|
Тема
|
Обработка на стари ленти...
|
|
Автор |
METHOD (логистик) |
Публикувано | 21.11.04 17:43 |
|
Представете си следното.....
Сканирам фотографска лента, пускам я във Фотошоп-а и инвъртвам цветовете, мислех си, че така ще стане прехода негатив-позитив, но явно пропускам нещо
Бихте, ли ме упътили?
PS: Ако бъркам нещо, бъдете снизходителни
Пролетарии всех стран соединяйтесь!
| |
Тема
|
Re: Обработка на стари ленти...
[re: METHOD]
|
|
Автор | nqkoi (Нерегистриран) |
Публикувано | 22.11.04 12:20 |
|
е аз не съм на ти с фотографията но си мислех, че на позитив се виждат реалните цветове (вдигни серщу светлината някой позитив и ще видиш). Сега си вдигни негатива за да видиш какви цветове има :) Предполагам си видял разликата.
Сега, ако си сканирал негатив - то във Шопа сигурно си получил картинката с реалните цветове - не знам към какъв по почитив искаш да ги смениш, т.е. да ги инвъртнеш
| |
Тема
|
[re: METHOD]
|
|
Автор | Dusso (Нерегистриран) |
Публикувано | 22.11.04 14:43 |
|
Hi!
Za da skanira6 fotografska lenta, trqbva scanner-a da podddurja transparency rejim(da e s aktiven kapak) ili prosto da ima6 pristavka(lampa) za nego.
V takuv slu4ai obiknoveno preobrazuvaneto na negativa v pozitiv se zadava o6te vuv software-a s koito obslujva6 scanner-a...
Pri scanner-ite koito poddurjat transparency, ima dve vuzmojnosti za skanirane:
Positive
i
Negative
no dori i da ne si podgotvil predvaritelno rejima, Photoshop go invert-va bez problem...
Ako si skaniral sus scanner, koito poddurja transparency, to se izvinqvam za podrobnoto obqsnenie po-gore...
V takuv slu4ai, opi6i podrobno procesa na scanirane i mojem da izmislim ne6to
...
Are, sus zdrave.....
| |
Тема
|
[re: Dusso]
|
|
Автор | Celeste (Нерегистриран) |
Публикувано | 22.11.04 17:16 |
|
I az neshto ne razbrah kakvo tochno se pita v zadachata, no mojesh da poglednesh eto na tozi adres:
predpolagam che tam shte namerish otgovor na vaprosa si
Uspeh 
| |
|
|
|
|