Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 21:22 08.07.25 
Култура и изкуство
   >> Класическа музика
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
Тема Замянанови  
Автор gelipoyas (новак)
Публикувано27.05.09 19:05

Разбрахте ли, че след неуспешния за ГД конкурс, той се предложил с Русенският оркестър на фестивала в София на мяастото на досегашния си оркестър. И директорите му (на фестивала) нямали нищо против. Какво от това, че има афиши?

Тема Re: Замянанови [re: gelipoyas]  
Автор Oблak бял (ентусиаст)
Публикувано27.05.09 20:32

Прав си, че не цапаш темата за юбилея на фестивала.
Това го подочухме миналата седмица, макар и не точно в този вариант. Много ми е неприятно, че въобще се занимаваме с подобни неща, защото историята е направо гнусна. Обаждам се, само защото ми е кофти за потърпевшите.
Ако съм на мястото на Найден, няма да дам оркестъра. Отделно дали самите музиканти ще имат такова желание.
А как се чувстват пловдивчани след цялата тази нищета на Атласа, направо не искам да знам.

Тема Re: Замянанови [re: Oблak бял]  
Автор music_news (непознат)
Публикувано27.05.09 22:23

Георги Димитров направи този номер защото той не иска да работи с оркестъра на ОФД - Пловдив, когато не е вече директор. Също така той самият тръби на ляво и на дясно, че е обиден на оркестъра защото те не го искали и видиш ли са го изгонили. Както всички знаете оркестъра няма общо с конкурсите за директор. А защо Димитров не иска да работи с колегите си когато не е директор говори единствено за гузна съвест и когато няма директорски пост да те "пази" от народната любов, явно предпочита да се муши като мишка в кабинета си и да "ражда" разни заповеди. Най-срамното е че след целия този цирк Димитров подкокоросва няколко човека да правят подписка в негова защита?!?! Безумци!

Тема Re: Замянанови [re: music_news]  
Автор kolegialno (непознат )
Публикувано28.05.09 15:08

Пловдивчани, защо мълчите?! Истина ли е - подмяната на вашия оркетър с друг за фестивала в София?
Ами, ако ви пише по афишите - вдигнете се с инструменти и концертно облекло в деня на концерта - та в София. Да видите с очите си реакцията на -колегите си, заместили ви срещу "дневни", реакцията на бившия ви Директор, реакцията на организаторите на фестивала......
А и за публиката ще е интересно- двоен състав на орекестъра...
А може да поканите и двамата диригенти, които Г.Димитров ви завеща - Кирчо Ламбов , Б.Абрашев, а защо не и "русенския" Евгени Димитров.........

Унизително...........

Тема Re: Замянанови [re: kolegialno]  
Автор petracho (развейпрах)
Публикувано28.05.09 16:20

"Пловдивчани, защо мълчите?! Истина ли е - подмяната на вашия оркетър с друг за фестивала в София?"

Ще започна с втория въпрос - съдейки по програмата ни за другата седмица, явно е вярно, че няма да участваме на фестивала...

А колкото до първия...
Ситуацията е доста красноречива сама по себе си.

Все още имат време да променят афишите и да актуализират информацията в страницата си. Или евентуално да кажат преди концерта: "Поради заболяване на Пловдивска филхармония ... "

Такива ми ти работи ...

Тема Re: Замянанови [re: petracho]  
Автор music_news (непознат)
Публикувано28.05.09 16:36

Да вярно е че ще в София ще свири оркестъра на ОФД - Русе. Колко ще им плащат не знам. При нас се заговори за сумата 80лв на човек.

Тема Re: Замянанови [re: music_news]  
Автор vey_hayvey (непознат)
Публикувано28.05.09 17:07

А поканата от фестивала към Г. Д. ли е или към Пловдивския оркестър?

И е много, ама много любопитно как след това "изпълнение" Г. Д. ходи на работа и с какви очи гледа колегите си като се разминава с тях по коридорите?

Или не ходи на работа?

Или не се разминава с колегите си по коридорите?

Тема Re: Замянанови [re: vey_hayvey]  
Автор dondidon (zapoznat)
Публикувано28.05.09 20:00

Има ли значение към кого е поканата??
Не е луд ,който изяжда баницата,а който му я дава...
това -едно
второ-няма ли да им е неудобно на русенци да подлеят така вода на своите колеги от Пловдив??
За мен това е един много много срамен акт..
защото диригенти,директори и тям подобни си отиват,но ние оставаме??
Това действие за мен е непонятно и обидно...
Мисля,че е крайно време всички диркетори и т.н. да разберат ,че българския орекстър не е разменна монета или топка за игра,която да си подхвърлят както им падне според личните си интереси...защото утре няма да има оркестри..и тогава какво ще се случи с милите ни началници??

chestno...

Автор karapetel (непознат )
Публикувано30.05.09 23:11

Замяна или ПОДмяна??
Защото си има разлика ,нали?

Автор dondidon (zapoznat)
Публикувано30.05.09 23:16

Така си го и очаквах-като настъпиш котето за опашката и то се свива...защо млъкнахте,къде изчезнахте русенци,пловдивчани...хайде,събудете се..какво става????
Напишете нещо,кажете,пишете...въпроса изобщо не касае пари,а морал и музикантска етика... ще се дадете ли на този диригент така да си ви подменя кога как си иска и му падне, или ще му покажете,че сте истински музиканти? До колкото имам последни впечатления сте два добри оркестъра??

chestno...

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.