Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 01:00 04.11.25 
Култура и изкуство
   >> Класическа музика
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Духов квинтет при ОФД-Русенови  
Автор clairanche (авантюрист)
Публикувано18.12.04 17:36

в състав: Нора Димитрова- флейта, Светлана Анчева- обой, Здравко Саралиев- кларинет, Евгени Евтимов- фагот, Евгени Желязков- пиано, кани всички желаещи и живеещи в Русе да дойдат и да ни чуят на нашия първи концерт, който ще се състои на 20. 12.2004 - 18ч. в Пленарна зала, в рамките на коледния фестивал на Община Русе и ОФД. Програмата е френска, като произведенията са писани в първите 30 години на ХХ век от Франсис Пуленк, Жан Франсе и Андре Капле. Ще прозвучат и две транскрипции на мотети от Р.Томпсън и Ф.Пуленк. Който не може да дойде да стиска палци:)

Тема Re: Духов квинтет при ОФД-Русенови [re: clairanche]  
Автор Pyиз (любител)
Публикувано20.12.04 08:44

Стискам палци. В Русе има талантливи музиканти!!!

Тема Re: Духов квинтет при ОФД-Русенови [re: clairanche]  
Автор steve_austin (непознат )
Публикувано12.01.06 01:34

Здравеите!Сега няколко уводни думи за Духовия квинтет на ОФД Русе.Нора Димитрова-Бивша жена на маестрото Евгени Димитров,флеитистка която доказва че може изобщо да държи флейтата както трябва само в този квинтет,също и се носи славата че е и в много добро положение с мъжете...похвално!!!Светла Анчева-жена която уважавам само донякъде като обоистка,защото иначе е голяма пионка на екс-боса ни Георги Димитров.Здравко Саралиев-Ако това чудо на природата можеше да свири толкова чисто колкото е висок(към 2 метра) щеше да е наи добрия на света.Евгени Евтимов-фаготистът се престави много успешно на тунето ни във Франция тази година(Шостакович Симфония номер 9)но иначе и тои е огромен интригант като Светла Анчева.За Евгени Желязков лоша дума никои не може да каже никога и при никакви обстоятелства.Учудва ме факта че не сте включили двамата валдхорнисти които сменихте...Владимир Петров и неговия учител Васил Влайков(те разбира се не са участвали в състава по него време но са също част от квинтета,макар и малко по късно)Владимир Петров-Валдхорниста които много впрягат за добър но ние си знаем че е далеч от истината...още повече и неговия учител-Васил Влайков...които никога не е бил на прав път...Но иначе квинтета звучи задружно,имайки предвид историята на всеки от членовете му...

Austin 3:16 give's you a Stunner!!!

Тема Re: Духов квинтет при ОФД-Русенови [re: steve_austin]  
АвторAnelim (Нерегистриран)
Публикувано12.01.06 09:43

Ne6to ne razbrah mnenieto vi za konzerta.Sagaliavam,4e pro4etoh tozi paskvil!
I kakvo zelite s tozi balvo4?Sagaliavam,4e 6te vi razstroia,no te 6te imat fefruari
mesez nova iziava!Da im pogelaem USPEH!!!!-saglasen li ste?

Тема към steve_austinнови [re: Anelim]  
Авторsibemol (Нерегистриран)
Публикувано12.01.06 17:19

Омразата ти към тези хора(колеги) е доста явна. След като говориш за вашия екс-босс Г.Д. значи и ти си от този "колектив". Та с други думи, похвали се ти с нещо, сигурно си много изявен(а) музикант(ка).

Тема Re: към steve_austinнови [re: sibemol]  
Авторфa диeз (Нерегистриран)
Публикувано12.01.06 17:35

Е,то бива,бива,ама такава злост като на steve_austin / t.s. бившата концертмайсторка Нина Стоянова / друга няма. А нещо да кажеш за Моцарт- концертанте който свириха наскоро и за Васил Влайков и Светлана Анчева?
Обяснима е твоята нептиязън към тях,но няма да коментирам.не искам да слизам на твоето ниво. Затова скъпа ми / бивша / колежке никой от нас не те желае в оркестъра и благодарности на Г.Димитров че ни освободи от теб и фамилията ви отчасти.
Можеш само да слушаш ОФД- Русе,но не и да работиш в него.
Дерзаи!!!

