Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 19:54 14.07.25 
Автомобили
   >> Citroen
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Ксантия 16v върви на газ.  
Автор vsx16v (Xantia)
Публикувано24.06.04 14:21

Емпирично се доказа че Ксания 16v става на газ перфектно.
Впечатленията са следните.

Изпълнението на газовата уредба е много културно. Става въпрос за газов инжекцион Sequent, сервиза е BRC - дружба.

Монтираха: компютър, газови инжектори, изпарител (още джаджи). Компютърът управлява газовите инжектори последователно, като работи във синхрон със оригиналния компютър на колата.

Резултата: като превключва на газ не се усеща абсолютно никаква промяна. Оборотите са изключително стабилни, със и без климатик.

Минах само 20 км. колкото да пробвам. Има някаква промяна в динамичните характеристики на колата, обаче са почти незабележими. Усещам ги само аз щото съм свикнал с колата.... Сякаш в ниските обороти малко по-малко мощност има, но за сметка на това високите си ги реже, кара се съвсем нормално. Вдигнах 140 съвсем спокойно без да я натискам... Като покарам повече (живи и здрави) ще видя разход, а също и по-добро сравнение в смисъл максимална скорост и т.нт.

Xantia 16v

Тема честито :-)нови [re: vsx16v]  
Автор Tarambuka35OO (новак)
Публикувано24.06.04 15:07

А колко парички се върза всичко в крайна сметка?

Тема Re: честито :-)нови [re: Tarambuka35OO]  
Автор vsx16v (Xantia)
Публикувано24.06.04 15:13

1835лв.

за 5-те лв. ми сложиха газ за да я пробваме

Xantia 16v

Тема ханови [re: vsx16v]  
Автор Bibass (хитропостроен)
Публикувано24.06.04 15:49

честито,
със здраве да си ползваш инвестицията и да надхвърли очакванията ти!

един съвет... изчакай със засичането... нека мине 1000км колта и тогава я засечи... да улегнат мембраните на изпарителя, да "свикне" двг с новото гориво и температури!

лека и полека!

Тема Re: Ксантия 16v върви на газ. [re: vsx16v]  
Автор Minavasht (случайно)
Публикувано24.06.04 17:07

Честито много километри да и навъртиш ...
и все здрава да е

Авторlubo_boy (Нерегистриран)
Публикувано25.06.04 09:16

А шумът на двигателя не стана ли по-малък ?
Трябва ли да се пали първо на бензин и после да се мине на газ,след като загрее?
И ,горе-долу,колко излиза като разход ?

Тема Re: Ксантия 16v върви на газ. [re: lubo_boy]  
Автор vsx16v (Xantia)
Публикувано25.06.04 09:43

Не забелязах промяна в шума... май си е същото.

Всеки път се пали на бензин. Като е топла колата превключва автоматично за около 3-4 сек. след палене. Сутринта като беше студена мина около минута.

За разход още не мога да кажа защото съм минал едва 50 км.

Xantia 16v

Автор lendo (xantia2.0i)
Публикувано25.06.04 10:26

Ха честито и от мен.

Автор шeф нa Coди Дeвня (full optional)
Публикувано25.06.04 10:29

верно е ... газовия инжекцион излезе много читав ... инжекторите са 4 японски управляват се от газов компютър който чете данните от инжекторите на бензина и ги трансвормира към тия на газта ... има си газов филтър отделно и компактен изпарител ... сензори датчици и все ... абе много културна работа

XM TurboCT .. where comfort meets power

Тема Re: Ксантия 16v върви на газ.нови [re: vsx16v]  
Автор siemesoanic (chevron)
Публикувано25.06.04 21:04

Честита да ти е!
Какъвто и да е разходът, важно е че парите за гориво са други. Радвам ти се, все пак разликата с обикновения инжекцион е сериозна. Аз все пак с моя Сом не съм за гонки (е не, че на всички им клякам) ама ми харесва с "проста" АГУ вече 3 години. Единственият кофти ефект е, че изпарителят ми е на височко и зимата при нанагорнище при над 120км/час ми се пълни с въздух, обледенява се дори и почва да прекъсва при вървене. Преживява се.
Желая ти много километри с ниски разходи!

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.