Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 15:58 08.07.25 
Непрофесионални
   >> Цивилизации и исторически възстановки
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Отвратително !нови  
АвторAlexander (Нерегистриран)
Публикувано25.10.06 02:06

Днеска пак погледнах в клуб история, и въпросът бе за Асеновци от 14. век.Разбира се , че хората даже незнаят , че асеновци са били по това време
неколко клонове и са живеели във византийските предели , където са имали доста владения. Мисля , че найнеосветени за генеалогията и съдбата на собствената си аристокрация са българите. Без оглед , колко "научни трудове"
са надраскали нашите "истерици". Ама да е било само това...

Тема Re: Отвратително !нови [re: Alexander]  
Автор thorn (Краси)
Публикувано25.10.06 15:29

Специално за Асеневци и разклоненията им не е така - има си много подробна книга на проф. Божилов, която е и достатъчно популярна.

Тема Re: Отвратително !нови [re: thorn]  
Авторsantiago (Нерегистриран)
Публикувано25.10.06 21:56

Книгите дори са две - "Фамилията на Асеневци (1186-1460 г.) - генеалогия и проспография" и "Българите във Византийската империя" - прекрасни изследвания!!!

Тема Re: Отвратително !нови [re: santiago]  
Публикувано26.10.06 01:02

Благодаря за посочените книги ! Но защо хората тогава отговарят на въпроси , без да са чели нещо ? За Асеновците живеещи в рамките на
византия знаех доста добре , Вижте например , че след падането на Цариград, в града остават асеновците Матей и Зое - а султан ги дарява една солница за приход , тъй и той е имал почит към членовете на тази стара рода.
Това е било в 1453 година. Въпроса в клуб история е бил за другите асеновци , които са имали в 14. век независимо владение на бреговете на белото море. Сантиаго пък може би зане много добре , че още един клон на асеневци е владеел Мореа , след латинците. А пък Виола фон Асен е прамайката на доста германски роди. Между другото е и една от предците на Н.В. Симеон Втори.Потомците на Асеновци има и в Италия....Но , нбека си признаем , че широката общност не е добре информирана. Иначе , Торн , добра работа си направил в клуб Бойна слава , заедно с Архангел. Четох също с големото внимание какво написал Сантиаго по случай на акцията в замъка Станимака-
Assenbourg

. То наистина е имало доста контакти помежду българите и латинците , така че ако некой ви казва : Ама вие се занимавате съз западни теми ( при въстановките) , то аз го виждам съвсем друго : Латинските владения са в допир а често и на териториите населени с българи,
така че какви западни теми ? Те са теми свързани с историята ни и бих желал , модусите да станат нумеро уно експертите по тази тематика. И както виждам ,
вие си имате добри знания.

Тема Re: Отвратително !нови [re: Alexander]  
Автор BlackWolf (ловец)
Публикувано27.10.06 21:51

Защо се чудиш?

В клуб "История" има предостатъчно неуки и не особено интелигентни хора, за историческата фантастика е твърде привлекателна...

Добър лов на всеки по тези пътеки, Законът сега е със нас!

Тема Тъкмо прочетохнови [re: Alexander]  
Публикувано23.01.07 23:10

В Бойна Слава , един уж славянин ника му май Драгомир , че Велика
Моравия е била в днешна Сърбия и е била част на България !!!Чета простотиите в клубовете , но неочаквах такова НЕЗНАНИЕ !Простотии върху простотии и хората не се срамуват да се включват в дискусии. ....Абе и тоя сайт освен неколко свестни съдържа и доста ...

Тема Re: Тъкмо прочетохнови [re: Alexander]  
Автор thorn (Краси)
Публикувано30.01.07 01:38

Не е незнание, а е теория на Петер Юхас. Много се палиш

Тема Re: Тъкмо прочетохнови [re: thorn]  
Публикувано30.01.07 04:40

Юхас настрана , Торн !Откритието ти на тази малка миниятурка с конника
носею за балканите много чуден шлем , според мене е много подостоверен знак , че шлемовете , ако не същи то подобни на западните , са били ползвани
и на балканите. Виж , че също ръката е синя , в цвет на останалите стоманени елементи на доспехите. Знам , че хората вече са определили че тъмната ръка в томичовия псалтир , не е железна ръкавица , че било размазано мастило , то и на от теб постната миниятюрка сигурно е размазано мастило

и пак не е железната ръкавица , нали ? Еми в България като такава били намерени поне на две места. Неотдавна си , открил , крайнакраища и за геноанските колонии в черноморието , на дунава и мисля , че имало и на река Прут , или там некъде. И то неговоря за търговията по дунава със средната европа , търговията чрез черноморските портове , пазарите в Драч , Солун
и Цариград а майстторите в търновския франкския квартал , пък и домашните оръжейници.(Тук посягам дискусиите ви в Традиция , където некои каточели са решили , че българите не са могли да имат защити за краката железни ръкавици , или визоров шлем... Мисля , че е време , да се подготвите и за възможности , че средновековните балканци , включително българите са не само имали достъп към популярни за времето доспехи или поне елементи на тези доспехи) Иначе поздравлвния по случай постването на изображемията на милитарните светци.Инече се готвя , че освен постинга "отвратително "
ще постна и "положително " , където ще поствам нещата , които са позитивни от гледната точка на българския ре-енактмент . Виж : В Бойна Слава има некои хора , които наистина имат потенционал за да издирят интересни , но
същевременно и ценни и уточняващи материяли.
Аз в момента имам време само за краткото чтение на постингите във форумите.
Ако намеря нещо свестно в тези , ще кача линка в полезните линкове , които , сигурно благодарението на последния римлянин сега са статично в началото на клуба . Еми който и да го е направил така - направил е нещо полезно за този клуб.
Поздрав на теб и добре , че си се обадил.

Тема БЪЛГАРИТЕнови [re: Alexander]  
Публикувано01.03.07 03:54

Отвратително е , колко хора из форумите са оплюли тези репортажи !

Аз пък съм много благодарен на автора , че ни поклазва местата вспоменавани във вързката с пребиваването на българите на териториите на
причерноморитео , Кавказ и Поволжието. Браво на човека. Отвратително е и това , как руснаците и другите замълчават всичко за българите , незнам защо имат толкова техни гъзолизци помежду бългрите , който пък и често , като наблюдавам се проявяват като българофоби ( маскирани за българските патриоти). Много срамно !

Тема Пак отвратен ! [re: Alexander]  
Публикувано10.01.08 03:34

От много написано из форумите , но напоследък четох в "Традиция" , където бе даден линк за некакъв софийски клуб , където младите , според едни се учат рицарски , според други "стейдж комбат". А вместо да им кажат , браво на момчета , че прават нещо , и да се контактират с цел съработката - пак плюеме , пак сме си гадни , нели ? Когато говорих за "обработването " на българите , точно мислех за това , как днешните "пичове" , хич неприличат
на българи , които аз познавах ( с изключения , де).Огледалото ви се пада и дано помислите , какво искам да ви кажа....Млади сте още , но все пак ако
си карате така , отечеството ви , ако не е досега , ще бъде адски неприятна
страна. Кво е това вечно оплюване , специялно на хората които искат нещо позитивно ! Или е заради това , че вие немате физически способности на тези
доста добре физически фит и ентусиазирани младежи. Аз пак им стискам палци ! Който има характер , ще им се извини , а пък който иска нови членове на ре-енакторски групи , нека ги контактира ...

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.