|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Паяка
|
|
Автор |
1OOlv (Xantia 2.016V) |
Публикувано | 23.07.04 08:52 |
|
След като вчера ме зарадваха с подарак за пред отпуската - 30 лв. паяк + 20 лв акт + някоя и друга точка (което ще се разбере след 1 месец) и накрая за бонус огънат калник имам едно тъпо питане. Ако колата (Xantia) е свалена на сервизно положение паяка ще може ли пак да я вдигне?!?  .
А и да не забравя да кажа: Това дето го прави общината изглежда по следния начин:
1. Паркираш си колата някаде
2. Връщаш се след 1 час - колата ти я няма
3. Едни хора ти казват - даваш едни пари и си получаваш колата
4. По закон на това му се вика - РЕКЕТ!!!!!!!
  Редактирано от 1OOlv на 23.07.04 08:55.
| |
Тема
|
Re: Паяка
[re: 1OOlv]
|
|
Автор |
tishovsx (Xantia 2.0i VSX) |
Публикувано | 23.07.04 12:02 |
|
не ме е яд за акта, а за калника, мам***та им, на сервизно не можеш да вкараш нищо
| |
|
Т.е. следващия път като правя нарушение - сервизно положение - и да се оправят както могат ли??!?
Че ми се струва че не е чак толкова ниска колата все пак?!?
| |
|
а за калника ще им се размине ли на тези тъпани? Няма ли да направиш нещо по въпроса?
| |
Тема
|
|
|
Автор | Kiril (Нерегистриран) |
Публикувано | 23.07.04 12:38 |
|
Моят ВХ слиза по-ниско и въпреки това го вдигнаха с втория дошъл СПЕЦИАЛНО за целта паяк - от тези които с вилици вдигат колата през пода ( колкото и да е ниска ) . Така че просто НИЩО не те спасява.
Жалко за калника 
| |
|
С калника нищо няма да напрява по следните причини:
1. Прекалено е малко за да има смисъл. Съмнявам се че застрахователя ще ми даде повече от 10лв. А само бензина да ходя на оглед, да си оставя колата 1-2 дни в сервиз (демек сума таксита) и т.н. ще са поне 30-40 лв.... просто няма смисъл
2. Като отидох да си взимам колата в 18:30 снощи и им казах - натиснат ми е калника - те ми дадоха горд отговор:
- Ами нашите застрахователи работят до 17ч. Ако желате да ви направят оглед, колата трябва да седи до утре тук (като за последното удоволствие си плащате 1 лв/ч).
3. Искам да си видя снимките:
- Ами снимките можете да ги видите само по съдебен път. Т.е. завеждате дело и ако съда разпореди - ще може да ги видите... (предполага се след 3-4 години)
Та така че народе - радвай се на закони и правила в тая държава
| |
|
Преди време пред транспортна болница бях паркирал ХМ-а и се изкефих, че само него не бяха вдигнали. Обаче - копеленцата се опитали да го вдигнат и сега десния праг ми е подбит на две места като с тръба. Та ако се бях усетил на място (а аз тогава ги видях, че вдигат други коли и побързах да изчезна) щях да отворя работа и/или на полицията и/или на докторите травматолози. Сега прагчето си е подбито и вече предпочитам да спирам на правилни места. Иначе на черно вървят ментета карти за инвалиди, гарантиращи незакачане от паяк.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Bibass (хитропостроен) |
Публикувано | 23.07.04 13:26 |
|
а бе то и аз имам едно питане по темата:
бях спрял на аварийки на място където има знак за забранено паркиране, а не престой! след 10 мин гледам, че спира паяка и се подготвя да ми вдига колата. Когато отидох, да им кажа, че ще се преместя, ако пречи колата, те ме накараха да платя глоба 14лв. Това не е глоба за неправилно паркиране, а е глоба, че паяка е спрял. Показаха ми и наредба на Служба Паркинги и Гаражи, в която е упоменто въпросното положение.. казаха ми, че ако са я били вдигнали във въздуха съм щял да дължа 30лв, за да я освободят... Паркирал съм неправилно преди време в центъра и тогава един катаджия ми състави фиш за нарушение (неправилно паркиране) в размер на 2.50лв.. ?
Да не говорим, че нищо не платих на тия идиоти с паяка, щото колата е обозначена със светлинен сигнал, аз съм непосредствено до нея и няма забранителен знак за престой!!!
но наредбата, която ми показаха не е издадена от законодателен орган! кой има право да ти взима пари, ако става дума за прилагане на закона за движение по пътищата? Единствено КАТ! Да катаджия има, но той закона ли ми прилага? И кой е този закон?
лека и полека!
| |
|
Няма такова нещо като престой. Има само забрана за спиране и забрана за паркиране. Спирането е за слизане/качване на пътници. Всичко друго е паркиране, дори и да седиш в колата 
| |
Тема
|
[re: Bibass]
|
|
Автор |
1OOlv (Xantia 2.016V) |
Публикувано | 23.07.04 15:43 |
|
Ти поне си бил в положение да се пазариш понеже не са ти я били вдигнали.
А като ти я закарат на паркинг и там се почва:
Първо гише (Паркинги и гаражи): Дължите 29 лв за превоз, 1 лв. на час престой (а само докато си намериш колата мин 1ч) и 20% ДДС.
Аз им викам: Ама аз не съм съгласен, че съм паркирал неправилно.
- Ами плати си 35-те лева пък после полицая ще ти обясни къде ти е било нарушението.
Докато се пазариш внимаваш да не почне още един час - че тогава лошо( още 1.20 лв)....
Казваш искам да пиша възражение/обжалване и т.н. - не може. 1-во ще си платиш пък после по съдебен път. Но дори и да ги съдиш - пак си прецакан защото трябва да ги съдиш ДВА пъти - веднъж "Паркинги, Гаражи, РЕКЕТ" - за парите да превоз на колата + паркинга и 2-ри път КАТ за акт-а и глобата...
И накрая пак не е ясно как може общината да ти издава наредба с която да тълкува/допълва и т.н. закон приет от Народното събрание...
Защото аз поне в Закона за Движение по пътищата (и съпътстващите наредби от НС) никъде не съм видял, че имат право да ти вдигат колата с паяк (или слагане на скоби) и още повече да ти взимат пари за тая работа...
Това ми напомня един култов момент от книгата кръстника, където се обясняваше как един от мафиотските босове е натрупал пари - 1-во кара претоварени камиони (и дава рушвети за да не го глобяват), а след това другата му фирма печели поръчките за ремонт на пътищата (повредени от неговите камиони)...
Та и тук е същото... Паркинги -няма или са безбожно скъпи... но за сметка на това ако направиш нарушени - пак ти режат главата и то на общо основание...
Надявам се че не съм прекалил с писанията ама в тая държава народа докато не почне да реве мощно - нещата няма да се оправят!!!
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|