Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 12:49 17.06.25 
Култура и изкуство
   >> Класическа музика
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | (покажи всички)
Тема RIP - post mortemнови  
Автор Babaca (Умерен)
Публикувано23.05.10 07:30

Виждайки липсата на теми, мнения и всичко онова, което правеше клуба интересен обявявам закриването му! Явно музикантите са се на ..........ли от страх пред предстоящите закривания, сливания и перспективата едни да се завърнат от там от където пристигнаха, (А1) а други да останат без работа и средства?

Тема Re: RIP - post mortemнови [re: Babaca]  
Автор algora (непознат )
Публикувано23.05.10 15:06

Не, няма нужда от закриване на клуба. Сега просто са се стреснали наистина, а и нали им намалиха заплатите с 20% (поне на някои от тях) сигурно спестяват откъм интернет :) Скоро някое министерско постановление ще им подхвърли ръждив петак, но който те ще се зарадват като циганче на вафла и ще почнат отново да плюят и храчат един върху друг и така до следващото намаление на заплати или желание за реформа :) и така ще минава времето и без да се усетят сами ще се закрият :), защото вместо да се стегнат и сами да поискат реформа, от която наистина има нужда културата на България, те се оплакват и мрънкат (сещам се за новото парче на Ъспурт "Мрън-мрън" много е показателно).
Вярно, че шокът за много от музикантите в БГ ще е голям при провеждането на една истинска реформа, но... няма как. Крайно време е да се дават пари на хора които ги заслужават, а не по "default" на всички.

Бъдете здрави

Автор toje_to (непознат )
Публикувано23.05.10 15:07

Чак пък страх!Но аз виждам като че ли едно примирение и почти безразличие!Лошото е,че почти нищо положително няма да се случи.Огромните състави на ОФД-тата са пълни с хрантутници,които само ходят до банкомата.Личното ми и съвсем обективно мнение е,че поне 1 трета от съставите трябва да се съкратят,но не вярвам някой от директорите да посмее да го направи.Вместо това-намалят заплати-най лесното и не толкова проблемно.

Тема Re: RIP - post mortemнови [re: algora]  
Автор zvetarkata (новак)
Публикувано23.05.10 15:29

Защо пък си мислите,че това се отнася само за музикантите.
Не е ли така и за другите професии?
Не Ви ли омръзна така да злобеете срещу музикантите?
Нещо ми намирисва на комплекси.
Що не си кажете професията да видим там какво е качеството.

Тема Re: RIP - post mortemнови [re: zvetarkata]  
Автор algora (непознат )
Публикувано23.05.10 17:53

Защото това е тема за класическа музика, в клуб за класическа музика. За какво да пишем, за развъждането на влакнодайни листни въшки, може би?
А и аз не виждам никаква злоба в коментарите по-горе, а само лични мнения.
Нека не захващаме темата за комплексите

Моята професия е също музикант, и съм пределно наясно и виждам за какво става дума. И имам много примери от личен опит, които потвърждават предното ми мнение и мнението на toje-to (извинявам се за може би неправилното изписване на nickname-a).
Реформа трябва да има. За съжаление тя ще бъде криворазбрана, както всичко в тази държава, и за съжаление доста кадърни хора ще увиснат заради мързеливи подлезурковци техни "колеги", само защото са на един пулт или в един театър или оркестър с тях, но.... кво да се прави, покрай сухото понякога гори и мокрото.

Бъдете здрави

Тема Re: RIP - post mortemнови [re: toje_to]  
Автор horovitz_ (непознат)
Публикувано23.05.10 18:05

