Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 10:56 04.11.25 
Автомобили
   >> Citroen
*Кратък преглед

Тема Reset на компанови  
АвторZx (Нерегистриран)
Публикувано09.07.04 10:21

От форуми за други марки коли съм чел че може да се нулира компютъра на колата като се извади едната клема на акумулатора и колата престои известно време така (примерно една нощ). По този начин се изчиства всичко от паметта включително и грешките. После клемата се закачва кара се около 10-15 мин. за да може компа да си самовъзстанови параметрите. Така има шанс грешки които са останали от преди да се премахнат. Това било особено полезно ако е сменян някой датчик, сензор и т.н.

Какво мислите за това. Някой правил ли го е и какъв е резултата. Конкретно някой има ли опит с ZX'92 1.6 i mono.

Тема Re: Reset на компанови [re: Zx]  
Автор ArthurDent (42)
Публикувано09.07.04 12:14

Скоро пусках тема тояно за това (потърсия ако искаш)
Да правил съм го и Да помага и само за 10-15 минути, поне при мен (Xantia 2.0i 16v), свалихме клемата и се занули. Но не си мисли че така може да решиш някакъв проблем (сериозен)

Усмихни се - утре ще е по-зле!!!

Авторvzet (Нерегистриран)
Публикувано09.07.04 14:32

ne moj zx 1.4 mi se zadresti kogato mi postaviha agu i "bili "zabravili da slozat ne6to da go zalagva i toi neiska6e da zapali na benzin no edno priatel4e go pogledna i mi kaza za tozi nomer s klemata i stana sled tova se izti4ah v serviza i sloziha njkva zalagalka ta vse pak stava de dano sam ti bil polezen aide

Автор zx aura 1.6mi (фен на концерна)
Публикувано09.07.04 14:58

Прочети темата "ремонт на датчик"!
Действително след ремонта колата не се държеше много адекватно - не можеше да поддържа обороти между 1200 и 1700. Усъмних се, че компютъра е натрупал грешки - бях карал около 30 км. без датчика на дросела, и изключих целия куплунг на компютъра за около 10 минути - по същество е същото като да откачиш акумулатора, но на алармата, радиото и часовника въобще не им пула от това.

Няма страшно - лощото е напред!

Тема Re: Reset на компанови [re: zx aura 1.6mi]  
Автор margarit (Xantia 1.8i 16V)
Публикувано09.07.04 15:28

Аз сам чувал, че трябва да се откачи '+' на акумулатора и да се даде на маса.

- Има ли нещо вярно в това?
- Може ли замасяването да предизвика някакви проблеми?
- Какво всъщност става по компютрите, как им влияе това ?

Тема Re: Reset на компанови [re: margarit]  
Авторkin_69 (Нерегистриран)
Публикувано09.07.04 16:28

Моите майстори в Русе даваха на късо двете клеми при откачен акумулатор, като за целта използваха многожилно кабелче не повече от 2 квадрата. Колата ми беше ВХ 16 TZI - 1.6 Mi

Тема Re: Reset на компанови [re: margarit]  
Автор zx aura 1.6mi (фен на концерна)
Публикувано09.07.04 16:49

Според мен няма никакъв смисъл в даването на плюсовия кабел на маса. Такова нещо се прави с цел ускоряване на процеса на разряд на филтриращите кондензатори в захранването на компютъра. Ако става дума за променливотоково захранване съм съгласен, че трябва да направи така. В случая имаме постояннотоково захранване, което достатъчно стабилизирано и не може да има пикове, които да се гасят с кондензатори. Възможно е да има схема за понижаване на захранването, но в нея едва ли има кондензатори (по същите съобръжения).
Разбираемо е, че проблеми от замясането не може да има - така или иначе захранването се изключва и компютъра забравя всичко, което е в RAM паметта. Все едно да си изключиш домашния или служебния компютър.
А по отношение на това, което става в компютъра на колата, то е същото като в нормалните компютри, с тази разлика, че този е доста "осакатен".

Няма страшно - лощото е напред!

Тема Re: Reset на компа [re: zx aura 1.6mi]  
Автор чичoвoтoМодератор (любознателен)
Публикувано09.07.04 17:23

Абе той "осакатен", ама добре че не run-ва Windows, че иначе щяхме на всяко кръстовище да влизаме и да излизаме

Veni, vidi, vici!

Тема Re: Reset на компанови [re: vzet]  
Автор2.O-V8 (Нерегистриран)
Публикувано12.07.04 08:56

Каква е тази залъгалка на компютъра , че и аз си сложих АГУ и сега не ми държи ниските обороти на бензин ? На газ всичко е идеално но на бензин сам си вдида оборотите до 1500и после падат на 200-300и изгасва ? Ако можеш да ми кажеш за какво става въпрос , защото мисля ,че нямам такова нещо

Тема Re: Reset на компанови [re: 2.O-V8]  
Авторvzet (Нерегистриран)
Публикувано15.07.04 22:20

ami to4no kak se kazva tazi zalagalka neznam no moga da ti kaza 4e sarviza se namira v gorna banj blizo e do mineralnata voda utre 6te ti dam adresa v momenta samo tel moga da ti ostavj 029577996 aide i dano sam ti polezen (izvinjvai za zabavjneto ama sam otpusk i se 6matkam nasam natam )

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.