Тема Re: към steve_austinнови [re: фa диeз]  
Авторifld (Нерегистриран)
Публикувано12.01.06 18:09

е то злобата и завистта са нормални при музикантите- няма лошо човек да си излее злобата ама пък чак да кажеш ,че някой не може да свири щото е 2 метра - това малко тъпо идва

Тема Re: към steve_austin и всички колеги от ОФД-РУСЕнови [re: фa диeз]  
АвторHинa Cтoянoвa (Нерегистриран)
Публикувано12.01.06 20:11

Уважаеми колеги,
г-не ( г-жо) steve_austin,
мисля,че тук написаното както от Вас,така и от" фа-диез",който (която)пък ме обвинява,че злостното писание е мое дело ,НЕ ЗВУЧИ СЕРИОЗНО! Меко казано..:(
Не знам по какви причини моето име от около три седмици започна да се появява във форумите-първо в тоя на ОФД-Пловдив,сега тук..
Добре,че има телефони и добри приятели,които да ми съобщят къде и какво да прочета...:( ..и то по повод една възторжена информация на Светла Анчева по случай първия им концерт ПРЕДИ ЦЕЛИ ДВЕ ГОДИНИ!
Аз не бих могла да напиша подобно нещо за колеги,с които съм работила години наред и никога, по стечение на обективни обстоятелства не съм присъствала на концерт на гореспоменатия квинтет,за да си позволя да давам някаква оценка за тяхното музициране !
Това за огромно мое съжаление са инсинуации целящи да дискредитират мен,синът ми,неговия учител,съвсем съзнателно:(( И да настроят голяма част от всички вас срещу мен...жалко..защото кому е нужно това..
Аз като 24 г. концертмайстор на оркестъра в Русе се срамувам от написаното тук !
Реваншизмът никога не е бил добър съветник!
На никого не съм направила нищо лошо за всичките години съвместна работа и нека проявим малко повече такт,професионализъм и да кажем НЕ на клюките целящи настройването ни един към друг.
Аз ви обичам и ви желая успехи през Новата Година,здраве и много щастие...
и внимавайте с фа-диезите:)))
Ваша Н.Стоянова

Тема Re: към steve_austin и всички колеги от ОФД-РУСЕнови [re: Hинa Cтoянoвa]  
Авторcи- бeмoл (Нерегистриран)
Публикувано12.01.06 20:18

гузен негонен бяга

Тема Re: към steve_austin и всички колеги от ОФД-РУСЕнови [re: Hинa Cтoянoвa]  
АвторApбитъp (Нерегистриран)
Публикувано12.01.06 20:43

Уважаеми четящи!
Още при появата на първите грозни писания на лицето, нарекло себе си Стрейнджър ПРЕДУПРЕДИХ, че интернет не е анонимно пространство, а публично такова, наред с телевизия, радио и преса.
Предлагам на вашето внимание следните редове:

Чл. 148.
(1) (Изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г., бр 21 от 2000 г.) За обида:

1. нанесена публично;

2. разпространена чрез печатно произведение или по друг начин;

3. на длъжностно лице или на представител на обществеността при или по повод изпълнение на службата или функцията му;

4. (изм. - ДВ, бр. 10 от 1993 г.) от длъжностно лице или от представител на обществеността при или по повод изпълнение на службата или функцията му,

наказанието е с глоба от три хиляди до десет хиляди лева и с обществено порицание.

(2) (Изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г., бр. 21 от 2000 г.) За клевета, извършена при условията на предходната алинея, както и за клевета, от която са настъпили тежки последици, наказанието е с глоба от пет хиляди лева до петнадесет хиляди лева и обществено порицание.

(3) В случаите на ал. 1, т. 1 може да намери приложение ал. 2 на чл. 146.

Не е трудно да се открие кой стои зад всяко едно мнение, затова носете отговорност за клеветите си. Съвет - занимавайте се с градивни неща, а не с разрушителни. Конфликтът е достатъчно раздухан и пледирам за неговото интелигентно разрешение. "Възторжената информация" всъщност е анонс за концерт преди две години. "Изгонените валдхорнисти" всъщност не са изгонени. Този, който вади един текст от архива след толкова време явно доста средства е изчерпал и това му е последната надежда. За какво обаче - да изпокара и без друго изнервените си колеги? И да печели с древната максима "Разделяй и владей"?

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.