|
|
|
Тема
|
В НДК Лондонската филхармония
|
|
| Автор |
viola da gamba (новак) |
| Публикувано | 12.12.10 16:56 |
|
|
в НДК Лондонска филхармония с диригент Владимир Юровски. Полупразна зала, билети с колосални цени за бг стандартите?
| |
|
|
|
Хах, полупразна? По новините казаха, че пуснатите още лятото билети веднага били изкупени? При все това, цените от 50 до 200 лв. ми направиха впечатление...
| |
|
Тема
|
Re: В НДК Лондонската филхармония
[re: vvvkkk]
|
|
| Автор |
зy (ентусиаст) |
| Публикувано | 12.12.10 17:51 |
|
|
и какво толкова им е колосалното? Най-скъпите са около 1/3 дори от държавна музикантска заплата. А по-евтините се равняват на няколко бутилки не особено качествена водка. Но едва ли някой се е отказал от няколкото бутилки водка. Всеки иска световно качество, но иска и да го плаща на цената на граха. Тогава ходете в четвртък в зала "Блгария". За цената на граха говоря, не за качеството. Обидно е просто да се повдига тази тема. Гримо ми е слабост от години, а не успях да я чуя. Ако ги нямаше други разни причини, щях да спестя от някои простотии, характерни за балканските ни празници и да си направя този подарък. Защото в нашите условия това си е подарък и никой не е длъжен да стои в най-скъпия сектор, за да си го направи. Трябва просто да ограничи пиенето по 8-ми декември и всякаквите измислени коледи и нови години или да не си купи поредната излишна емпетройка, примено.
Надявам се, след като поронихме сълзи над собствената си неспособност да отсяваме кое ни е по-важно, да се намери някой, който е бил на концерта и който да каже нещо по същество и далеч от тюхкането за цените.
| |
|
|
|
По новините казват много неща драги ми Петрониус!
| |
|
|
|
Щом е в зала 1 на НДК не си струва човек и 5 лева да даде! Ако беше в Зала България, както беше концерта на Баварското радио това вече е друго! Много жалко е да идват такива класни концерти да свирят в зала чиято акустика се прави с тонколони......
| |
|
|
|
Изказах се и във фейсбук, но сега, като чух за какви цени става дума, вече наистина не ме стърпя.
Извинете, моля вижте цените на LSO:
Както се вижда, цената за билет варира от 8 до 32 английски лири.......
И то за оркестър и зала от доста по-висок ранг.
Приятно слушане, аз ще отскачам до Барбикан, като имам свободно време с EasyJet. А може и да поразгледам тяхната National Gallery безплатно за народа + шопинг терапия :)
Поздрави на превъзходителствата от мен лично!
| |
|
|
|
Идеята не е лоша, но като се плати таксито от някое от летищата(изключвам Хитроу и Гетуик), хотела, храната и разни други малки сметчици сумата набъъъъбва доста. Полупразното НДКато, както му казват полулярно, трябва да се прочисти от ченгета и да се даде на естадните и народните, а сериозните си имат зала на пъпа на София.
| |
|
|
|
Залата наистина беше полупразна. В последния момент я бяха понапълнили с онази категория хора, които до края на концерта не могат да разберат, че между отделните части не се ръкопляска. Когато я аплодираха след първата част на концерта на Бетовен, Елен Гримо се засмя. Разбра пред кого свири! И въпреки бурните аплодисменти след изпълнението отказа да изсвири нещо на бис. Разбираемо. Звукът в залата беше особен, диригентът беше отказал да свири с тонколони. Сиво, тъжно и вяло. Един напълно провален концерт поради отвратителното българско съчетание от алчност и простотия. И като си помисли човек, че по същото време 40 идиота похарчиха 400,000 лв, за да отидат на кинофестивала във Венеция, му става ужасно мъчно! Едва ли някога тези музиканти ще дойдат отново в София.
Цените на билетите бяха наистина „народни”. Същият този концерт със същата солистка беше изпълнен в Лондон на 6.12. Цени (в левове) от 20 до 55! Организаторите наивно са си мислели, че здраво ще изстискат наивната меломанска публика, доколкото все още я има. На практика тя изобщо не дойде.
А иначе, изпълнението беше великолепно …
| |
|
|
|
|