Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 13:37 13.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Хардуер
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Noname Savage4 16Mbнови  
Автор Quality Test ()
Публикувано26.02.00 12:57

Имах и такава платка... Вярно, цената е много изгодна, но ми скъса нервите! Първо - нестабилно драйвери, всеки ден по един нов на сайта на Diamond; второ ниска производителност - около 20% по слаби резултати от обикновена TNT; трето - лошо качество на 2D графиката - почва да маже още на 1024 х 768. Добър избор е за хората с по малък бюджет, но като цяло некачествена и създаваща проблеми. 3D картината е с малко по-лоша от TNT/TNT2 картите, което може да се приеме (ако не ти кажат къде да гледаш може да се приеме като много добра), но бързината е страхотно зависима от процесора. Пробвах с К6-2/400 и останах направо разочарован - 30% по слаби резултати от Celeron/400... Т.е. ако копроцесорът е слаб, всичко върви надолу! За цената от около 46 долара по-добре nVidia Vanta 16Mb. Поне nVidia са с традиции в 3D графиката... Само разочарования от S3 - Trio3D (?), Savage3D, Savage4 (много реклама беше, много нещо!) На www.3Dnews.ru има тестове и на Savage2000 - четете сами...

Тема Noname Savage4 16Mbнови [re: Quality Test]  
Автор Tonimir ()
Публикувано27.02.00 01:15

Монгo зависи от драйверите. Имам Savage 3D 8MB и Savage 4Pro 16MB и мога да ти кажа че Savage 3 се държи доста добре но Savage 4 наистина е зле и при тестовете дава по-ниски резултати от Savage 3. Докато при Win2000 Savage 4 е по-бърза от Savage3. Например при Final Reality пуснат на Win98SE, Savage 3 при роботите дава 53 images/s , a Savage 4 дава 45 images/s.

Тема @!#$ S3...нови [re: Tonimir]  
Автор Stax ()
Публикувано27.02.00 13:20

Gadnite S3!!! Ne moga da razbera kakyw im e problema, no produktite im sa si naprawo posredstweni. Doskoro imah Savage3D na koiato Quake3 NE VARWESHE IZOBSHTO!!! Poiawiawat se niakakwi cherni poleta (aktiwnite teksturi) i igrata pochwa da se wlachi s 2fps. I s nai-nowite draiweri ne pomaga!!! Chetoh w Internet za problema i wsichki psuwat zwuchno po adres na S3!!! Teia shto se butat izobshto tam kadeto ne im e rabota??? Za 3D az priznawam samo nVidia i 3Dfx! @!#$ S3...

Тема @!#$ S3...нови [re: Stax]  
Автор Tonimir ()
Публикувано28.02.00 02:46

Не си съвсем прав. Със Savage 3D не съм имал никакви проблеми, нито на дъно със VIA чипсет, нито на дъно със Intel чипсет. Всичко си бачкаше без грешка. Докато със Savage4 съм съгласен че нещата нещо не вървят. Когато се реших да си купя Savage4 ме посъветваха да бъде Pro защото били по-добри. Чаках 3 седмици за да ми доставят Apollp Savage 4Pro 16MB и си мислех че ще е супер, но за жалост е доста зле. Но съм убеден че е от драйверите защото под Win98 се държи по един начин и си има едни недостатъци, а под Win2000 по друг начин със други недостатъци.

Тема nishto mu niama na S3нови [re: Tonimir]  
Автор Grigor ()
Публикувано01.03.00 23:19

Zdraveite, Imam poznati ( bratia) koito imat Savage4 32MB(malkia brat) i ASUS TNT2 ( po-golemia) ltra Spored tiah sled testove na - Unreal tournament, Quake3, Revolt, HALFLIFE, NFS HS, KINGPIN i MORTYR SAVAGE4 otstapva na TNT2 utlta samo po kadri s okolo 30% no za smetka na tova ima po dobar obraz v 3D ( osobeno v UNREAL tournament ) , Ne swap-va po HDD-to kato rivata - neshto koeto moje da podludi chovek s 64mb ram. Rivata na 1024 i vsichki ekstri v unreal adski mnogo nasicha i ne moje da se igrae dokato savage4 varvi mnogo dobre S driverite sashto ne sa imali problem dosega - samo s niakakav beta. Az sashto sam polzval savage4 ama 16mb i ne moga da se oplacha makar i da e po baven ot tnt2 toi si ima i svoite predimstva. Osven tova mi e edski smeshno kak nvidia davat edni driveri za tnt/tnt2/geforce koito sa 1,5-2 MB Neznam kakva karta e testval "Quality test" ama neshto adski mnogo se e obarkal . :)

Тема malka podrobnost ..нови [re: Quality Test]  
Автор Grigor ()
Публикувано01.03.00 23:22

eto i konfiguraciite na bratiata : SAVAGE4 32MB AGP CELERON 366 - pusnat na ~415 96 MB PC100 iBX - ACORP ATX 4,3GB Quantum CR ASUS TNT2 Ultra 32MB AGP CELEROn 300A - pusnat na 450 64MB PC100 ASUS P2B iBX ATX 5.1GB Quantum EL

Тема malka podrobnost ..нови [re: Quality Test]  
Автор pjMarvin ()
Публикувано02.03.00 00:51

da ti imam bratjata :)

Тема malka podrobnost .. [re: pjMarvin]  
Автор Tonimir ()
Публикувано02.03.00 01:15

Реших си проблема със Savage4 16MB. От SavageNews изтеглих последната версия на драйверите 98.10.33, а чрез www.download.com изтеглих DirectX 7A. 3D трансфера от 18 Mbytes/s се качи на 123 Mbytes/s, a AGP теста на Final Reality при 16MB текстура ми дава 130images/s.

Тема malka podrobnost ..нови [re: Tonimir]  
Автор AriA ()
Публикувано03.03.00 04:21

Savage News http://www.savagenews.com ;))

Тема malka podrobnost ..нови [re: AriA]  
Автор Tonimir ()
Публикувано06.03.00 00:59

Правилно. А в името на драйвера съм допуснал грешка. Той е 8.13.33

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.