Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 07:47 03.11.25 
Култура и изкуство
   >> Класическа музика
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема За и противнови  
Автор Пeнчo3aeka (ни риба, ни рак)
Публикувано25.01.07 17:35

Когато се говори за млади, пък и за не толкова млади музиканти, все се посочва кой какви награди взел от чужди и наши конкурси. За някои това да грабнат наградите е един вид гаранция за кариера и известност. НО! Като погледне човек биографиите на световните имена - било то певци, инструменталисти или диригенти, разбира (или пък не разбира, ако толкова му е акъла), че всъщност наградите са нещо второстепенно. Аз знам кое е по-важното, а вие?

Щука май?

Тема Re: За и противнови [re: Пeнчo3aeka]  
Автор зy (непознат)
Публикувано25.01.07 17:59

доколкото ми е известно Елен Гримо никога не се е явявала на конкурс. А познавам няколко души, които не спират радиото, когато я чуят

Тема Re: За и противнови [re: зy]  
Автор(Нерегистриран)
Публикувано25.01.07 18:37

пък познавам няколко души ,които са взели награда понеже - на едната вокалният и педагог е председател на журито ,а на другата баща и е спонсор на конкурса ...на третата пък баща и беше министър на културата по онова време ,а тя милата е всеизвестна с неможенето си да пее

Тема Re: За и противнови [re: aз]  
Автор зy (непознат)
Публикувано25.01.07 19:09

е, ако продължим в този дух, ще изпаднем в опростенчески обобщения като за бавноразвиващи се. Хора има всякакви - някои могат и без конкурс, други могат и печелят конкурси, както и всички останали варианти. Предполагам, че конкурсите са фактор при първоначално запознаване с един изпълнител и за създаване на предварителна представа за него. Т.е. част от помощната информация. А има и хора, които превръщат конкурсите в самоцел. Сигурно си имат причини за това, но за мен е неразбираемо. Във всеки случай уважавам и този избор, стига да е личен, а не натрапен от амбициозното обкръжение

Авторhari (Нерегистриран)
Публикувано25.01.07 19:44

Всъщност един от главните проблеми на музиканта (добър, лош, всякакъв) е как да постигне на дело така модерната думичка маркетинг, който пък е само средство за да може изкуството да стане достояние на тези, за които е предназначено. Естествено е да не ни е приятно когато открием, че на пазара има повече кухи кратуни отколкото сме предполагали, но нека не се сърдим, че някой е овладял добре стратегията на маркетинга. Повече има файда ако се поинтересуваме как го прави...

и го приложим там, където кратуните ни се струват пълни...А нали на всички е ясно, че не може да има абсолютни ценности в толкова субективно изкуство, май затова и процъвтява изпитаната практика по конкурсите да печелят средните музиканти, които обаче добре се справят със спортната част.

Тема Re: За и противнови [re: hari]  
Автортoчнo (Нерегистриран)
Публикувано25.01.07 19:53

изкуството не е състезание ....... така че никога не са ме кефели конкурсите ,защото не са обективни иза всеки има място под слънцето

Тема Re: За и против [re: Пeнчo3aeka]  
Авторvkal (Нерегистриран)
Публикувано25.01.07 19:57

Da ne zabravqme,4e Verdi e bil skasan na priemniq si izpit v Milanskata konservatoriq.
Berlioz pak ne mojel da sviri na piano-vladeel samo kitara :)
Maler svirel samo na fleita,no kakto toi kazva-ne mnogo dobre:)

Тема Re: За и противнови [re: hari]  
Авторpozdrav (Нерегистриран)
Публикувано25.01.07 20:00

Евала, Хари! (казано на "чист" български) Винаги ми допадат коментарите ти. А сега по темата. Преди няколко месеца ми се наложи да се представя пред един човек (името няма да спомена, само ще отбележа ,че е исвестно и не е в България). Той просто ми каза: "Сядай на рояла, за да чуя какво можеш." Въобще не му дойде на ум да ми поиска дипломи от конкурси или изрезки от вестници...

Авторbg-pianist (Нерегистриран)
Публикувано25.01.07 22:12

Недей, че днес съм малко на цинична вълна и ще изтърся нещо смутително

Помниш ли лятото, като си нямах работа и съставих една анкета.

Та ето отгожорите на 23ма музиканти от БГ:

17. За успешна музикална кариера, най-важно е наличието на:
Музикантски качества - 24.07%
Пари - 5.56%
Контакти - 12.96%
Работоспособност - 16.67%
Късмет - 12.96%
Което и да е от изброените по-горе, но в голям размер. - 20.37%
Друго - 7.41%

Я кажи да чуем каква е истината

Тема Re: За и противнови [re: bg-pianist]  
Авторbg-pianist (Нерегистриран)
Публикувано25.01.07 22:16

Ето какво мислят и меломаните в същата анкета (70+ гласували)

17. Най-важно в биографията на артиста е:
награди от конкурси и отличия. - 7.77%
степени на образование. - 4.85%
местата където е получил образованието си. - 7.28%
преподавателите. - 15.53%
рецензии. - 2.91%
годините опит. - 11.17%
възраст. - 2.91%
други музиканти с които е работил. - 13.59%
местата, където концертира. - 9.22%
мястото където живее постоянно. - 2.43%
мястото където работи постоянно. - 5.34%
биографията не е от значение. - 10.19%
Друго. - 6.8%

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.