|
|
|
Тема
|
Чайковски - симфония "Манфред"
|
|
| Автор |
mama19 (krasawica) |
| Публикувано | 06.05.07 11:04 |
|
|
Тарся запис на тази симфония.Може ли някой да помогне?
Редактирано от mama19 на 06.05.07 11:05.
| |
|
Тема
|
Re: Чайковски - симфония "Манфред"
[re: mama19]
|
|
| Автор |
Pyиз (любител) |
| Публикувано | 07.05.07 09:13 |
|
|
Натискаш preview и слушаш!
| |
|
Тема
|
[re: Pyиз]
|
|
| Автор |
mama19 (krasawica) |
| Публикувано | 07.05.07 20:04 |
|
|
Mnogo blagodarq za pomostta!
Na 04.05 bqh w Bukurest i q slushah w izpalnenie na Bukurestkiq radioorkestar, pod dirigentstwoto na Milen Nachev. Strahoten koncert. Tozi orkestar w momenta e w otlichna forma.Ne poznawah simfoniqta, no me grabna ot parwiq takt. Sega q slusham i oste wednaj blagodarq. Preporachwam q na wsichki, koito ne sa q slushali.
| |
|
Тема
|
[re: mama19]
|
|
| Автор |
D.H.V. () |
| Публикувано | 08.05.07 16:32 |
|
|
Това е едно от най-великите произведения на Чайковски, и едновременно от най-неизвестните. Обаче записа със Плетнев е като подигравка със симфонията - аз не мога да го понасям. Търси изпълнението на Рикардо Мути (мисля че с Филаделфийския оркестър), досега най-доброто което съм намерил.
| |
|
Тема
|
[re: D.H.V.]
|
|
| Автор |
бaтexapи () |
| Публикувано | 10.05.07 10:39 |
|
|
Прав си, началото на нищо не прилича, пардон, прилича твърде на нещо (), та ми мина мерака да чуя нататък. Все пак забелязах, че щрайхът както винаги е на висота!
| |
|
Тема
|
[re: D.H.V.]
|
|
| Автор |
Чykчa (поносимо глупав) |
| Публикувано | 14.05.07 20:12 |
|
|
Това изпълнение е на Светланов и определено си заслужава да се чуе:
А пък оттук могат да се научат интересни подробности:
Колкото до личното ми отношение, на мен тази симфония ми звучи някак си декларативно. Прекалено е буквална във внушенията си без да достига до дълбочина. Сякаш непременно иска да ми покаже колко трагичен е байроновия герой и не ме оставя аз да си го почувствам. Иначе ефектите на моменти са чудесни, но... само толкова. Да не говорим, че като цяло ми е и небалансирана.
Е, не е оплювка - само лично мнение. А и изпълнението на Светланов си го бива. Постегнал я е опредлено
Рибата не мисли, рибата знае ("Аризонска мечта")
| |
|
|
|
|