Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 20:44 15.05.26 
Автомобили
   >> Citroen
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема лампа на таблото...  
Автор tiefighter (xantia 1.8i 8v)
Публикувано01.10.04 14:48

Слушал съм различни мнения за въпросната лампа. (ако е за т.нар. Ламп-сонда намерих в нета и прочетох. )
Значи от време на време ми се появява. Има дни когато изобщо не свети, но има дни когато свети непрекъснато.
Какъв е точно проблема?
Трябва ли да се притеснявам?
Какво трябва да направя за да не свети(леко ме дразни)

П.С. Благодаря на ArthurDent за предоставената снимка!!!
П.С.2. Sorry, ако го е имал въпроса в по-стари постове. Не съм гo видял.

Thank you, people!

Тема Re: лампа на таблото...нови [re: tiefighter]  
Автор tishovsx (Xantia 2.0i VSX)
Публикувано01.10.04 15:17

Може да е ламда сонда, имаш ли катализатор, нямаш ли, на газ ли караш ? ква е газовата, по добре на диагностика иди ако е сондата, то смесообразуването няма да е добро и т.н.

Тема Re: лампа на таблото...нови [re: tishovsx]  
Публикувано01.10.04 15:41

Колата е/била с катализатор. Просто не знам дали е актуален.
На бензин съм.
Иначе бях на диагностика в един сервиз на Citroen, взеха 10лв. и казаха, че нищо нередно не намират. (повече не отидох при тях, защото по незнайни какви причини ми скъсаха кората под капака.

Автор tishovsx (Xantia 2.0i VSX)
Публикувано01.10.04 16:09

Виж ся, начи не съм специалист и не мога да дам комп. мнение, но това което съм слушал е, че ако се махне катализатора и не се сложи резонаторно гърне ламда сондата се шашка и дава не реални стойности към ECU-то и от там смесообразуването и целия процес по изгарянето на бензина не работи както трябва, за да свети тази лампа може да ти е такъв проблема или самата сонда да си заминава вече. Може да са се натрупали грешки по ECU-то, пробвай като откачиш клемата + на аку.батерия, би трябвало да се ресетне компа.
Иди на диагностика но не в АМК, защото може пичовете там да вземат да извадят сондата през ауспуха....

От мен толкова...има доста пичове във форума светнати по темата дано помогнат те

Тема Re: лампа на таблото...нови [re: tishovsx]  
Автор ArthurDent (42)
Публикувано01.10.04 17:14

Значи според мен , доколкото знам е точно за някакви проблеми по компютъра/двигателя. Пробвай първо да ресетнеш комп. за 10-15 мин. без акумулатор и ако продължи отиди на диагностика. Аз лично преди около седмица ходих до АМК под моста в Дървеница и нямам оплаквания - взеха ми 5-6лв (таксуват на час) за самата диагностика. Дунев също ми го препоръчаха, а най-много ми похвалиха някакви по Симеоновско (или Драгалевско ли беше) шосе.
Аз като купувах колата още преди да я взема от атокъщата видели че е задръстен катализатора и го сменили с гърне (не знам какво е точно) и в началото за малко ми светваше лампата, но това може да е и от това че не е била карана дъъъъълго време колата. Но после всичко се нормализира - говоря за около 3-4 дни.

Усмихни се - утре ще е по-зле!!!

Автор lCE (Леден)
Публикувано01.10.04 23:12

Лампата е за различни грешки в Компа - след като запалиш в зависимост от това например колко пъти светне означава различен проблем - примерно светва 3 пъти и загасва - повреда в еди кой си датчик , светва веднъж по дълго и после по каратко повреда в друг датчик и тн . Ако имаш кодовете на светване на лампата можеш сам да си направиш диагностика вместо както много хора да даваш пари тук и там . Единственият проблем е че аз нямам кодовете - има ги моят майстор , ама понеже не ми се е налагало все забравям да ги взема - пък и не знам колко ще трябва да го черпя

Тема Re: лампа на таблото...нови [re: lCE]  
Автор lendo (xantia2.0i)
Публикувано01.10.04 23:40

От катализатора не ми се вярва да е! Ако се съди поне по мойта кола - генерацията и е тотално сменен за катализатор въпбще да не говорим!!!
Не съм имал никакви проблеми за сега

Citroen Xantia 2.0i
Renault 21 TURBO

Тема за reset-a...нови [re: ArthurDent]  
Публикувано04.10.04 08:54

В петък ходих при майстора, който ми сложи алармата.(понеже така и така ще махам плюса да си нямам проблем с алармата). Та той ми каза, че има e-prom и най-вероятно няма да се ресетне по този начин. Но докато си пиехме биричката изрови отнякъде една схема на моя комп. и тия дни ще ходя да видим какво ще стане...
Иначе и той ми каза, че не вярва да е от катализатора, защото той бил след ламп-сондата(или датчика).
Ще го питам за кодовете на лампата да видим дали ще ги изрови отнякъде...

АвторtDido (Нерегистриран)
Публикувано04.10.04 23:56

в книжката която беше в колата когато я купувах за тази лампа пише 4е е лампа за копютъра за управление на работата на двигателя, при мен светва само за около 5-6 секунди когато дам на контакт и после изгасва, никога не ми е светела при работещ двигател(дано и да не светва)

Тема Re: лампа на таблото...нови [re: tDido]  
Автор drexter (drexter)
Публикувано24.10.04 18:28

и при мен свети само на контакт и си мисля че е лошо само когато работи двигателя и лампата свети

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2026 Dir.bg Всички права запазени.