Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 23:34 14.05.26 
Култура и изкуство
   >> Класическа музика
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема който знае...нови  
Автор sanista (непознат )
Публикувано05.06.16 23:08

Кажете нещо за този "дяволски талантлив, именит, успешен" и пр. диригент Йордан Камджалов? Създал и оркестър - нов, частен, не прочетох нищо в пресата за това ново явление, щял да има участие на Софийски Музикални Седмици ? Никога не съм го слушал на живо, по нета някакви негови интервюта и толкова. Нека някой сподели.

Тема Re: който знае... [re: sanista]  
Автор zvetarkata (минаващ)
Публикувано06.06.16 07:28

Хе,с нетърпение чакам какво ще се напише.

Тема Re: който знае...нови [re: zvetarkata]  
Публикувано06.06.16 12:07

А Вие имате ли мнение ?

Тема Re: който знае...нови [re: sanista]  
Публикувано06.06.16 12:50

Имам разбира се.Свирил съм 5-6 пъти с него.
Познавам му и кариерата и наклонностите му.
Напишете му името в гугъла и ще прочетете зашеметяващи неща.

Тема Re: който знае...нови [re: zvetarkata]  
Публикувано06.06.16 21:41

Изчетох много неща, но толкова суперлативи, тия епитети за божественост малко ме смущават, затова питам за преки впечатления.

Публикувано06.06.16 22:07

Преките впечатления-като се изправи пред оркестъра и замахне.
С три думи-въздух под налягане.
Бил напуснал Хайделберг заради международната си дейност.Бла-бла.

Автор karabasbarabas126415 ()
Публикувано07.06.16 00:16

слушал съм го.
ужасно посредствен.

Изпреварването на магаретата не носи слава. Marcus Valerius Martialis

Автор bam_ (новак)
Публикувано08.06.16 00:16

Това какъв "диригент" е Й. Камджалов е известно на повечето музиканти. По-интересен е въпросът е защо и с каква цел г-н Камджалов изнася лекции, беседи, сказки и т.н. из цялата страна със студенти, ученици и граждани? Какво им говори, защо им го говори, някой интересува ли се реално от него и т.н. Това на мен ми е безкрайно по-любопитно от диригентската му дейност, която на места прелива в месианска;)

Тема Re: който знае...нови [re: bam_]  
Автор controsoggetto (член)
Публикувано08.06.16 07:01

Интересен и въпрос и най-вече - с чие любезно съдействие става това?

Автор Vassilia ()
Публикувано08.06.16 13:03

Пълно е в тюбето с интервюта по всички родни тв с Камджалов.

Много суперлативи, наистина, такова възторжено единодушие в коментарите, публикации навсякъде

"Откровението на диригента"

- гледах го точно преди година.
Интересни жестове има този млад философ и точно те ме накараха да потърся и други интервюта. Не ми хареса това ръкомахане, свиване на юмруци и бодене на въздуха с показалец.
Много и почти еднакви прояви, срещи с деца и даване на ценни съвети, разкриване кода на Бах, кога му остава време да проучи партитурите така, че да няма нужда от тях.

Днес, например, в Пловдив ще се проведе среща-разговор с маестрото, организирана от ПУ и АМТИИ: Световноизвестният диригент ( „вулкан и аскет”, „философ сред диригентите”, „магьосник на пулта" и " човек-епоха"). ще говори със студенти, учени от различни научни области, интелектуалци, хора на изкуството и граждани на Пловдив за търсенето и разгръщането на човешкия потенциал, за новите импулси в културното пространство, за пресечните точки на професионализма, опита и таланта.
На следващия ден е концертът с Пламена Мангова, в рамките на Дните на музиката в Балабановата къща (Чайковски – Концерт за пиано N1 и Симфония N6)
Детето с приятели ще ходи на концерта и чакам с нетърпение да разкаже.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2026 Dir.bg Всички права запазени.