Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 22:24 10.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Компютърна графика и дизайн
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема за анимациянови  
Автор sasho (...............)
Публикувано04.01.03 21:54

Искам да направя едно анимационно филмче като 2D анимация, тип Cow & Chiken или нещо подобно като смятам да рисувам картинките кадър по кадър, да ги сканирам, може да ги векторизирам и да ги наредя в Flash или ImageReady. Това, което ме интересува е с какви физически размери да подготвя файловете (колко на колко пиксела), за да може да се използва и за телевизионно излъчване (ако някой от вас е работил върху телевизионна реклама примерно на 3DMax може да знае).
Ако имате и някакви други съвети - давайте.

Тема Re: за анимациянови [re: sasho]  
АвторCaшo (Нерегистриран)
Публикувано05.01.03 14:26

Ми пробвай 640х480 резолюцията на тележизора май беше 3ХХхХХХ ама не мисля че от по-голяма резолюция към по-малка ше се развали качеството.

Тема Re: за анимация [re: sasho]  
Автор M.U.R.P.H.Y ()
Публикувано05.01.03 15:04

Стандарта за PAL TV e 25fps/кадри в секунда/, резолюцията е 720x576px/MPEG/, но някъде ползват и 768х576px/MJPEG/. По принцип се работи с MPEG2, но можеш да го представиш и като поредица от *.TGA или *.TIFF файлове

Все пак си мисля, че ще ти е доста трудничко, особено с Flash.:)
Ако те интересува можеш да погледнеш с какъв софтуер се работи по принцип:

Успех!

Тема Re: за анимациянови [re: M.U.R.P.H.Y]  
Автор Heмиpницa (Млясссссссссссс)
Публикувано06.01.03 10:32

За много години!
Значи, стандартът е:
1. Macromedia Flash - File/Export Movie
Dimensions: 768 x 576 px
Video Format: 24 bit color
Sound Format: 22 kHz 16 Bit Stereo
Compressor: Full Frames (Uncompressed) –> clip.avi
2. Adobe Premiere
Online Video Tape – PAL
Compressor: MPEG
Make: Work Area as Quick Time Movie
Video: 768 x 576 @ 25 fps + Audio
Compression: Video @ 3.75
-> clip.mov
Това е от моя скромен опит с телевизията.
Аз също се интересувам от анимация /напоследък/ и много ще се радвам да се запозная с някой професионалист в БГ, защото сигурно съм пропуснала нещо, което знае всеки аниматор.......

Тема Re: за анимациянови [re: Heмиpницa]  
АвторM.U.R.P.H.Y (Нерегистриран)
Публикувано06.01.03 12:17

малка забележка:)
...доколкото знам приетия формат за аудио, използван в телевизиите е 44.1 kHz, а за DVD е дори 48 kHz/мисля,че в някои TV го използват/

...сега се сетих, че преди време тук имаше една тема точно за класическата анимация. В нея се изказаха доста хора и имаше полезни връзки към сайтове, ориентирани към тази материя. Мисля, че едно подробно търсене в архива няма да е излишно;) А що се отнася до въпроси свързани с телевизии, формати и т.н., мисля че по-удачно би било да се обсъждат в 3D клуба - просто там има по-голяма вероятност да намерят отговор.

P.S.
Ето още един линк, свързан с анимацията -

- съдържа различни материали и публикации, а има и форум.

Публикувано07.01.03 00:11

Мерси!

Автор Heмиpницa (Млясссссссссссс)
Публикувано07.01.03 10:40

Напълно съм съгласна с теб, M.U.R.P.H.Y....
Принципно нямам идея за звукът, щото ако го сложа във флаша има "забиваемост"..... Затова аудиото го записвам като отделен файл в някое студио и отделно подавам филмът, пък монтажистите се мъчат над въпроса дали ще излезе качествено или не, досега съм нямала проблеми все още с монтажистите....

Тема Re: за анимациянови [re: Heмиpницa]  
Автор M.U.R.P.H.Y ()
Публикувано07.01.03 15:25

Heмиpницa:"...за звукът, щото ако го сложа във флаша има "забиваемост"....

Точно това имах предвид, като казах, че ще е трудно да се прави такова нещо с Flash. Дори и някак да се справи човек с анимирането има доста моменти в една анимация, за които нямам представа как ще станат във Flash - озвучаване, дублаж, lip-sync....Предполагам, че не е невъзможно, но поне ще е много трудно:)

АвторHeмиpницa (Нерегистриран)
Публикувано07.01.03 17:25

"Искам да направя едно анимационно филмче като 2D анимация, тип Cow & Chiken или нещо подобно като смятам да рисувам картинките кадър по кадър, да ги сканирам, може да ги векторизирам и да ги наредя в Flash или ImageReady. "
Това пита Сашо и аз му отговарям на темата Flash, нещо с което съм се борила. *клипът бе изработен именно с Flash и по начина, който споменах в началото на темата.
Не смятам, че Flash е въобще подходящия софтуер....но там ще кажат спецовете в тази област......аз съм начинаещ кадър.......
Поздрави, M.U.R.P.H.Y и благодаря за инфото, човек се учи докато е жив.........

Публикувано10.01.03 21:54

Абе с Premiere става ли тая работа?

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.