Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 20:36 14.07.25 
Култура и изкуство
   >> Класическа музика
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Дайте съвет за хоров съставнови  
АвторMaдлeн (Нерегистриран)
Публикувано13.10.04 14:24

Здравейте, колеги!
бих желала да ме посъветвате за работа. Аз съм лиричен сопран и искам да пея в професионален вокален ансамбъл или камерен хор. Обичам църковната музика. Завършила съм музикално у-ще и ДМА. Не съм белкантова певица. Стилово гласът ми е подходящ за барокова музика и имам опит. Към кои състави в София бихте ме насочили?
Благодаря ви предварително!

Тема Re: Дайте съвет за хоров съставнови [re: Maдлeн]  
Авторquot;-quot; (Нерегистриран)
Публикувано13.10.04 17:25

Znachi ne stavash za solistka.hahahahahahah
Emi to DMA samo takiva gi bulva.Ili si na Blagovesta ili na Reni

Тема Re: Дайте съвет за хоров съставнови [re: quot;-quot;]  
Публикувано13.10.04 18:28

Съжалявам, но явно не си прочел добре. Става дума за това, че имам опит и предпочитания към репертоар от Ренесанса и Барока, за което е забранено типичното за ДМА обучение в белканто (разклатено, силно, фалшиво, грубо и грозно). Стиловете са различни, драги ми "познавачо". Гласът ми е опазен от такива вреди. Не казвам, че нямам вибрато, напротив. Но при мен е естествено, а не придобито насила. И точно в това се крие красотата на даден глас. Но какво ли обяснявам, като че ли ще ме разбереш. И сигурно не правиш разлика в стиловете на изпълнение между Вивалди и Верди.
Благодаря за некомпетентното ти мнение и неоказаната ти помощ.

Авторaz (Нерегистриран)
Публикувано13.10.04 20:40

Tuk pove4eto sa "savetnizi" za orkestri i tehnite dirigenti. Da ne kazha, 4e hi4 ne sa kompetentni za horova muzika. Az moga da te posavetvam. Ne ti trjabva Kapelata, Radiohora i operata. Tam e umrjala rabota. Dartite sa mnogo, a i po-mladite pejat kato tjah- nali trjabva da se "u4at" za6toto posle im razkatavat familiata. Ja njakoj se e nadignal ot posredstvenoto - shte bade izjaden. Muzikantite mnogo ne gi obi4at, za6toto pre4at na nekadarnite da virejat. Kakav sastav iska6- smesen ili damski?

Авторreni (Нерегистриран)
Публикувано13.10.04 20:46

Kakvo imash protiv Reni?

Тема Re: Дайте съвет за хоров съставнови [re: reni]  
Публикувано13.10.04 22:45

Porednata nekadurna pedagojka v muzikalnata akademia......ama samo tia da beshe

Тема Re: Дайте съвет за хоров съставнови [re: az]  
Публикувано13.10.04 23:46

Смесен. Знаеш ли някой?

Публикувано14.10.04 00:34

Obiknoveno skupa Madlen,takiva mili obrazi s estestveno vibrato i s nisto drugo gi priemat s vruzki v skapanata akademia.A mojesh da peesh samo barok zastoto niamash glas,t.e niamash sila i diapazon za nisto drugo.Poneje Baroka e stil, koito ne e visoko tesiturno kompoziran i za tova si mislish che mojesh da go peesh.Ta takiva elementi kato teb,koito za nisto ne stavat mnogo gi ima v akademiata i ti iavno si edvam izbutala devoika,koiato edva za Barok stava.No nezavisimo ot vsichko ti pojelavam uspeh.

Публикувано14.10.04 01:25

В голяма грешка си, но не мисля да те образовам. Това трябва ти да го направиш сам. Съветвам те да насочиш вниманието си към тази епоха, която ти е напълно, ама напълно непозната. Ако се сещаш и за коя става дума де...
Успех!
Ако смяташ да отговаряш, поне не ми губи времето да се заяждаш.
p.s. Силата на гласа и диапазона нямат нищо общо помежду си. Явно не си посещавал много от часовете, ако въобще си учил музика. И дано не си учил, защото ще бъде много жалко - не за теб, а за музиката.

Тема хоров състав [re: Maдлeн]  
Авторcънчo (Нерегистриран)
Публикувано14.10.04 10:10

относно това което казва аз за капелата и радиото е в грешка защото и се иска и тя или той да е там.операта е зле наистина.като колеги в хора де и като професионалисти...кпелата е добре за теб от казаното какво ти се пее мисля че това ти е мястото работят по два часа и е супер. там пеят доста чърковна музика от как Робев почина но конкурса е доста сложен и както подосещам ако се пойви драм. сопран си загинала . в радиото става там имат добър диригент и е доста по добре пларено.в операта хора може и да се посъвземе защото Христо Казанджиев си знае работата а и раководството се смени и може и да се посменят някои лица там ,но там не ти е мястото там има само бел канто няма ни барок ни църковна муз.тъй че ако ти се пее в хор според мен иди в Кателата на пук на това дето го говори аз ....а аз да пее и да дерзае

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.