|
|
|
Тема
|
Васил Казaнджиев в Пловдив!
|
|
| Автор |
tom7O (познат!) |
| Публикувано | 26.11.10 14:35 |
|
|
Пловдивски симфоничен оркестър
Солист: Милчо Левиев
Диригент: Васил Казанджиев
В програмата:
Лудвиг ван Бетовен - Симфония №5 в до-минор, опус 67
Джордж Гершуин - "Рапсодия в синьо"
19.00.
| |
|
Тема
|
Re: Васил Казaнджиев в Пловдив!
[re: tom7O]
|
|
| Автор |
bam_ (непознат
) |
| Публикувано | 27.11.10 01:04 |
|
|
Е как пък ги съчетаха точно тия две произведения? Егати майтапа
| |
|
Тема
|
[re: bam_]
|
|
| Автор |
tom7O (познат!) |
| Публикувано | 27.11.10 08:50 |
|
|
Beethoven 5 beshe strahotna, potvurdi se maximata "nqma dobri i lochi orchestri, ima dobri i lochi dirigenti". Milcho beshe slab, sorry :(
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
здpaвoмиcлeщ (този, който е) |
| Публикувано | 28.11.10 16:15 |
|
|
Защо пък не двама състуденти и приятели като Казанджиев и Левиев да направят нещо заедно? И то в родния град на Милчо- Пловдив! Вярно, че някак не се връзва репертоарно, но пък затова пък ще са се почерпили добре. Сигурен съм, че Казанджиев е бил перфектен. Въпреки всичките му отличия /мисля, че даже и академик го направиха/ той не е успял да направи международна кариера и то незаслужено. Но знайно е как се прави такава. Някак си липсва ми на сцената този диригент, не е негова работа да се мота по консервата за да чете лекции. Мястото му е на сцената и редките случай- напоследък, когато е там винаги прави нещо значимо. Затова съм убеден, че е било събитие неговата поява в Пловдив.
Нещата не са нито добри, нито лоши а само мисълта ги прави такива.
| |
|
|
|
Непременно трябва да преподава.Кой ,ако не той.
Сигурно нямате представа,кой преподава дирижиране в академията.
Трагедия!
| |
|
Тема
|
[re: zvetarkata]
|
|
| Автор |
forte (непознат
) |
| Публикувано | 28.11.10 21:19 |
|
|
Имаме представа,и още как!Да,Казанджиев трябва да дирижира по-често.Но може би не му се предоставят много възможности.Програмата е доста двусмислена,и все пак по-добре такава програма и Казанджиев на сцената,отколкото без него.Трагично е,че тези които МОГАТ да дирижират,НЕ ПРЕПОДАВАТ.Дали това не е предварително замислено?
| |
|
Тема
|
[re: forte]
|
|
| Автор |
bam_ (непознат
) |
| Публикувано | 28.11.10 23:39 |
|
|
Това, че Казанджиев не преподава в академията се дължи само и единствено на него! Доколкото знам сам напусна по множество причини, имаше нещо и свързано с пари.
А защо не му се предоставят възможности да дирижира, не мога да отговоря - нямам информация Доколкото имам представа от тази сфера на дейност (а именно дирижирането) обикновено самите диригенти или импресарската им агенция си търсят ангажименти, а не чакат някой да им ги предостави
| |
|
Тема
|
[re: bam_]
|
|
| Автор |
ryovch (непознат
) |
| Публикувано | 29.11.10 07:22 |
|
|
Уважаеми bam, акад. Казанджиев не преподава от доста време в НМА, тъй като беше пенсиониран. Единствената възможност да остане беше на хонорар. Човек с неговото реноме да получава едноцифрена сума за един час висококвалифициран труд е неприемливо от каквато и да било точка. Да не говорим, че когато това стана, заплащането беше още по-ниско дори и от сегашния едноцифрен професорски хонорар. Но така е в България в сферата на образованието по изкуства. Държавата непрекъснато намалява средствата.
Колкото до търсене и намиране на ангажименти, сигурно не сте запознат че у нас импресарии под формата, която разбираме на Запад няма. А акад. Казанджиев да моли за ангажименти е под достойнството на всеки уважаващ себе си и професията музикант. Директорите на оркестри, ако искат да го имат като име в афишите си, трябва да подходят с уважение към огромния опит, култура, знания и какво ли не още, което има човек от неговата класа.
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
Pyиз (любител) |
| Публикувано | 29.11.10 08:40 |
|
|
Всяка среща с човек като маестро Васил Казанджиев е висша естетическа наслада и събитие.
По радиото чух академик Казанджиев да казва, че появата на сцената е престижно, но че за него най-важно е композирането.
| |
|
|
|
|