|
Тема
|
Кой и защо трови НМУ "Л.Пипков"? Атака отвътре?
|
|
Автор |
dzift (непознат
) |
Публикувано | 06.10.08 14:12 |
|
От известно време в редиците на НМУ (преподаватели, ученици и т.н.) се внесе силен смут, породен от част от сутрешния блок на НОВА ТВ, посветена на директни обвинения към директора М.Митева от страна на родители. В последствие, старта на учебната година донесе духове на напрежение и страх, смут и тревога и то заради това, което се разчу тогава - Зам. Директора на НМУ Даниела Кузнанова си харесала стола на М.Митева. Дали е вярно? След въпросния материал по НОВА са тръгнали проверки от Министерствата на Културата и на Образованието, които според запознати са минали без никакви забележки, но се разбира, че това не е просто сигнал на родители, а сигнал да Д.Кузманова. Като вметка ще спомена, от дългогодишния си опит като журналистка, че Д.К. е уволнявана дисциплинарно от БНТ, както и БНР, именно заради подобни постъпки спрямо ръководствата на тези институции.
Какво следва от тази малка буря в НМУ? Мога само да кажа, че М.Митева, даде на децата ми само добро и гражданската ми позиция е, че това е поредния опит на лицето Д.К. и партийните й привички (попитайте разни музиканти - емигранти какво прави Д.К. още от студентка) да се унищожи нещо истинско и перспективно.
Кой и защо трови НМУ?
Атака отвътре?
Редактирано от dzift на 06.10.08 14:22.
| |
|
За Милка Митева няма да говоря,но ще поставя собственото си становище за НМУ.
Училището е дало музикална ПРЕКРАСНА основа на много хора.Има(ше) чудесни преподаватели,но за съжаление с времето те или намаляват ,или пък въобще не се назначават.
Преди време учениците се подбираха по истински критерии-с годините и това се промени.
ВСЕ ОЩЕ ИМА ПЕДАГОЗИ ОТ ПО-СТАРАТА ГЕНЕРАЦИЯ И ТЕ ПОДДЪРЖАТ НИВОТО(ако още има такова).
Лошото е ,че нещата от година на година се променят в не добра(според мен )насока.
Да,допреди години беше мааааалко по-другояче........
а на какво или кого се дължи промяната??????Незнам ,няма и да обвинявам директорката,защото не само тя е виновната.Разбира се Митева също трябва да носи отговорност за действията си.
Преди няколко години преподавателят по камерна музика Любен Миролесков беше "заместен" от Велислав Стоянов.Какво мислите за тази промяна?
А вокелен факултет????????????????????????????????????????????Знаете ли там какво се случва?
А училищното конкурсченце "Млади виртуози",което по безобразен начин опеределя "победителите"?А как става подбора при цигуларите?Пълен крах!При пианистите е най-зле работата!Ами какво да кажем за тези протежета на Милка Митева,които идват на училище само ,за да и се подмажат.Тези въпросни преподаватели не са си вземали часовете от гооооодиииинииии наред.ЗАЩО НЯМА САНКЦИИ?Адмирации за Николай Градев,който дава от себе си много.Както казах ИМА преподаватели,но те са шепа пред бездушната гилдия.
Защо една учителка по пиано Стефка Матанова работи под зверското отношение към нея на някои от останалите?А тя е добър педагог!
И защо ,когато Петър Димитров беше под майчиното си крилце в ученическите и някои от следващите си годинки "завладяваше" сцена след сцена,а за останалите оставаха провинциалните изяви и училищни продукции?
Мога да поставя още куп неудобни въпроси.
Това,което не мога да отрека е,че съм имал наистина прекраси преживявания(на времето).Обичам уилището,такова каквото беше,а не такова каквото е.
Дано НМУ да последва примера на НМА.Само тогава аз виждам спасение!
Не трябва заради работата на опредлени лица да се съсипе цяла институция!!!!!!!!
...покорил своя връх непокорен-трябва ти жажда за нов!!!!!!
| |
|
Обичам си училището. Научи ме да бъда ефикасен autodidact
Само дано НМУ не последва НМА. Тогава катастрофата ще е тотална
| |
Тема
|
Re: Кой и защо трови НМУ "Л.Пипков"? Атака отвътре?
[re: dzift]
|
|
Автор |
Пeнчo3aeka (ни риба, ни рак) |
Публикувано | 08.10.08 09:52 |
|
За мен е абсолютно непонятно защо и тук се вадят разни "факти", за които май никой нищо не знае със сигурност. ДК била подклаждала свади, ММ била вършела закононарушения....Аз знам едно. ММ с активността си направи възможна новата сграда и ред други придобивки за училището. ДК е страшно ерудирана персона, добър преподавател и не дава вид на интригант. За мен кой и защо мъти водите - не е ясно, а и честно казано изобщо не ме интересува. За нивото в училището - няма какво да се каже. При липса на интерес изобщо към тази музика, кво очаквате? Качествените деца се захващат с друго, а малкото, които решават да следват призванието си в музиката държат ниво, почти независимо от кадърността на преподавателите им, и в крайна сметка се реализират в чужбина. Все пак трябва да сме благодарни, че НМУ съществува.
Щука май?
| |
Тема
|
[re: Пeнчo3aeka]
|
|
Автор |
Eвлorи (непознат) |
Публикувано | 09.10.08 20:53 |
|
"...а всъщност хората говореха за най-голямата мизерия в България..."
| |
Тема
|
[re: Eвлorи]
|
|
Автор |
Пeнчo3aeka (ни риба, ни рак) |
Публикувано | 11.10.08 23:46 |
|
анджък
Щука май?
| |
Тема
|
Re: Кой и защо трови НМУ "Л.Пипков"? Атака отвътре
[re: dzift]
|
|
Автор |
arfa (непознат
) |
Публикувано | 27.12.08 20:53 |
|
Има един бивш музикант,който продава дарени пиана.Може би той е запознат с агентурното минало на зам.директорката,защото емигрира от Швейцария? Но по-важното е,че е наясно с тревожното настояще на Директора и перспективите за бъдещето му.Както изглежда,проблемът за стола му не е достатъчно вълнуващ за почитателите на класическата музика.По-скоро за журналистката,която плува в свои води някъде между Глория и Софи Маринова.На медиите разчитам да спасят НМУ...
| |
|
|
|
|