|
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
|
Тема
|
Конкурс "Шопен"
|
|
| Автор |
nimet (новак) |
| Публикувано | 07.10.10 23:36 |
|
|
http://konkurs.chopin.pl/en/edition/xvi/online/broadcasting
| |
|
|
|
Ако влезе някой, който не знае какво да го прави този линк, ще му е трудно да стигне до който сте дали.
не само с хляб ще живее човек, а с всяко слово ....Редактирано от Metropolis на 08.10.10 00:21.
| |
|
|
|
Вярно е, благодаря!
| |
|
Тема
|
Re: Конкурс "Шопен"
[re: nimet]
|
|
| Автор |
Oблak бял (пристрастен) |
| Публикувано | 08.10.10 00:46 |
|
|
Лелее, добре, че ни подсети, направо се отвяхме.
Чак тази вечер получих това на пощата:
"Dear Piano Street member,
Just a quick note to make sure you do not miss out on the many wonderful performances of Chopin pieces in the live webcast of the International Frederic Chopin Competition. The competition runs until October 20.
Read more here:
Live Webcast of the International Frederic Chopin Piano Competition 2010
Feel free to forward this message to your friends.
Regards,
The Piano Street Team"
| |
|
Тема
|
Re: Конкурс "Шопен" -Евгени на втори тур
[re: Oблak бял]
|
|
| Автор |
Bacилия (минаващ) |
| Публикувано | 08.10.10 08:26 |
|
|
Редактирано от Bacилия на 08.10.10 08:29.
| |
|
Тема
|
Re: Конкурс "Шопен"
[re: nimet]
|
|
| Автор |
Bacилия (минаващ) |
| Публикувано | 14.10.10 10:56 |
|
|
| |
|
|
|
Евгени Божанов е сред 20те пианисти, класирани на трети тур! Успех, Евгени!!
...I love you in a place
Where there's no space and time...
| |
|
|
|
Великолепно представяне на Божанов. Може да се разсъждава за интерпретация, темпа, драматургия, обаче - нивото на пианизъм, присъствието, проникновението, релефа...Изобщо - класата! Щастливи сме, че имаме пианист на такова световно ниво. Браво, браво и успех нататък - заявката за награда е изключително категорична. Дано!
| |
|
|
|
Евгени Божанов изсвири завладяващо, меко казано, Първи концерт. Изключителен пианист, творец, съкровище на музикалното ни изкуство. Накрая (самия край!!!) имаше момент на разконцентриране, чак да не повярва човек...Самият той като че ли не можеше да повярва. Това обаче не би трябвало да бъде повод за санкция - поне от компетентни хора, които са наясно със спецификата на изпълнителството. Ще видим. Благодаря на Евгени от цялото си сърце за изключителните емоции, които ни донесе. Успех!
| |
|
|
|
Миналата седмица видях записа на Евгени от 1-ви тур. Честно, добре, че не беше "на живо". Щеше да ми се пръсне сърцето...Само това явяване ми стига
После видях и чух онлайн почти всички претенденти. Множко ми дойдоха полонезите, етюдите, мазурките и прелюдите накуп. Но беше интересно. Имаше и добри пианисти. Включително в последващите сонати, балади и скерца.
С огромен интерес очаквах тази вечер. Всички свириха ми минорния. Полякът – втория, фа минор.
Руснакът Култъйшев през цялото време стреля с пулемьота, сънародникът му Трифонов с всичката си лиричност е още учениче (което имаше молба към диригента за нещо си, удивително). А полякът Вакареци, след като си изсвири пасажите, не просто хукна да си търси кърпичката, а направо забрави какво е това концерт за пиано И оркестър. Все едно че оркестърът само така присъства...
Евгени, по навик от Ван Клайберн, издирижира (безкомпромисно!) отново всички.
И за разлика от предхождащите го, беше истински вътре. Какво от това, че изтръпнах жестоко накрая...
Божанов е единственият абсолютно РАЗЛИЧЕН пианист!
Хозяинов е мальчишек, Авдеева ми е симпатична. Първото и последно, което може да се каже за австриеца Вундер, че е твърде далеч от чудесата. Французите са си за Екол нормал.
Така, че ако журито, не се занася по дреболии, няма право на избор.
Всичко друго ще бъде грешка.
За тях и останалите, не за Божанов.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
|
|
|