Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 23:45 11.11.25 
Култура и изкуство
   >> Класическа музика
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема вторник,четвъртък, петък-концертинови  
Автор Pyиз (любител)
Публикувано22.02.05 09:24

Писах в заглавната тема на Сао за предстоящи концерти, но виждам, че цялята е изчезнала.
Концертнията живот в София е пренаситен. Само през тази седмица има три концерта в зала "България". Днес оркестърът на Класик ФМ ще се представи заедно с чаровната певица Цветелина Василева и Орлин Горанов пред публиката.
В четвъртък Софийската филхармония продължава своя "маратон" и дава още един извънреден концерт. При тази гъстота на концертите, вероятно се ползват първи и втори състав, както при футболните отбори.
Набива се в очи името на диригента Алфен. Това напомня първата гръцка буква алфа и Светото Писание "Аз съм алфа и омега, началото и краят".
Но най-интересен по отношение на програма е концертът на Симфоничният оркестър на Българското радио в петък с програма: Константин Илиев, Барток и Брамс под названието "последни ноти". Вероятно се има предвид последните произведения на композиторите. Участва един талантлив, живеещ в Германия и не много известен у нас български виолист, от ранга на Юрий Башмет, а именно Димитър Венков, ако не греша името.

Редактирано от Pyиз на 22.02.05 09:38.

Тема Re: вторник,четвъртък, петък-концертинови [re: Pyиз]  
АвторOблak (Нерегистриран)
Публикувано22.02.05 10:32

Руиз, темата не е изчезнала, а просто е освободена. Ако някой иска да чете и пише в нея, няма проблем да я потърси назад в страниците. Манипулацията я извърших аз, защото считам, че клуба се посещава от свободолюбиви хора и няма нужда от "шапки", "глави", "надзиратели" и "началници".
Това ти го казвам Руиз, в качеството си на директор с 20 годишен стаж именно по специалността.

А иначе информацията ти е полезна и навременна. Благодаря за това и извинявай, че разводних по-горе, но мисля че беше необходимо, за да няма спекулации.

Тема Reпичканови [re: Oблak]  
Автор Jolly Walker (пешеходец)
Публикувано22.02.05 10:53

Ха!... Ave, модераторю, прочее директорю нерегистрованньiм... Тъй ли стана!? Друго ако не, то поне си най-мълчаливия модератор/директор наоколо.

А обеща да я разнищиш втората, нали? "Още утре!..." Мдаа...

Редактирано от Jolly Walker на 22.02.05 10:55.

Тема Re: четвъртък - концертнови [re: Pyиз]  
Публикувано22.02.05 11:05

Диригента Конрад ван Алфен прави миналия сезон с Филхармонията и Ваня Миланова Шотландската Фантазия на Макс Брух и Третата симфония на Брамс. Тогава се получи един прочее добър концерт. Това само за опресняване на паметта...

Тема Не репичка, само морковче.:о))))нови [re: Jolly Walker]  
Автор OблakътМодератор (перест)
Публикувано22.02.05 11:16

Знаеш, не долюбвам знаменца развети, скъпи Джоли. Затуй така, нерегистрованньiм...
За Втората си прав, че се поизложих, но обективните обстоятелства ме застреляха и ще се явявам на поправителен.
Видях темата, където Руиз е писал обстойно, мнението на seeI(er ми допадна много, а нашия приятел ментето пак се е изпуснало.

Искам си всичкия Малер! Обеща ми Джоли!

Тема По въпросите за паметта...:о))))нови [re: Jolly Walker]  
АвторOблak (Нерегистриран)
Публикувано22.02.05 11:20

Как така "добър концерт". Шотландската на Ваня беше фантастична, а Брамс железен!
Прочее, предаде ли по линията онзи запис на Брух?

Тема Re: знаменце на морковче! :))))нови [re: Oблakът]  
Публикувано22.02.05 11:46

В отговор на:

За Втората си прав, че се поизложих... и ще се явявам на поправителен.

Има да почакаш около петнадесетина годинки, Перестий!

Колкото до знаменцата и морковките... ти си знаеш!

Тема Re: знаменце на морковче! :))))нови [re: Jolly Walker]  
Автор зy (каквато-такава)
Публикувано22.02.05 11:52

А може ли да чуем мнение за концерта от някой, който е бил на сцената? Публиката вече се изказа.

Тема Re: знаменце на морковче! :))))нови [re: Jolly Walker]  
Автор Sao (Sys_Admin)
Публикувано22.02.05 11:55

Ихаааааа то имало модератор бе Дали сега ще се надигне такава вълна от неодобрение към него както преди ха ха само да знаете какви смешни бележки получавах с тонове от разни заблудени душици взимащи се на сериозно.

Дали сега като по чудо клуба ще живне като преди. Сигурно да.
Е но вече нищо не е същото де той си беше замрял преди по други причини така че не се знае

Какво ли ще стане ако модераторите изведнъж станат 2ма сигурно пак ще има плюнки. Споко няма да ви ставам модератор.

I'm too lame to read /etc/passwd ;-)

Редактирано от Sao на 22.02.05 12:07.

Тема Re: перушина само!нови [re: зy]  
Публикувано22.02.05 12:17

В отговор на:

А може ли да чуем мнение за концерта от някой, който е бил на сцената? Публиката вече се изказа.

Защо!? Нали този форум е за уважаемата публика, не за профитата, дето все са нещо недоволни, а!?... (Да им се чуди човек!)

То май определението: бил на сцената говори само по себе си... Да, близо двеста като мен бяхме на сцената, един се размахваше насреща ни и той е велик! Нещо различно да си прочела или чула по повод въпросния концерт!?

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.