|
Тема
|
Проблемите на Метрополитен ($)
|
|
Автор |
bg-p () |
Публикувано | 10.04.10 20:47 |
|
Да да не го разберете като цинизъм, но ето какво гласи статистиката:
2009 Бюджет -$ 282 млн.
Продажби - $110 млн.
Дарения - $108 млн.
Дефицит - $47 млн.
Заплати - $213 млн.
Заплата за хорист = $175,000
Прими - $16,000 за представление
Средна цена на билет - $138
За нова продукция - $2 млн - $3 млн.
Костюми - $1 млн за опера
Заплата на директора (CEO) - $1.3 млн
Ха сега кажете, за какво иде реч тая работа.
Моля, помислете още веднаж
| |
Тема
|
Re: Проблемите на Метрополитен ($)
[re: bg-p]
|
|
Автор |
Machu Picchu (потъващ) |
Публикувано | 11.04.10 08:46 |
|
Да им имам проблемите. Сравнете заплатите на някой солисти от Операта в Русе, назначени по програмата Мелпомена!!! 50% на средната заплата на дружеството. Как си ти другарю кадровик? И това са млади певци, идващи от други населени места!
| |
|
не е ли по-добре мелпомена, отколкото без възможност за сцена? и да не би ОФД-Русе да е виновно, че министерството не дава бройки и пари? и всъщност, защо се намеси ОФД-Русе в темата на Метрополитен? хайде, стига...
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Kyky и Пипи (запознат) |
Публикувано | 11.04.10 11:40 |
|
знам, че информацията вече е стара (на 1 месец), но въпреки това е интересна...
някои извадки:
1. Експерти от културното министерство са изчислили, че себестойността на 1 театрален зрител у нас е средно 25 лв. За сравнение - в операта той струва по-скъпо на държавата - 88 лв.
2. 96 евро дотация на всеки билет в ГерманияРедактирано от Kyky и Пипи на 11.04.10 11:42.
| |
|
Откога пея,че боя с пръдня не става-(култура без пари),ама все някой ще се намери да ми отговори,че музикантите били мързеливи и некадърни.
Навсякъде по света реда е -пари,условия-конкурс за кандидати.
А у нас -дай да дадем.Е няма да дадем.Стига цял живот сме давали.
| |
|
Според мен реформата трябва да започне като се вкарат по затворите крадците на държавни средства - Калайджиевци, Стойковци ,Марулевци, Карталовци,Б.Ивановци ,Кюркчиевци,както и техните помагачи, които организират бунтове ,стачки и заплашват със закриване на трупи, за да прикрият кражби,злоопутреби и безстопанственост, и то в гигантски за нашите мащаби размери(говори се, че режисьорът на ФОБИ Ст. Загора 2010 Стефано Пода в тази криза е получил 30 000 лева хонорар )
Такава реформа очакват хората от МК ,Вежди Рашидов и Министър Цветан Цветанов.
Редактирано от zakonat на 11.04.10 12:37.
| |
Тема
|
[re: Kyky и Пипи]
|
|
Автор |
Babaca (Умерен) |
Публикувано | 11.04.10 14:13 |
|
Ами защото е позор млади артисти да пеят даром, затова!
| |
Тема
|
[re: Kyky и Пипи]
|
|
Автор |
231 (новак) |
Публикувано | 11.04.10 15:46 |
|
Постоянното натякване на примитивното счетоводителско сравнение на театрите и оперите обслужва по най-добрия начин принципа divide ed impera - разделяй и владей.Поне това нашите гащници-управници усвоиха.Но и пребиваването на двете изкуства в настоящия клуб има същите цели - прокарват се уж общовалидни правила,а на никой не му идва на акъла,че театър в куфар има,но я си представете опера в куфар?!?!?Така покрай сухото ще се затрие и мокрото,нищо,че от самото обособяване на държавата като средство за преразпределение на блага две дейности - войска и религия никога не са били печеливши.А културата си е религия,създаваща националните идентификационни компоненти на нацията.Другото са соросовщини и културен макдоналдс и дюнер,понеже http://clubs.dir.bg/showthreaded.php?Board=prestapnost&Number=1945476910
| |
Тема
|
|
|
Автор |
bg-p () |
Публикувано | 11.04.10 17:42 |
|
Хех, ето тва е то - тема за пари - гаранция за активност в замрелия иначе клуб . Очаквано, но какво да се прави, насъщния ни вълнува всички, и мен включително.
Сравнението между нашите опери и метрополитен, разбира се е крайно неудачно, но както се оказва, никоя опера не се сравнява с бюджета на "Мет" и разликите са в много пъти. Аз лично не знаех че Метрополитен е чак такъв финансов гигант, и че отчитат дефицит от 47 милиона за една година.
Хората там се оказаха в проблем бе. Коя наша опера прави дефицит от 47 милиона? Нека така да го погледнем. ТА има и успокоителен момент за нас - значи не само ние сме в лайната , а и най-големите .
Сериозно се замислям и друго. Какво ли е да работиш в такава институция в момента? И колко тежък чук понасяш при (настоящите вече) проблеми........
Спред мен, нещата глобално вървят в една посока. И си мисля, как ли ще е класическата музика, като спрат да плащат обяда??. Не като оплакване, а еволюционно.
| |
|
|
|
|