Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 01:46 18.07.25 
Култура и изкуство
   >> Класическа музика
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Наскоро научих...нови  
Автор Камея ()
Публикувано19.04.00 03:41

Една от малкото причини да смятам, че съм облагодетелствана от Софийското си жителство е Народната библиотека. Май не е много известно, че на втория етаж има каталог (фантастичен) със записи (за съжаление преимуществено носителите са грамофонни плочи) с класическа музика и не само. Има и възможност да се правят и презаписи. Цената за минута е 6 стотинки, или 3, 60 за час. Качеството - прилично - така ме увериха, но все още не съм имала възможността да проверя лично. Бих се радвала, ако можете и намерите там нещо от това, което търсите... Много се надявам все пак някому да съм полезна с тази информация, по моему безценна... В тази връзка: Специални благодарности на Неизвестен потребител Бъдете здрави! А на г-н Иванов всичко хубаво! С радост за разширяващите се клубове и за този: Аз

Тема Наскоро научих...нови [re: Камея]  
Автор Tommy ()
Публикувано20.04.00 01:07

Az znam tova miasto ot 10 godini.Ima fantasticni zapisi,viarno e. Kakvo vi interesuva tocno,Kamej?20,19,18 vec?Pichete!

Тема :))нови [re: Tommy]  
Автор Камея ()
Публикувано20.04.00 17:24

Здравейте! Радвам се за отговора, а аз сякаш най-много харесвам и слушам романтическа музика... Днес вече се сдобих с готови (не от библиотеката) записи... Тях имам да слушам, но ми се иска да се "запозная" и с концерти за пиано на Сен-Санс... Но слава Богу, има и още толкова много музика, която не съм слушала... Не съм кой-знае какъв познавач, тепърва имам да "култивирам" вкуса си, така че съм с широко отворени очи (и уши, да ме прощавате) :) Бъдете здрав, повече усмивки и пролетно настроение!

Тема Interesno...нови [re: Камея]  
Автор Tommy ()
Публикувано21.04.00 10:52

Kakvo tocno vi interesuva?Imam mnogo zarisi na Beethoven i Shostakovich.Ot izpalnitelite-Carlos Kleiber,Alexis Weissenberg,Boris Christoff.OK?

Тема Така ли? :)нови [re: Камея]  
Автор Камея ()
Публикувано21.04.00 20:03

Здравейте! Изненадващо е да науча, че написаното било интересно... Вероятно ще бъде разочароващо да чуете, че от многото възможни самоограничения умът ми си е избрал предпочитанието на концерти и сонати пред симфонии примерно... Да ми се не види! Та любопитни са ми всякакви изпълнения на концертите на Бетовен за пиано... Само дето не съвсем разбирам позоваването на собствената Ви фонотека какво цели? Очаква се благородно (или не съвсем) да Ви завидя? Е, завидях... Или съдържа някаква възможност за по-голяма конструктивност (не смея и да си го помисля даже...), включваща размяна или нещо такова? Сега на мен ми стана интересно... Очаквам с нетърпение отговор (дано не съм Ви уплашила с експоприаторския си уклон) ! Бъдете здрав! Камея

Тема Poznahte,Kamea! [re: Камея]  
Автор Tommy ()
Публикувано21.04.00 23:29

Tocno zatova stava duma-za razmiana na zapisi.A kolkoto do concertite na Beethoven,az moga da ti gi nameria v nai-dobroto za men izpalnenie-Alexis Weissenberg with Berlin PO,s Karajan!Fantasticen zapis!!!Moj tell:432 212.Zvani sled 4 do 8pm.OK?

Тема Непременно!нови [re: Камея]  
Автор Камея ()
Публикувано22.04.00 05:44

... Хм...А в изпълнение на Глен Гулд? Тези дни на това се радвам :))

Тема Gould!нови [re: Камея]  
Автор Tommy ()
Публикувано23.04.00 00:03

Gould ima i bezobrazni izpalnenia,smej da kaga,che poveceto mu sa takiva.Dokato Weissenberg e drugo nechto,povjrvai mi!

Тема Gould!нови [re: Камея]  
Автор Хуан Хъ ()
Публикувано24.04.00 10:43

За Библиотеката. Слушането става срещу карта за 1 лв./на седмица или 10 лв./за година срещу две снимки. Раб. време е от 08.30 до 17.00. За Сен-Санс. Търся неуспешно от години Втория. Ако някой може да помогне, предварително благодаря! За Гулд. Вярно е, че интерпретацията му на Бетовен е ужасна. Просто не е изпълнител за такава музика. Виж, Бах - все едно, че за него е писал...

Тема -нови [re: Камея]  
Автор * ()
Публикувано25.04.00 02:13

Ох, Камеяно, колко грозно можеш да звучиш понякога! Твой: Неизв. потр.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.