|
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
|
Тема
|
Саби
|
|
| Автор |
Orc_Chieftain (Мордорски елф) |
| Публикувано | 22.07.05 17:00 |
|
|
Попаднах на тях е един каталог за реенакторски оръжия и тъй като ми харесаха, ги пускам и тук.
Макар че са обявени като унгарски и руски, такива саби са се използвали и по нашите земи.
Унгарската сабя:
Руска сабя, първи тип:
Руска сабя, втори тип:
| |
|
Тема
|
Re: Саби
[re: Orc_Chieftain]
|
|
| Автор | дядoБлaro (Нерегистриран) |
| Публикувано | 22.07.05 18:44 |
|
|
е тези вече са руски и унгарски хаха.малко фентъзи е имало в детайлите,но по прицип и двата типа са български.тази пластина на уж руската над гарда по-принцип е заварена и е желязна.
| |
|
|
|
Дядо,Оживях!Благодаря за снощи!  Наистина сабите са фентъзи(лично мнение)
| |
|
Тема
|
[re: Гaдeн пyxчo]
|
|
| Публикувано | 22.07.05 21:09 |
|
|
няма защо...пак заповядай.утре ще се уговорим ли нещо?
| |
|
|
|
Хе! Много ясно, че са фентъзи. Ако майсторът не вложи нещо от себе си -- какъв майстор е? Ама като цяло на мен ми харесват.
А тя тая пластина може да е в различни варианти, включително и такъв... Впрочем, тук вероятно има и известно "японско" влияние
| |
|
|
|
А какво сте правили снощи? 
| |
|
|
|
Какво може да са правили... онова, дето на запад му викат интоксикация. Последното упование на мъжете, откак спряха да носят мечове  
| |
|
|
|
Ти пък, веднага...
Да, от как мъжете спряха да носят мечове нещата тръгнаха на зле...
| |
|
|
|
Направо ни разкрихте-с дядото ходихме на клуба,ама снощи бяхме в къщи и бяхме развъртяли една бутилка като вятърна мелница. То и друго въртяхме,но няма да ви кажа,за да не ви образувам нерви.Супер готино е поне веднъж седмично човек да има с кого да си плямпа по любимите теми,но тази седмица прекалихме-то не беше сряда,четвъртък,ами и събота!Голям шлем!
| |
|
Тема
|
[re: Orc_Chieftain]
|
|
| Публикувано | 24.07.05 14:51 |
|
|
аз съм правил българска сабя - има снимки в бойна слава - нови придобивки.пластината и при мен е месингова позлатена.тя си има конкретно приложение - при хвата.японско влияние???сезираш хабаки,но почти в цяла евразия оръжията имат подобни пластини.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
|
|
|