|
|
|
Тема
|
Промяна на постоянен адрес-решение на ТЕЛК
|
|
| Автор |
alex® (пенг) |
| Публикувано | 01.10.07 09:54 |
|
|
Здравейте:)
Смених си постоянния адрес и съответно имам нова лична карта. А експертното ми решение е с данни от старата ми карта. И въпросът ми е , знае ли някой как се процедира в този случай? Ще трябва ли да ме преосвидетелстват или... какво? Предварително благодаря!:)
| |
|
Тема
|
Re: Промяна на постоянен адрес-решение на ТЕЛК
[re: alex®]
|
|
| Автор |
highness (Royal) |
| Публикувано | 24.10.07 09:29 |
|
|
За съжаление, аз мога само да допълня въпроса с това, дали има разлика. когато промяната на постоянния адрес е в рамките на едно населено място, респ. една и съща картотека и, когато се касая за смяна на местожителството?
На мен ми се струва логично само да се поиска "прехвърляне" на досието на ТЕЛК от едната картотека в другата, след което да се завери. От Картотеката, обаче ми казаха, че трябва нова еспертиза. В какво се състои това? Надявам се, че е някаква съкратена процедура, а не като първоначалнот освидетелстване. Накой запознат ли е с процедурата?
| |
|
|
|
Изобщо няма значение! ТЕЛК важи за цялата страна, т.е. работи според българското законодателство, което е едно във всички градове и квартали. Без значение дали човек ще си смени регистрацията! Та нали на решението пише 3-те имена и ЕГН... Всеки заинтересован служител може да направи справка и да види, че лицето е същото, само дето е на друг адрес.
Не се набутвайте с преосвидетелстване! Не си го търсете сами!
Предварително преосвидетелстване (преди определеното време) се прави само когато има промяна в здравословното състояние на човека - нова болест (и то по негово желание само).
А в картотеката на ЦТЕЛК си правят промените. Аз също смених постоянното местожителство. Новото писмо за ТЕЛК го получих на определената за това дата и то на новия адрес.
Срок на валидност - определен само от Бога...
| |
|
|
|
Благодаря за отзивчивостта!
Действително промяната на местожителството не изисква "преосвидетелстване", но тъй като моят баща е с ТЕЛК, издаден през 2001г. за срок до 31.12.2004г., ми обясниха, че трябва да се яви на ТЕЛК. На въпроса ми защо, при положение, че експертизите на хората със срочен ТЕЛК над 65год. възраст бяха обявени за пожизнени ми отговориха, че имало противоречие в законодателството и според Закона за здравето ТЕЛК-ът му бил изтекъл и трябва да се яви пред комисия. Та така:((.
| |
|
|
|
|