Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 17:44 03.11.25 
Автомобили
   >> Citroen
*Кратък преглед

Тема Нов член на клуба-въпроси:)  
Автор krasidd (bash budala:)))
Публикувано05.02.07 16:23

Здравейте,
имате от днес от днес още един член на клуба-с Ксантия 1,9ТДИ -95година.
Имам някои въпроси, понеже з апърви път карам ситроен.
Първод а кажа, че съм впечатлен от мекото возене-наистина е много приятно.
Въпросите са ми:
1. Колко харчи горе долу тоя мотор - градски и извънградско.
2. Свиват ли му се огледалата- сега акато натискам само скърцат и ме е шубе да не ми останат в ръцете:)
3. Има едно копче на дясната ръчка за чистачките-бутон, който като натискам нищоп не става-може би не е активен(колата е с малко екстри-ел стъкла, е един еър бег)-може би е за компютър какъвто нямам.
4. Прави ми впечатление, че спирачките коват:(( от много леко натискане и ако не свикна скоро ще направя някой комби:)))нормално ли е това и има ли чалъми некви за спиране(нямам АБС и съм много нещастен:)
5. Къде да си направя читава диагностика на целия явтомобил( не в автомотор) и колко горе долу струва.
6. Всеки съвет би ми бил полезен - до сега съм карал 6 опела, ауди и пежо и съм много бос в ситроена и в хидравличното управление.
Прдеварително благодаря:)

Тема Re: Нов член на клуба-въпроси:)нови [re: krasidd]  
Авторkpитиk (Нерегистриран)
Публикувано05.02.07 20:37

Като гледам правописа, не си за Ситроен. Той е за интелигентни хора. За теб подхождат Опелите, или Фолквагоните. Съвета ми е, продай автомобила, и си купи каручка

Автор;)) (Нерегистриран)
Публикувано06.02.07 00:49

карам същата вече 4 години
1.Градско-7-8,извън-от5,5 до 8-9 зависи дали караш с 90 или 190

2.Свиват се-натискай смело
3.А, къде ти е клаксона?
4.Личи ,че досега си карал опели...ще свикнеш с перфектните спирачки на ситроена....просто ги натискай нежно
5.От къде си?
6.Ако се грижиш за ситроенчето и то ще се грижи да пристигнеш там за където си тръгнал безпроблемно
...айде честито и безаварийно

Тема Re: Нов член на клуба-въпроси:)нови [re: ;))]  
Автор krasidd (bash budala:)))
Публикувано06.02.07 09:36

Здравей,
Явно и в този форум има "умници"(за критика:)
-клаксона е от ляво -на ръчката за мигачите,
-от София съм
Благодаря за информацията, имам още малко въпроси:)
Контактния ключ е с едно копче за централното(а в книжката дето намерих в интернет-пише че трябва да е с 2???-но и едното пак не работи-къде мога да отида да го погледнат?
- какво е растоянието м/у отворите за болтовете на джантите
- и нещо по серизно-смених старата течност в радиатора(не знма каква беше) и сложих антифриз - но го напълних до горе - не видях някъде мярка-но когато колата загря до около 85градуса и после като я спрях отдолу имаше локвичка-дали след като е загряла е изхвърлила ненужното от преливника или д атърся някъде пробив? Също ми прави впечатление че при нормално карана работната температура е някъде около 70градуса-това нормално ли е???досега на другите ми коли винаги е било около 90, а тук само веднъж ми загря на 90 и се включиха перките.
Благодаря предварително:)

Автор;)) (Нерегистриран)
Публикувано08.02.07 13:39

дясното коп4е не е свързано никъде..поне при мен е така
за София не знам къде да отидеш за да ти я прегледат,трябва някой от софийските колеги да те упъти
за ключа отиди при някой алармаджия,може просто батериятя да се е изхабила
разстоянието между отворите не знам каквое,но мисля 4е диаметъра на който са пробити отворите е 10,5мм, във всеки случай е по-голямо от на немските
за радиатора е нормално след като си го напълнил до горе да прелее, след като загрее,така че не се притеснявай....трябва да има една разграфена тръбичка която се поставя под капачката...по нея се мери нивото...но след като ти е изхвърлила излишнятя течност, забележи до къде е и следи дали не спада под това ниво
и на моята температурата не се вдига повече от 70-80...мисля 4е просто датчика не отчита реално
моля,моля

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.