Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 21:16 17.07.25 
Култура и изкуство
   >> Класическа музика
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема класическа китаранови  
Авторacoustic (Нерегистриран)
Публикувано30.01.03 23:53

Някой ж този клуб интересужа ли се от изпълнения на класическа китара, защото аз - ДА!

Тема Re: класическа китаранови [re: acoustic]  
Автор Pyиз (пристрастен)
Публикувано31.01.03 09:24

Удоволствие е да слушаш класическа китара. Слушал съм творби от Паганини, Андрес Сеговия. Неговият "Concierto de Aranjuez" е нещо вълшебно. Съвсем сигурно той ще се изпълни на концерт на Софийската филхармония тази пролет.
Големи китаристи са Пепе Ромеро и цялата фамилия Ромеро.
Голям автор на творби за класическа китара е бразилският композитор Heitor Villa - Lobos. Мисля, че слушах от него концерт за китара и оркестър.
В сайта на Пепе Ромеро има един девиз, който страшно ми хареса " If you are touched by music you are touched by love in a very pure way" Ако сте докоснати от музиката, вие сте докоснати от любовта по много чист начин"

Тема Re: класическа китаранови [re: Pyиз]  
Автор зy (каквато-такава)
Публикувано31.01.03 09:39

27 март, 19 ч., зала "България"
Солист: Джулио Тампалини -китара (Италия)

Р. Корсаков - Испанско капричио
Ж. Родриго - Концерт за китара и оркестър "Аранхуес"
М.де Файа - Тривърхата шапка

Тема Re: класическа китаранови [re: зy]  
Публикувано31.01.03 12:19

Благодаря, непременно 6те отида на този концерт!

Тема Re: класическа китаранови [re: Pyиз]  
Публикувано31.01.03 14:16

Чакай малко - Andres Segovia e изпалнител, а Concerto de Aranjues e na Joakin Rodrigo, а лично предпочитам този концерт в изпълнение на Eduardo Fernandes, но и на Paco de Lucia ми харесва. Все пак благодаря за отзивчивостта! Слушала съм на един концерт Картини от една изложба на Мусоргски на китара, но не мога да намеря нищо на запис - някой попадал ли е на такова нещо?

тия "ж" и "в" сте ме подлудят!

Тема Re: класическа китаранови [re: acoustic]  
Автор Pyиз (пристрастен)
Публикувано31.01.03 15:43

Да, права си, "Аранхуез" е на Хуакин Родриго.

Тема Лекичко заяжданенови [re: зy]  
Автор cufk (п.я.с.ъ.к.)
Публикувано31.01.03 17:57

Ама Зу !
И в програмата видях, че точно така е изписано и се зарадвах, че вече са решили проблема с дългото име на композитора - Николай Андреевич Римски-Корсаков. (прекалено много имена, а ? )
Сега е в съкратен вариант - просто Римски Корсаков
Колко лаконично ! :)
(заподозряна си в писане на афиша ;)

p.s.: а за Ж. Родриго да се заяждам ли ?

i.t.s.j.u.s.t.r.a.i.n.y.o.u.s.m.i.l.e.d.

Редактирано от cufk на 31.01.03 18:08.

Тема Re: Лекичко заяжданенови [re: cufk]  
Авторзy (Нерегистриран)
Публикувано31.01.03 18:19

Аааааа, сори, редакторски услуги върша срещу допълнително заплащане. Аз съм меркантилно теле. Пък и няма да подбивам репутацията на институцията, я! Освен това знаеш ли колко струва печатът в наше време? По-малко букви - реализирана икономия.

Тема Re: Лекичко заяжданенови [re: зy]  
Автор cufk (п.я.с.ъ.к.)
Публикувано31.01.03 20:15

така значи...

i.t.s.j.u.s.t.r.a.i.n.y.o.u.s.m.i.l.e.d.

Тема Re: Марио Кастелнуово -Тедесконови [re: acoustic]  
Автор Pyиз (пристрастен)
Публикувано03.02.03 08:53

Сетих се, че слушах творба от този италиянски композитор за китара и оркестър. Бил е приятел с Андрес Сеговия. От творбите на Тедеско правят впечатление :четири концерта за китара и оркестър, музика за китара по 24 капричии на Гоя, дяволски капричии, / почит към Паганини/, за китара соло, за китара и глас, за две китари и така нататък.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.