Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 22:57 12.07.25 
Непрофесионални
   >> Цивилизации и исторически възстановки
*Кратък преглед

Тема Добре дошъл , Гладиатор!нови  
Автор ElCortador (непознат )
Публикувано30.12.08 01:02

Добре дошъл , Гладиатор !
Мненията ти ги познавам както от "Бойна Слава" , така и от сайта на "Традиция". Аз винеги ги намирах много интересни и добре проучени.Заради това бих се зарадвал , ако взимаш участието и в този клуб.
Поздрав !

Тема Паметник на Цар Калоян във Варнанови [re: ElCortador]  
Автор ElCortador (новак)
Публикувано30.12.08 03:35

Видех го на сникмите в БС , и го харесах , имайки впредвид , какави са се досега правили грозни такива. Според мен : стъпката в правилна посока .
Разбира се , че Thorn не му се радва. Естествено...

Тема Re: Паметник на Цар Калоян във Варнанови [re: ElCortador]  
Автор gladiator_mir (непознат )
Публикувано30.12.08 06:39

Не съм виждал снимките, но ако е този, който се правеше в Горна Оряховица, на някой детайли по въоръжението бях поканен да консолтант

Тема Re: Паметник на Цар Калоян във Варнанови [re: gladiator_mir]  
Автор ElCortador (новак)
Публикувано30.12.08 13:37

Снимките ги има в "Бойна Слава".Незнам , дали е този от Горна Оряховица , но за разлика на други грозни и нелепи , този показва доста реализъм и това
, че е имало проучването на облекло и въоръжение.

Тема Re: Паметник на Цар Калоян във Варнанови [re: ElCortador]  
Автор ElCortador (новак)
Публикувано30.12.08 15:44

Темата за паметника в БС бе заключена и мненията изтрити но снимките са още там :

Тема Re: Паметник на Цар Калоян във Варна [re: ElCortador]  
Автор thorn (член)
Публикувано05.01.09 17:10

Паметникът е плод на лансираната напоследък софт националистическа пропаганда, стил честванията на 1300 години България. Това няма нищо общо с историята, а играе ролята на не много силен допинг за национално самочувствие. Един вид - предците ни са били много яки, следователно и ние сме. Което си е пълна инфантилщина. Реалната, негримирана история е много по-интересна с Калоян, зарявящ живи хора в рова, с корумпирания и страхлив Стамболов и с войниците от 1918, които след първия сериозен пробив на фронта устройват метеж и разгромяват собствената си главна квартира. Именно тези пълнокръвни хора са Историята, а не някакви ретуширани розовички образи със старателно замазани сенки.

И понеже бойна слава е исторически форум - не мога да не се изгавря с Терзиев, които явно е фен на тъпнята, за която писах.

Колкото до самия паметник - той е достатъчно скучен и банален, такива правят на конвейер /Крум в Пловдив, Кракра в Плевен, някакъв войвода в Ловеч/. Нито ми харесва, нито не ми харесва, просто е безличен. Дори като официозно представително украшение не впечатлява.

Тема понеже бойна слава е исторически форумнови [re: thorn]  
Автор Tyлca ()
Публикувано17.06.09 17:21

Наистина ли е "исторически форум"?
Почвам да придобивам чувството, че и там са
индоктринирани...обаче по своему.
Няма как да проверя експериментално, защото по някаква причина вече повече от 10 дни чакам да ми активират акаунта.
Явно не съм много благонадежден или не съм
...бойнославно военно исторически.

Тема Re: понеже бойна слава е исторически форумнови [re: Tyлca]  
Автор thorn (ентусиаст)
Публикувано19.06.09 15:39

доколкото знам проблемът ти е решен. колкото до оценката на бойна слава - в момента не съм особено активен там.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.