|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема
|
Ксантия 16v върви на газ.
|
|
Автор |
vsx16v (Xantia) |
Публикувано | 24.06.04 14:21 |
|
Емпирично се доказа че Ксания 16v става на газ перфектно.
Впечатленията са следните.
Изпълнението на газовата уредба е много културно. Става въпрос за газов инжекцион Sequent, сервиза е BRC - дружба.
Монтираха: компютър, газови инжектори, изпарител (още джаджи). Компютърът управлява газовите инжектори последователно, като работи във синхрон със оригиналния компютър на колата.
Резултата: като превключва на газ не се усеща абсолютно никаква промяна. Оборотите са изключително стабилни, със и без климатик.
Минах само 20 км. колкото да пробвам. Има някаква промяна в динамичните характеристики на колата, обаче са почти незабележими. Усещам ги само аз щото съм свикнал с колата.... Сякаш в ниските обороти малко по-малко мощност има, но за сметка на това високите си ги реже, кара се съвсем нормално. Вдигнах 140 съвсем спокойно без да я натискам... Като покарам повече (живи и здрави) ще видя разход, а също и по-добро сравнение в смисъл максимална скорост и т.нт.

Xantia 16v
| |
|
А колко парички се върза всичко в крайна сметка?
| |
|
1835лв.
за 5-те лв. ми сложиха газ за да я пробваме 
Xantia 16v
| |
|
честито,
със здраве да си ползваш инвестицията и да надхвърли очакванията ти!
един съвет... изчакай със засичането... нека мине 1000км колта и тогава я засечи... да улегнат мембраните на изпарителя, да "свикне" двг с новото гориво и температури!
лека и полека!
| |
Тема
|
Re: Ксантия 16v върви на газ.
[re: vsx16v]
|
|
Автор |
Minavasht (случайно) |
Публикувано | 24.06.04 17:07 |
|
Честито много километри да и навъртиш ...
и все здрава да е 
| |
Тема
|
|
|
Автор | lubo_boy (Нерегистриран) |
Публикувано | 25.06.04 09:16 |
|
А шумът на двигателя не стана ли по-малък ?
Трябва ли да се пали първо на бензин и после да се мине на газ,след като загрее?
И ,горе-долу,колко излиза като разход ?
| |
Тема
|
[re: lubo_boy]
|
|
Автор |
vsx16v (Xantia) |
Публикувано | 25.06.04 09:43 |
|
Не забелязах промяна в шума... май си е същото.
Всеки път се пали на бензин. Като е топла колата превключва автоматично за около 3-4 сек. след палене. Сутринта като беше студена мина около минута.
За разход още не мога да кажа защото съм минал едва 50 км.
Xantia 16v
| |
Тема
|
|
|
Автор |
lendo (xantia2.0i) |
Публикувано | 25.06.04 10:26 |
|
Ха честито и от мен.
| |
|
верно е ... газовия инжекцион излезе много читав ... инжекторите са 4 японски управляват се от газов компютър който чете данните от инжекторите на бензина и ги трансвормира към тия на газта ... има си газов филтър отделно и компактен изпарител ... сензори датчици и все ... абе много културна работа   
XM TurboCT .. where comfort meets power
| |
|
Честита да ти е!
Какъвто и да е разходът, важно е че парите за гориво са други. Радвам ти се, все пак разликата с обикновения инжекцион е сериозна. Аз все пак с моя Сом не съм за гонки (е не, че на всички им клякам) ама ми харесва с "проста" АГУ вече 3 години. Единственият кофти ефект е, че изпарителят ми е на височко и зимата при нанагорнище при над 120км/час ми се пълни с въздух, обледенява се дори и почва да прекъсва при вървене. Преживява се.
Желая ти много километри с ниски разходи!
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|