Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 23:13 02.11.25 
Автомобили
   >> Citroen
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема за чичовото относно новия сайт  
Автор шeф нa Coди Дeвня (full optional)
Публикувано04.06.04 16:40

тъй като нещата с оправянето на правата на сегашния ни хостинг index.bg доста се протакаха, с Рошавия говорихме и решихме дали не е по-добре да хостнем сайта на неговия сървър. Така хем той ще може да си го бъзика колкото си иска, хем ще можем да го подкараме веднага. Идеята е да се смени само DNS-а като www.citroen-bg.com сочи към IP-то на сървъра на Рошавия. Всичко дето го има на сегашния хостинг си остава и при нужда само пипваме DNS-a пак. Освен това може да го направим ако първия сървър е дал богу дух да се ползва стария сайт на index.bg.

айде да решаваме че да го пускаме тоя сайт че за смях станахме

XM TurboCT .. where comfort meets power

Тема Re: за чичовото относно новия сайт [re: шeф нa Coди Дeвня]  
Автор 1OOlv (непознат)
Публикувано04.06.04 20:53

А дали не трябва да се помисли и за някакав форум дето да си е на сайт-а?!?!
Има прекалено много добри неща дето бързо и лесно да се пригодят за нуждите ни.

Тема Re: за чичовото относно новия сайт [re: 1OOlv]  
Публикувано07.06.04 10:10

абе то новия сайт има секво - форуми, News, polls, и квот се сетиш, абе стандартен портал ... само че трябва да пише по разни директории, а няма права, а до index.bg имаме само ftp ... така че трябва явно на място

Автор 1OOlv (непознат)
Публикувано07.06.04 10:19

Какви директории Шефе?!?!
То ftp-то си поддържа смяна на правата на файловете и деректориите...
Разбирасе стандартния (winboze клиент) съм почти сигурен че няма такива неща но разни други (като например Total Commander) си ги поддържа като слънце и не би трябвало да има проблеми :-)
Така че ако трябва - свиркай да помагаме
Само с дизайн ще ми е малко трудно... в това отношение толкова са ми вързани ръцете че просто не искам да го коментирам .
Разбира се като има само ftp. е малко трудно да се изпълнят скриптовете като хората, ама и това се лъже

Тема Re: за чичовото относно новия сайт [re: 1OOlv]  
Публикувано07.06.04 10:46

абе пич къв тотал командер къв апаче хеликоптер ... ако познаваш добре FTP протокола ще знаеш че по FTP security-то на сървъра не може да се пипа ... прочети RFC-тата

Автор 1OOlv (непознат)
Публикувано07.06.04 11:08

Кое секюрити на кой сървър.
Имаш няколко варианта.
1. ДА пипаш секюритито на апаче-то
2. ДА пипаш правата на user-ите на OS-a
3. Да пипаш правата на файловете в твойта ftp директория и поддиректории

1 - не можеш да го правиш по FTP.
2 - трудно - ама с повече старание и това става
3 - нямаш абсолютно никакви проблеми

Тема do 100lv [re: 1OOlv]  
Авторdiver (Нерегистриран)
Публикувано07.06.04 11:32

Abe brato, ili ne6to na men ne mi e qsno ili ti totalno ne si v 4as. (Molq ne se obijdai. Ideqta mi e da pomogna a ne da si merq pi6kata s teb).

1. FTP moje da se pusne prez SSH, taka, 4e po otno6enie na sigurnostta nqma6 ama nikvi griji.
2. FTP klienta nqma ni6to ob6to s FTP servera.
3. FTP e sredstvo za upload - download na napravenite strani4ki, a ne za razglejdane - browsvane.
4. Pravata za dostap se opredelqt ot ADMIN-a na servera.
5. samo s APACHE SERVER ne pravi6 ni6to. Trqbva ti pode PHP i (ili) MySQL poddrajka za da napravi6 ne6tata interesni.
6. Ideq si nqmam koi HOST-va bezplatno PHP s MySQL.
7. Ot skoro sam sobstvenik na CITROEN i kolata me kefi, ta ako moga s ne6to da pomogna s udovolstvie. O6te vednaj se izvinqvam, ne go priemai li4no molq.

ICQ 120254158,
mail mutzev@mail.bg,
GSM 0898472056

Тема Re: do 100lv [re: diver]  
Автор 1OOlv (новак)
Публикувано07.06.04 11:48

Да започнем от начало. Цитирам следното изречение на Шефа:
... само че трябва да пише по разни директории, а няма права, а до index.bg имаме само ftp ...
Въпроса ми е по кои директории трябва да се пише?!?!
/etc ли conf-a на апаче-то ли или просто говорим за директориите в които се намира сайт-а...
Тъй като виждам че PHP/MySQL достъп явно има на база на предишните постинги по темата.
Така че Шефе вземи да кажеш къде точно/или по-скоро кои точно права трябва да се променят за да не си говорим празни приказки....

Тема Re: do 100lv [re: 1OOlv]  
Публикувано07.06.04 14:13

точно така ... стига празни приказки ... ако мислиш че може да се направи нещо през ftp а ние не сме го направили щот сме прости - бъркаш ...

ето ти една задачка закачка:

1) имаш един user примерно "pesho" който има следните права за директория "site": rw-, и един user "gosho" който има права: r--
2) логваш се през ftp към ftp server-а с user "pesho"
3) на Linux сървъра искаш да дадеш права на "gosho" rw-

Напиши ми ftp командите с който ще направиш това. Адски ще ми е интересно да ги видя

А, има и още една спънка "pesho" не е администратор, ама за твойта задачка закачка приеми че е

Тема Re: do 100lv i шeф нa Coди Дeвнянови [re: шeф нa Coди Дeвня]  
Авторdiver (Нерегистриран)
Публикувано07.06.04 22:47

Ne razbrah tova igra4ka zaka4ka za men li be6e, no ako sam shvanal pravilno nqma nikakav problem vseki user da ima razli4ni prava kum edna direktoriq. tova moje da se napravi po nqkolko na4ina.

1 varqnt samata operacionna systema podarja prava za vseki user i ili grupa pootdelno.

2. varqnt ftp servera (ideq si nqmam kakav polzvate) se opravq s permi6anite.
predpolagam 4e ne6to podobno na sledniqt config 6te ti svar6i rabota.

<Limit WRITE>
Order allow,deny
AllowUser user1
</Limit>
<Directory /ftp/ftproot/user2/>
<Limit STOR CWD DELE MKD READ RMD>
AllowUser user2
AllowUser proftp
</Limit>
<Limit CDUP>
Order allow,deny
AllowUser proftp
DenyAll
</Limit>

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.