statistic!" - [Josef Stalin] Kiril Georgiev - AriA ICQ #46233045 Savage News

Тема Ами...нови [re: Dreamer]  
Автор Stax ()
Публикувано12.04.00 20:29

По принцип мога, ама предпочитам Stax да си остане герой от clubs.dir.bg

Автор Dreamer ()
Публикувано13.04.00 00:26

10x. Waiting for connection.

Автор D ()
Публикувано13.04.00 01:13

Tova za 125/150 malko ne e vqrno moqta jylta ultra beshe na 150/150 i q dignash na 150/175 i dosta dobre vyrvi

Тема Ами...нови [re: D]  
Автор Dreamer ()
Публикувано13.04.00 22:33

kakva marka e ili nqma takava?

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.