Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 21:31 15.05.26 
Автомобили
   >> Citroen
*Кратък преглед

Тема Ляво огледало за Xantiaнови  
Автор2.O_V8 (Нерегистриран)
Публикувано06.10.04 19:40

Колеги, счупиха ми лявото огледало на паркинг. То е електрическо, със задно капаче, което се боядисва и явно има датчик за температура, защото колата е с климатроник. От АМК ми споделиха цена 272 лв., а по Симеон такова няма. Колата е '95 година. Имате ли идея откъде мога да се сдобия с такова (втора употреба), защото новото ще ми дойде малко в повече?

Тема Re: Ляво огледало за Xantia [re: 2.O_V8]  
Автор -Lee- (wow)
Публикувано07.10.04 01:02

Преди време май имаше подобно питане и доколкото помня се оказа доста трудна задача за намиране втора употреба.

Какво точно му е счупеното ? Само стъклото или ?

Тема Re: Ляво огледало за Xantiaнови [re: -Lee-]  
Автор lendo (xantia2.0i)
Публикувано07.10.04 08:04

Да доста трудна, аз си търсих дясно до преди една седмица и намерих с много мъки, но в момента не си спомням магазина къде беше! Но го имам записан адреса и веднага като се прибера до нас ще напиша. Иначе нямаше никъде другаде, обиколих цяла София

Citroen Xantia 2.0i
Renault 21 TURBO

Тема Re: Ляво огледало за Xantiaнови [re: -Lee-]  
Публикувано07.10.04 09:55

Счупена е конзолата и е спукано задното капаче.

Тема Re: Ляво огледало за Xantiaнови [re: 2.O_V8]  
Публикувано07.10.04 10:02

...видях как се случи. Някакъв пешеходец с тежка чанта мина край колата. Чух едно "прас..." и алармата свирна. Мислех, че е ударил калника. Той се обърна за миг и после продължи все едно, че нищо не се е случило. Отидох да видя дали не е надрал боята и като видях огледалото - свят ми се зави.
Хората станахме много лоши... Поне да се беше спрял и да драсне два реда-"извинявай..."

Автор 1OOlv (Xantia 2.016V)
Публикувано07.10.04 10:08

А застраховка и др. подобни екстри?!? Или застрахователя пак се е направил на интересен и е казал - ами това е външна част и не я покриваме!?!
И докато сме на темата с огледалата - как се сваля стъклото на огледалото, тъй като част от щипките (или някакъв друг механизъм за стъклото) се е откачил и много гадно ми трепери?!?!

Тема Re: Ляво огледало за Xantiaнови [re: 1OOlv]  
Публикувано07.10.04 11:00

Застрахователят е Булинс. Те писаха, че огледалото е за смяна, но това едва ли означава, че ще го платят 100%. Щом за боята на капачето ми казаха да си позувам старото, а то беше надрано, та трябваше да показвам, че има и пукнатина...
Колкото до стъклото скоро ще свалям огледалото, то е здраво, и ще ти кажа как става. Има някаква скоба, която се отваря (според Хайнес), но затова огледалото се насочва надолу, за да се открие скобата. Намира се в горната част, отзад.

АвторLubo_boy (Нерегистриран)
Публикувано08.10.04 12:43

Имам едно ляво огледало за Ксантия,но без капака.
Ако твоя капак е само пукнат,залепяш го с каквото искаш(може с Локтайт,може с поксидна смола и т.н.),после го шлайфаш със ситна шкурка и накрая го праскаш със спрей -боя,която е най-близко до твоя цвят. Никога няма да разбереш,че е
било счупено.
Ако се интересуваш,обади се на тел: 052/623837
Аз го намерих за 80 лв.

Автор margarit (Xantia 1.8i 16V)
Публикувано08.10.04 14:29

> Има някаква скоба, която се отваря (според Хайнес),
> но затова огледалото се насочва надолу, за да се открие скобата.
> Намира се в горната част, отзад.

И аз много ще те замоля да споделиш, че г о четох и препрочитах тоя Хайнес
относно смъкване на стъклото на огледалото, но на практика така и не можах
да го направя :( .... De facto ме интересува вижда ли се механизма и самите ел.
моторчета които управляват двете посоки?

Тема Re: Ляво огледало за Xantiaнови [re: margarit]  
Публикувано10.10.04 10:16

Свалих ги и двете, за да видя как. Като се открият двете вертикални телчета, вземасх отвертка и натискаш дясното телче малко наляво и назад. Дясното - малко наляво и назад. При това скобата пада. Леко издърпваш огледалото - то стои в цилиндрично легло. По- деликатно е сглобяването. Първо поставяш скобата в леглото (както преди да я свалиш). Леко намазваш със смазка повърхнините на скобата (или конуса на леглото) там където скобата ще трие по леглото при сглобяване. Огледалото се сглобява чрез притискане, при което скобата щраква в леглото, НО ПЪРВО ОГЛЕДАЛОТО СЕ НАХЛУЗВА ВЪРХУ ЛЕГЛОТО ОТГОРЕ (ОТКЪМ ДВАТА КРАЯ НА СКОБАТА)! НАТИСКА СЕ ЛЕКО НАДОЛУ И ПОСЛЕ НАПРЕД КЪМ ЛЕГЛОТО! ИНАЧЕ РИСКУВАШ ДА ГО СЧУПИШ!
УСПЕХ!

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2026 Dir.bg Всички права запазени.