Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 18:32 15.07.25 
Автомобили
   >> Citroen
Всички теми Следваща тема *Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема С5 или Рено Лагуна - ІІнови  
АвторИзбop (Нерегистриран)
Публикувано28.11.07 21:46

Ще се сдобивам с кола, но не мога все още да избера - С5 или Лагуната. Изчетох куп неща и от двете доста се оплакват та малко ме е страх. За С5 ме плашат постоянно с компютрите и ФАП, докато пък за Рено бърборят че имали проблемни двигатели.
Дали да се откажа от френските коли?

Тема Re: С5 или Рено Лагуна - ІІ [re: Избop]  
АвторC5 (Нерегистриран)
Публикувано01.12.07 14:29

С5 II е най-сполучливия модел от високия клас на Ситроен за момента. Изчистени са всички проблеми от първата версия на модела (които не бяха малко) и като прибавиш перфектния дизелов мотор на ПЕЖО, който слагат на този модел Ситроен, комбинацията е перфектна.
Рено Лагуна няма нищо общо с С5 на Ситроен - нито като екстри, нито като возия. А и поддържането на Рено е доста по-скъпо.
Ситроен са много силни в електониката, не случайно Пежо ползват техен софтуер. И Мерцедес платиха патента да ползват хидроактивното окачване на С5. Автомобилът става като джип - повдига се към 30 см в зависимост от качеството на пътя. Само прочети възможностите на модела и ще се увериш.
Няма автомобил столкова екстри (работещи безпроблемно) на такава цена като С5-цата!
Вземай С5 и карай разумно, че е "самолет" !

Тема Re: С5 или Рено Лагуна - ІІнови [re: C5]  
Автор lCE (Леден)
Публикувано01.12.07 22:12

Доста глупости си написал. Факт е че колите са достойни съперници, всяка има недостатъци и предимства.

Тема Не си правнови [re: lCE]  
АвторC5 (Нерегистриран)
Публикувано04.12.07 09:38

За да кажеш такова нещо (че съм написал глупости) трябва да посетиш сервизите и да се поинтересуваш за подробности по проблемите на двата модела (ако ги има).
Аз го направих преди да купя Ситроен С5 II и съм доволен в последствие. Всичко, което съм написал е точно и вярно.
Имам приятел с новата Лагуна.... скъсва го от проблеми в софтуера.
Безаварийно каране!

Тема Re: Не си правнови [re: C5]  
Автор seymour_stz (любопитен)
Публикувано04.12.07 13:49

Карам С5 от година и половина, взех го чисто новичък. Засега съм изключително доволен, минал съм 60 000 км с него, не съм имал никакви проблеми нито с ходова част, нито с двигателя, нито с компютъра. Ако не броим дребни нещица - СД-то ми нещо блокира, чат-пат дясното огледало отказва да се "наведе" при задна скорост, корите над педалите често се разхлабват и падат, та се наложи да ги махна съвсем - други забележки наистина нямам. Возия перфектна, по лоши пътища с хидроактивното окачване е незаменим автомобил, отличен двигател - много гъвкав като за дизел, добро ускорение и добър разход... Нямам представа как е Лагуната, но специалбно С5 е изключително добра кола, особено за такава цена с тези екстри.

Тема за СД-то...нови [re: seymour_stz]  
АвторC5 (Нерегистриран)
Публикувано06.12.07 10:03

СД-то обикновено блокира от не оригинални дискове (ако не са направени читаво, де) - хартията се отлепва от температурата и се запрята вътре. Вади се след като го отвориш, не е страшно, но е неприятно.
Със здраве да си го караш!

Тема Re: за СД-то...нови [re: C5]  
Публикувано06.12.07 22:02

Не, не е от това. Съвсем редовни оригинални дискове ползвам, но вървят две-три минути и СД-то блокира така, че не реагира по никакъв начин, дори не мога да превключа на радио - все едно го няма. Явно става дума за някакъв софтуерен проблем, защото щом загася колата и запаля отново, си тръгва, и така две-три минути и пак забива :-) Понеже е гаранционно, сега чакам да видя какво ще кажат от сервиза и дали ще го сменят. Само лошото му е, че е вградено в панела, и не мога да си сложа едно стандартно от магазина, иначе отдавна да съм взел един Пайнер и да си реша проблема. Това е май единствения по-сериозен кусур на тази кола за година и половина ползване, който съм намерил.

Тема Re: за СД-то...нови [re: seymour_stz]  
Автор5 (Нерегистриран)
Публикувано07.12.07 09:29

Ако това е наистина единствен проблем за Ситроен С5, явно ще се насоча към него. Харесва ми доста, но се притеснявам от писаниците, вкл. и разни класации, в които пише, че на Ситроен, С-5 бил най-лошият модел от всички създавани до момента.

Не мога да намеря обективни сравнения за Лагуна-2 и С5. От Пежо се отказах, поради доста неприятни отзиви, за всички модели на марката. По едно време тръгнах към 607, но и там нещо бързо се обезцени модела.

Повечето ми познати изобщо не карат посочените марки коли, а като чуят за френска кола - бягат като попарени. Що така?

Тема Re: за СД-то...нови [re: 5]  
Публикувано07.12.07 16:34

Ами, не знам защо. Между другото, и аз така реагирах преди да подкарам Ситроена. До миналата година съм карал само и единствено Опел Омега - смених ги 4 броя, бях изключително доволен отначало, но последните два модела (с новия двигател Екотек) не ми харесаха, понеже даваха доста дефекти. След като реших, че ще сменям марката, и аз така пренебрегнах френските коли и се насочих към японските. Цената им обаче е доста по-висока, и реших да видя Пежо и Ситроен. Имах познати, които карат Пежо и също не бяха очаровани от него, но двама мои познати караха точно С5 на Ситроен. И двамата ми казаха доста ласкави неща за колите, и след бързо сравнение между цена и предлагани екстри се спрях на Ситроена, защото аналогичните модели на японците - Тойота Авенсис, Мазда 6 и прочие, бяха с цени доста над Ситроена, при значително по-малко екстри. Така че реших да рискувам с непозната за мен кола, но днес, година и половина по-късно, не съжалявам. Наистина нямам други оплаквания от горепосочените (не само СД-то, описал съм ги и другите леко дразнещи нещица, пропуснах само да спомена за стъклата, че се чува леко пукане във вратите след затваряне, явно има някакво напрежение от машинката), но имай предвид все пак, че става дума за чисто нова кола, в момента на 1.5 г. и 60 000 км. Нямам идея как ще се държи след две-три години и дали тогава няма да излязат скрити дефекти :-)

Тема Re: за СД-то...нови [re: seymour_stz]  
Автор5 (Нерегистриран)
Публикувано07.12.07 21:38

Почти съм сигурен, че новата колица ще е ситроен, и изборът ми ще е свързан или с С5, което е най-вероятно (90%) или Citroen Xsara Picasso (10%). При последният - Пикасото, ме притеснява липсата на тахометър. Не съм се качвал на живо в такъв ситроен, който е доста хвален, но не ми стана ясно, откъде се виждат данните за км, които вдигаме? А за другите неща? Това ме озадачава. Онзи компютър, който виждам по снимките, май е стандартния за ситроен с данните, които дава, но за останалото?

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Всички темиСледваща тема*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.