Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 22:01 14.07.25 
Автомобили
   >> Citroen
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Течащ радиатор :-(нови  
АвторHиkи (Нерегистриран)
Публикувано14.09.04 11:44

Пак протече, гадината
Бяха го залепили някакви които лепят брони, казаха че нямало да има проблеми, ама има
Дайте съвет откъде да си купя, или с какво да го залепя ...
В автомотор нов е 155лв., което може би е най-доброто решение, ама за тая стара трошка (Ситроен ВХ 1.4 моноинжекцион) не знам дали си струва ...
Колко би струвал втора употреба, въпреки риска да се окажа с 2 течащи радиатора

Тема Re: Течащ радиатор :-(нови [re: Hиkи]  
Автор Epsonit ZX (мързелив)
Публикувано14.09.04 11:55

Отиди при италянеца... там има всичко!!!

Автор Bibass (хитропостроен)
Публикувано14.09.04 12:09

Ники,
нали знаеш, ако мислиш, че ще се изплати инвестицията, давай смело... цената в АМК е доста добра! ама доста добра! за ЗетХ, дали е същия радиатор при еднакви мотори?

ако решиш да ремонтираш, мисля, че Джо_Ън си акра при

колата, него питай за отзиви... ремотна е около 25лв, ако е демонтиран... незнам дали и как лепят пластмаси на разширителния съд, предполагам, че оттам е проблема ти... само рпедполагам...

успех!

лека и полека!

Тема Re: Течащ радиатор :-(нови [re: Bibass]  
Публикувано14.09.04 12:53

Благодаря

Тези от картата ги знам - първо през тях минах, майстора го поогледа и каза "ами май ше стане, донеси радиатора и на следващия ден ела да си го вземеш, цена: 40лв." Ама на мен това "май" не ми хареса и го залепих при едни други в красна поляна за сумата която ти си цитирал: 25лв.
Резултата беше че издържа само 6 месеца.

Чудя се дали да се пробвам да го залепя сам със "Moment Repair Kit" на Henkel. Двукомпонентно, притеснява ме че е на основата на епоксидна смола. Иначе прочетох добри отзиви за него (-30 + 150 градуса).

Макар че честно казано клоня към новият радиатор, ако ида до там ще питам дали става за ZX със същият мотор.

Но ще изчакам още някоя идея кой как се е справил ако е имал подобен проблем.

Май съм пропуснал да спомена най-важното - теча е на пластмасовия изравнителен съд отстрани на радиатора, ако беше някъде по металната пита щяха да го ремонтират и да нямам грижи... Казал съм само че са го лепили такива които лепят брони, но оттам не става съвсем ясно че са лепили пластмасовата част на радиатора!

Тема Re: Течащ радиатор :-(нови [re: Epsonit ZX]  
Публикувано14.09.04 13:13

Дайте някакъв телефон на този италианец, че не ми се ходи чак до красна поляна(почти овча купел), нали там беше?

Автор Любитeл (Лукав Благинар)
Публикувано14.09.04 14:10

Колега, горещо ти препоръчвам нов радиатор. Аз след 3-тото лепене се ръснах с 350лв и сега поне съм спокоен, че няма да изпуши нейде. При таз цена за твоя, направо се чудя какво се двоумиш.

Тема Re: Течащ радиатор :-(нови [re: Любитeл]  
Публикувано14.09.04 15:21

Нали знаеш че българите сме тъпи и упорити(визирам най-вече себе си)

Та кажи с какво си опитвал да го лепиш (или са ти го лепили) и ще ме убедиш много бързо да си взема нов , щото нали знаеш че като българин от горният тип ще опитам всички "оригинални" идеи които ми хрумнат преди да се откажа и да си купя нов! Цената на радиатора е ниска в сравнение с твоя, но сигурно е повече от 10% от стойността на цялата кола ...

Благодаря

Тема Re: Течащ радиатор :-( [re: Hиkи]  
Автор Любитeл (Лукав Благинар)
Публикувано14.09.04 15:35

Е и аз като тебе първо се смеех на всички дето ми казваха, че няма да стане. Купих си двукомпонентно "течен метал", че даже и втулка сложих и изкара 2-3 месеца. След това се счупи до мястото кадето го бях залепил - просто материала е остарял . Сега съм с Nissens, а той няма пластмаси

ПП: И моя радиатор е надявам се само 10% от цената на колата, ама предпочетох да не рискувам целия таралясник, пък и лятото предстоеше...

Редактирано от Любитeл на 14.09.04 15:39.

Тема Re: Течащ радиатор :-(нови [re: Любитeл]  
Публикувано14.09.04 15:41

А този Nissens откъде го купи, и за каква кола е?, Дали има за ситроен ВХ и дали е на подобна цена като моят? Това с течният метал днес го премислях като вариант ...

Автор BXMarkov (ERASER)
Публикувано14.09.04 16:52

Ако можеш напъни се за нов, така забравяш за проблема със сигурност,ако не взимай на старо и дано не стане като приказката за стоте тояги и торбата със сол и не "обиждай" модела моля,моля,

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.