Зле е, че го каззвам, но ние сами си го навлякохме на главите. Няма публика, няма спонсори, няма и разбиране от страна на политиците ни. С годините те и бизнесмените, които могат да спонсорират оперите изпростяха тотално. Вече не им пука, че освен глупавия Стоичков и Бербатов странати ни беше- казвам беше на световно ниво и се прославяше от оперни гласове и инструменталисти. Дори театралите, които вият най- много за някаква реформа не заслужават толкова уважени, колкото нашите музиканти.
Лошото, че както казах ние сами си навлякохме това отношение. Защото противно на идеята, че изкуството извисява, обогатява и възпитава ние се оставихме по инерция и по пътя на най- малкото съпротивление. Оперите ни се превърнаха в машини за долнопробни халтури и ефтини турненца. Не мога да си спомня, кога за последно съм успял да видя нещо качествено, което може да се нарече постановка. Нито във Варна, нито в Русе, Пловдив или дори в София.
Все същите ефтини и безкусни декори, костюми изпълнения и актьорско пресъствие. (знам, че е възможно някой подлизурко да нададе вой- но ако си сложите ръка на сърцето...)
Питам се защо повече от 20 години една и съща посредственост броди по сцените ни? А най- лошото, е че тя се мултиплицира и размнощава. С какви очи ще искаме уважение и признание, когато сцените ни произвеждат боклуци?
Подигравахме се със публиката и предлагахме разни сурогати и "с трици искахме да ловим маймуни". Кой ще се застъпи за нас? Публиката, която никога не ни е вълнувала? Новото поколение, което упорито пренебрегвахме? Политиците- които не знаят какво е опера? Бизнесът?? И с какво можем да ги омаем?
Отговорете си сами...

Тема Re: RIP - post mortemнови [re: algora]  
Автор zvetarkata (новак)
Публикувано23.05.10 18:09

Тези които трябва да направят реформа под това понятие разбират икономии на средства.Не се заблуждавайте,че има подходящи хора в министерството,които имат потенциала да направят нещо.
Останали са само бивши секретарки и низш номенклатурен персонал.
Те ще правят "реформата".
За да има качество в нашата област трябва бюджета на министерството на културата да стане от 0.3% на 3% както е в другите държави към които се стремим.
Всичко останало е лицемерие-вижте аз си гледам работата,а Вие-не.

Тема Re: RIP - post mortemнови [re: horovitz_]  
Автор zvetarkata (новак)
Публикувано23.05.10 18:36

С повечето неща съм съгласен с горепишещия,но все се заобикаля
съзнателно или не основната причина.А тя е мизерията.
Смея да твърдя,че музикантите в по голямата си част са съзнателни хора с чувство на отговорност.Но всичко си има граници.Мизерията в нашето изкуство не е от тази година.Това положение е от 20 години насам.Колко мислите може да се поддържа ентусиазма?
После, за да е е атрактивна една програма било на филхармония или опера трябва да има атрактивни изпълнители-диригенти, солисти,декори, костюми,кадърни режисьори-да не изреждам.Всичко това струва пари с извинение-доста пари.В момента на институтите им отпускат само заплати с минус 10 до минус 20%.За последните месеци не се знае от къде ще се вземат пари за заплати,а те какви са няма да казвам-само ще посоча ,че в чистотата са по големи...
Пари за дейност не се дават.Закона е такъв,че всичко което института изкара като постъпление задължително се праща в министерството.И там си остава.
Аз си мисля,че всичко това се знае много добре, но въпреки това някои изпитват нужда да хулят музикантите.Още по лошо е ,че често това идва от музиканти.

Автор bg-p ()
Публикувано23.05.10 21:55

Ти, Babaca, музикант ли си?

Тема Re: RIP - post mortemнови [re: zvetarkata]  
Автор horovitz_ (непознат)
Публикувано23.05.10 22:15

Мизерията? Като липса на финансиране, МЕЦЕНАТСТВО? Не, мизерията не е сяма в бюджетите. Не се опира само до средства- дъжавни или частни. Не може да се каже, че за 20 години държавата не е издържала амтоматично тези институции. Мизерията е във душите на тези, които са се занимавали с това изкуство- алчността, безхаберието, и овчедушието на колективите им- безразличието и страхът.
Чувството, че можеш да тупаш като брашнен чувал мястото, където работиш, забравяйки идеята за съществуването на тези институти.
- Забравяйки, че смисълът на съществуването им не е да се "нагушиш" с мизерните 23 евро дневни от поредното ефтино турне, а да работиш ТУК и СЕГА за публиката и за поредното представление и концерт.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.