Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 09:49 14.07.25 
Култура и изкуство
   >> Класическа музика
*Кратък преглед

Тема Френска музика в гореща вечернови  
Автор Дъждът, който не дойде ()
Публикувано07.06.00 22:32

Понеже в по-долните теми се споменава това име, маркирам бегли впечатления от тазвечерния концерт. За първи път у нас интеграл на Ерик Сати! Душна и почти пълна камерна зала "България". И то при такава безобразна конкуренция. В голямата зала - 3-ия на Бетовен и 9-тата на Дворжак. Браво на пианистката, осмелила се да направи един недостатъчно познат (у нас) и поради това недооценен ексцентрик-сюрреалист, по собствените думи на композитора. Като изключим ненужно забързаното темпо на първото (коронно!) Gnossiennes, напълно прилична интерпретация, заслужаваща аплодисментите и доверието на публиката. И ги получи. Със скромност и дух! А Сати, колкото и да напомня на моменти приятеля Дебюси, си е абсолютен оригинал. С много, много хармония! Който чул - чул!:о)))

Тема med za dushata mi!нови [re: Дъждът, който не дой]  
Автор zu ()
Публикувано08.06.00 10:37

Hei, shte mi zapazish li programata? Da podusha nostalgichno kakvo se e sluchilo bez men...

Тема med za dushata mi! [re: Дъждът, който не дой]  
Автор elein ()
Публикувано25.07.00 12:17

kak ne moze da ce sravniava Satty i Debussy. struva mi se che v BG. ne mogat da go izpalniavat. Vechnite sporove mezdy Vagnerianzite i impresionistite.kogato biah studentka ako iskah da sviria moderna piesa mi se kazvashe che niama da me razbere publikata.a dali ima istinska v BG??pishe vi profesionalen musikant.

Тема Елейн,нови [re: elein]  
Автор зу ()
Публикувано25.07.00 15:18

аз съм само публика, при това, за разлика от Дъжда, не от най-знаещата. Но щом е красиво, как да го подминеш... Друг е въпросът дали публиката ще иде да слуша нещо, което не й е набивано в главата от детските години... Това вече е по-сложно. Но нали точно професионалните музиканти трябва да дърпат другите напред. Повече реклама, повече популярност. Нямам идея как точно трябва да стане това, но сега има толкова много информационни носители, че сигурно има десетки неизползвани възможности за това. За Сати например - открих го случайно. Никак, ама никак не ме интересувало чий представител е той. Просто беше някакво откровение. И толкоз. Защо и за другите да не е така. Но как? Дай идея ти. :о))

Тема Елейн,нови [re: зу]  
Автор carolain44 ()
Публикувано27.07.00 19:50

radvam se che ti haresva klasikata. trudno e za obiasnenie .da znam za reclamata,no v BG-to e trudno za reklamata a i manidzerite.rabotia 20g. ivse chakam da se promeniat nestata.vsichko e vapross na...eto viz violinoto--- kitaikata de znaesh ia.beshe iv sofia ---vanessa mey!!! ima i po-dobri ot neia no tia ima strahotno impresario i reclama a inache sviri falshivo......

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.