Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 17:47 10.11.25 
Култура и изкуство
   >> Класическа музика
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Проф. Ангел Станков стана "сър" !нови  
Автор tom7O (познат!)
Публикувано28.02.09 12:14

Известният цигулар и диригент проф. Ангел Станков получи почетния орден "Член на Британската империя", присъден от Елизабет II.

Кралицата определи виртуоза за високата награда заради неговия изключителен принос към развитието на културните отношения между Великобритания и България и по-специално в сферата на класическата музика. Ако беше поданик на Короната, заедно с ордена Станков щеше да получи и титлата "сър".

От 2000 г. насам той е единственият българин, чиято номинация за званието е одобрена. Отличието му бе връчено на церемония в резиденцията на британския посланик Стийв Уилямс в София.

Професорът е дългогодишен зам.-ректор на Националната музикална академия "Проф. Панчо Владигеров". Студентите му казват, че е благородник по душа.

Тема Re: Проф. Ангел Станков стана "сър" !нови [re: tom7O]  
Автор 231 (непознат )
Публикувано28.02.09 14:28

Всичката Мара втасала,само "сър"-а и беше кусура!Да е жив и здрав!Те на поданиците на кралицата толкоз им е акълът,щом класираха сред великите британци оня боклук Даяна дале-е-е-ч преди Шекспир....Халал да им е!

Автор organist (непознат)
Публикувано28.02.09 18:14

Радвам се, че още някой след мен пусна материала. Естествено е да се очаква наплив от злобни коментарии...

Тема Re: Проф. Ангел Станков стана "сър" !нови [re: organist]  
Автор Urtext ()
Публикувано28.02.09 20:13

Много държа да не бъда възприет като "черна станция", но...
Отличието, което Проф. Станков е получил (искрени поздравления) не му дава право на титлата "сър" дори да бе поданик на "короната"....
Така само му правите лоша услуга - нещо преувеличено без мярка - губи стойност...

http://en.wikipedia.org/wiki/Order_of_the_British_Empire

Автор Pyиз (любител)
Публикувано01.03.09 11:54

Радвам се за него!
Честито!
Congratulations!

Автор Ckrivko (новак)
Публикувано01.03.09 15:56

Честито на проф.Станков!Голям наш цигулар музикант и много благороден човек!Да е жив и здрав!

Тема Re: Проф. Ангел Станков стана "сър" !нови [re: Urtext]  
Автор organist (непознат)
Публикувано01.03.09 19:59

Добро утро, орговарям Ви, защото Вие сте отговорил на моето съобщение. Аз не съм твърдял, че ще се нарича "сър" в нито едно мое съобщение, и съм съгласен, че грешната информация не прави услуга на А. Станков.

Тема Re: Проф. Ангел Станков стана "сър" !нови [re: 231]  
Автор Oблak бял (ентусиаст)
Публикувано01.03.09 21:11

Даяна никога не ми е била фаворитка особено около "страдфорд он дъ ривър ейвън"

Преди две седмици един приятел зададе случайния въпрос на цялата компания:

- Известно ли ви кой (от Ромео енд Джулиет) беше от Капулети и кой от Монтеки.

Никой не се сети в момента, аз успях да призная, че съм от Меркуцио.

А, ти злобееш тъпо дали било "сър" или било кусур. На последната дума не сложих кавички, за да се сетиш сам кога ще втасаш да станеш нечий "поданик".
Да не забравиш да ни осведомиш

пп
Понякога съм адски злобен

---

Така ме ядоса и ме накара да пиша щуротии, че пропуснах истинското и се връщам да го направя - браво на НАШИЯТ музикант, така трябва!

Честито на Ангел Станков!

Редактирано от Oблak бял на 01.03.09 21:26.

Автор зy (член)
Публикувано01.03.09 21:54

чудесен човек, интересен музикант и голям ерудит. Честито и все така да работи не по празнословни проекти за глупави субсидии, а истински, от интерес и професионализъм

.

Тема Re: Проф. Ангел Станков стана "сър" !нови [re: зy]  
Автор beta_n(big ku_ku) (стар познат)
Публикувано04.03.09 15:34

Нямам удоволствието да го познавам много отблизо. От десетките негови концерти на които съм присъствал имам впечетленето че той си е благородник по дух и маниер. Така, че на него не му е нужно някой формално да му "дават" титлата сър - защото май си е такъв.
А и факта, че го оценяват в GB, където много от хората не подозират за съществуването на България си е много, много голямо признание.
Да "ни" е жив и здрав.

пристрастен, но не пристрастен

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.