|
Тема
|
BX 19D automatik
|
|
Автор | diver (Нерегистриран) |
Публикувано | 02.09.04 08:05 |
|
Zdraveite,
v momenta karam BX19D s normani skorosti, ama imam vazmojnost da go trampq za sa6tiqt ama avtomatik. Nqkoi ima li nabludenie za razlikite mejdu takav sas skorosti i avtomatik i po-konkretno razhod na gorivo, varvene, podrajka, smqna na maslo i t.n. Mersi predvaritelno.
| |
|
Моя съвет е...
Остани си на ръчни скорости...
освен ако колата с автоматичните не е по запазена от твоята..
колкото повече екстри на стара кола толкова повече проблеми
| |
Тема
|
Re: BX 19D automatik
[re: diver]
|
|
Автор |
Любитeл (Лукав Благинар) |
Публикувано | 02.09.04 11:22 |
|
Не знам как е конкретно при ситроен, но ще ти кажа общовалидни неща: разхода задължително е по-висок от същата с ръчни скорости, динамиката също е по-лоша. Поддръжката се изразява в смяна на масло и евентуално филтър на 50000км. Требе и да му следиш нивото от време на време - винаги при запален двигател. Въпреки всички минуси, аз вече кола с ръчни скорости неща да карам.
Само да те подсетя, че ако се счупи ремонта рядко е под 1000лв 
| |
|
този въпрос по би подхождал ако го задаваш за коли от края на 90-те години, но за БХ - ТИ ЛУД ЛИ СИ БЕ?????????????
Колко БХ-са мислиш има в БГ с автоматични скорости? Аз бих се обзаложил че не са повече от 5.... Сам си прави извода - резервни части - и в АМК ще те гледат като извънземно, майстори - ако недай си боже се наложи....
То и аз съм фен на автоматика, ама пусто не случих и на сегашната да е с автоматик...
абе я си карай ръгачката и не се занимавай с глупости....
| |
Тема
|
[re: Citroenchev]
|
|
Автор | diver (Нерегистриран) |
Публикувано | 03.09.04 09:41 |
|
Срещу 500 лева ръгачката се прави автоматик (оферта от курилският майстор) а ти остават твоите си скорости. Не знам за какви 1000 лева говориш. Смяна на съединителя излиза 300 лева, така че и маслото на 50000км не е проблем. Въпроса беше колко повече лапка нафта и колко по-малко върви колата.
| |
Тема
|
[re: diver]
|
|
Автор |
Любитeл (Лукав Благинар) |
Публикувано | 03.09.04 13:24 |
|
Аз карам Вектра 2.0 бензин автоматик. За времето си това може би е най-добрия автоматик в класа си, че и в по-горния, та наблюденията над моя автомобил показват: тъй като скоростите са ужасно дълги (на 4-та прави 190 на 4000 оборота) разхода е почти колко тези с ръчните скорости, даже при скорости над 140 се изравнява... от към динамика обаче е мъртвец 0-100 става с почти 2 секунди по-бавна...
При други марки са с по-къси скорости и съответно разхода се повишава, а динамиката остава малко по-добра.
Ами това е. Аз бих взел автоматика, ако е в добро състояние
| |
|
|
|
|