Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 14:58 14.07.25 
Култура и изкуство
   >> Класическа музика
*Кратък преглед

Тема 41-ви Софийски музикални седмицинови  
Автор Oблak бял (пристрастен)
Публикувано23.05.10 12:04

Произведенията, които ще се изпълняват са показани в .

Тема Re: 41-ви Софийски музикални седмицинови [re: Oблak бял]  
Автор bam_ (непознат )
Публикувано24.05.10 01:55

Пълна трагедия. Съвсем честно.

Тема Re: 41-ви Софийски музикални седмици [re: bam_]  
Автор toje_to (непознат )
Публикувано24.05.10 14:56

Много постно и обикновено.Почти никакъв празник с едно -две изключения.

Тема Re: 41-ви Софийски музикални седмицинови [re: toje_to]  
Автор nemsys (ultracrepidate)
Публикувано24.05.10 19:33

Вкусове разни... На мен ми харесва (с едно-две изключения).

Тема Re: 41-ви Софийски музикални седмицинови [re: nemsys]  
Автор Oблak бял (пристрастен)
Публикувано24.05.10 22:18

Здрасти, nemsys!
Понеже Babaca-та си няма работа човека, скучае и подхвърля закачки в другата тема, и по навик можещите, недооценените и прочие велики герои се навързаха като обикновени мишки, аз реших да зарежа онази работа и да пиша тук. Още повече заради това, че ми писна от сополите на вечните ревльовци.
ЗАЩОТО!
Мен изобщо не ме интересува отдавна "програмата", а "съдържанието".
Е, сдобих се с това, което исках!
Днес бях в Галерията за чуждестранно изкуство, после притичах и до Залата да чуя и видя Музиканта на годината.
Не съм останал с впечатление нито Драгомир Йосифов, нито Ренката Гъделева да пищят, че нещо и някой им пречи - 20-те процента заплата, условията, гадовете политици и прочие.
От години е така - НИКОГА не чух да се оплакват!
Колкото и да са различни, всеки на своето си място, просто тези хора РАБОТЯТ. И този факт ми е отлично известен. Най-вече резултатите го показват. Всеки с това, с което се е захванал.
И моята лична оценка за такива хора е несъизмеримо слаба с фантастичния финес на хор "Васил Арнаудов" и с популяризаторската дейност на Вивачето.
Днес умрях два пъти.
Първия път, седейки тихо на стъпалата на чуждестранната Галерия, тръгвайки си оттам с огромна буца в гърлото, недишащ, и втори път в галерията на Залата.
Това, което мога да направя, единствено, е да се поклоня пред такива музиканти и да им благодаря, че ги има!
БРАВО!

Тема Re: 41-ви Софийски музикални седмицинови [re: Oблak бял]  
Автор nimet (новак)
Публикувано09.06.10 02:03

Имах щастието да присъствам на последния от поредицата три концерта на Пламена Мангова и приятели (8-ми юни, зала "България"). Споделиха ми за концертите от предишните два дни най-хубави впечатления, чух най-гръмки суперлативи от високо уважавани от мен музиканти. Това, на което станах свидетел миналата вечер, беше нещо изключително. Пламена е музикант от най-висока световна класа; другите участници (виолончелистът, както и органист Александър Князев, цигуларката Михаела Мартин, виолистът Андрей Догадин) - невероятно ниво на музициране, което рядко можем да чуем наживо. Изглежда, само тази поредица от концерти ни дава вече достатъчно основания да се радваме на фестивала "Софийски музикални седмици". Беше огромно щастие! Браво на Пламена и Честит Рожден Ден, да върви все така напред и да ни прави съпричастни към най-високите постижения на изпълнителското изкуство!

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.