|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
Тема
|
Citroen Picasso
|
|
Автор | picaso (Нерегистриран) |
Публикувано | 10.03.06 10:16 |
|
Какво ще кажете за тази кола...заслужава ли си покупката...как се държи на пътя....как е като поддръжка...и тя ли е с хидроокачване...
за какви пари може да се намери читава машина...
| |
|
HDi-то от 2000-та година излезна здраво. От собствен опит.
За другите нищо не мога да кажа.
Хидроактивно окачване няма - за добро или зло.
Втора ръка някъде бях гледал, но ще трябва да те разочаровам - около 20.000 лева.
Държи се добри. Малко харчи. Скъпо се поддържа. Въпреки че да чукна на дърво до сега нищо особено не сме сменяли - една щанги и една бензинова помпа 
Rednecks in mirror are closer then they appear
| |
Тема
|
Re: Citroen Picasso
[re: picaso]
|
|
Автор | vlado (Нерегистриран) |
Публикувано | 27.03.06 18:21 |
|
Хубава кола е, аз съм много доволен от нея. За харчене - данните по учебник са 5,7/100 при 90 км/ч извънградско и 9,5/100 градско. В действителност харчи 6,2/100 извънградско, защото идеалната скорост не може да се поддържа непрекъснато. Вчера карах по магистралата до Пловдив и ми направи 6,8/100 като скоростта ми беше 120-135. Колкото за градско - сам знаеш колко зависи. Но никога не ми е качвала над 10,1. Усреднено 50:50 градско ми излиза около7,8/100.
Иначе поддръжката е скъпа, но наистина не е много чуплива. Аз досега освен задължителния при определени километри ангренаж и още някакви болтове, съм сменял само инжектор (остави ме на пътя заради него, от сервиза казаха, че е рядка повреда) и шарнири.
Колкото за продаване, аз преди дни де замислях дали да не си продам мойта преди да е остаряла и да си купя същата нова. Но даже не съм проверявал цените.
| |
Тема
|
[re: vlado]
|
|
Автор | Ficho (Нерегистриран) |
Публикувано | 30.03.06 17:28 |
|
Мнението ми е, че тази кола,както и всички от тази марка са неподходящи за българските условия на експлоатация. Скъпи са за поддръжка и не са много здрави. Неслучайно като изключим разработените съвместно с Пежо Jumper i Berlingo много много не се срещат по българските улици. Успех
| |
Тема
|
[re: Ficho]
|
|
Автор | tDido (Нерегистриран) |
Публикувано | 31.03.06 21:42 |
|
ФИ4О,мога ли да попитам,мнението Ви на какво се основава?
колко коли от марката Ситроен сте карали или притежавали?
аз сам имал единБХ дизел,за7 години сам изминал с него над 250х.км.
за този перод съм сменил 2 предни сфери с нови и съм заредил 2 пъти задните,
2 пъти съм сменил лагерите на задните носа4и,ведъж селеновите втулки на предните носа4и,4 биелети,и един път съединител...и това е....
не броя спир. накладки ремъци и филтри,шарнирни болтове и кормилни такива не сам сменял,просто не е имало нужда,щях да забравя, веднъж регулирах клапани и калибровах разпръсква4и.продадох го в отли4но състояние и все още си го карат поживо поздраво
от две години и половина карам ксантия турбодизел,изминал съм за сега само 63х.км с него, сменил съм за сега,без да броя ремъци,филтри и накладки, само една биелета и нищо друго.
Та какъв ситроен сте карали за да имате такова мнение?
| |
|
Пежо и Ситроен е една и съща фирма, приятелче.
Каквото Пежо, това и Ситроен.
Разликата е само хидроактивното окачване.
Иначе за българските пътища май нищо подходящо не се сещам. Е, освен УАЗ и АРО, ама едва ли ще си ги купиш 
Rednecks in mirror are closer then they appear
| |
Тема
|
[re: Cтaниcлaв!]
|
|
Публикувано | 05.04.06 16:42 |
|
Не искам да се заяждам или да споря просто споделих мнението си. Човек като го види Ситроена как изглежда само, как сутрин за влезнеш в него трябва да си пигмей защото е колабирал докато е стоял през нощта пред блока. Да не говорим ако нещо надай си боже му стане трябва специализиран сервиз. Всъщност загледайте се по улиците колко често може да се види реклама на сервиз Ситроен това не е случайно, защото за да му се смени нещо можеш да си счупиш някой крайник. Да не говорим за това хидроактивно окачване, което прави колата изключително смешна, пък и поддръжката му не е никак евтина, то и затова много ги няма по улиците.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
lCE (Леден) |
Публикувано | 05.04.06 23:51 |
|
Само дето Пикасото не е с хидропневматично окачване, "разбирачо". Прочети нещо за марката преди да пишеш глупости .
| |
Тема
|
[re: lCE]
|
|
Публикувано | 06.04.06 10:31 |
|
Приятелю не съм написал никъде, че Пикасото е с хидроактивно окачване.Бих ти препоръчал да гледаш първо по-добре какво съм написал преди да се изказваш неподготвено защото иначе ставаш смешен.
| |
Тема
|
|
|
Автор | Пиkaco (Нерегистриран) |
Публикувано | 06.04.06 15:47 |
|
А ти приателю имал ли си някога Пикасо...и карал ли си такава кола та изказваш такива мнения негативни...Аз карам Пикасо втора година с мотор HDI и мога да ти кажа че това е едно разкошно бижу...просто е още много скъпа за кола втора ръка затова не всеки кара толкова хубава кола...
Колкото до поддръжката не е чак толкова зле повярвайте ми ....тя просто не се чупи...
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
|
|
|