Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 06:08 13.07.25 
Непрофесионални
   >> Клуб на хората с увреждания
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема БЕЗПЛАТНИ ОРТОПЕДИЧНИ СРЕДСТВА ЗА ХОРА С УВРЕЖДАНИнови  
Автор alex_sladuk (непознат )
Публикувано20.04.07 12:09

“НАЦИОНАЛЕН ЦЕНТЪР ЗА СОЦИАЛНИ УСЛУГИ – ГОРНА БАНЯ” – АД организира чрез Александър Георгиев – координатор

Първо: Безплатни консултации и съдействие чрез Национален Център за Социални Услуги–Горна Баня АД ЗА ИЗРАБОТВАНЕ НА ПОДХОДЯЩИ ИНДИВИДУАЛНИ:
Øвсички видове протези за горни и долни крайници;
Øвсички видове ортези и ортопедични апарати ;
Øвсички видове ортопедични обувки и стелки, апарат обувки;
Øортопедични обувки и стелки за диабетно стъпало

ПРИЕМАТ СЕ ПОРЪЧКИ ЗА ИЗРАБОТВАНЕ НА:
лумбостати бандажи за хернии апарати "Ханаусек"
наколенки Стреме на Павлик герадехалтер
каишки за китъчна става
Яки от евапрен

Второ:Организират се посещения на място за затруднени хора с увреждания от екип на НЦСУ – ГОРНА БАНЯ АД за безплатни консултации и съдействие по горепосочените социални услуги след предварителна уговорка и записвания с Александър Георгиев на тел. 0885/455782 от 9:00 до 17:00 часа.
За консултации: alex_pin@abv.bg http://www.alexncsu.hit.bg

Тема ЦИНИЗЪМ НА КВАДРАТнови [re: alex_sladuk]  
Автор driverx4 ()
Публикувано23.04.07 23:18

КАКВО РЕКЛАМИРАШ БЕ ГЛУПАК ? ! ? !
ДОПОТОПНИТЕ КЮТЮЦИ, НАРЕЧЕНИ ПРОТЕЗИ ЛИ ? ! ?
ТОВА Е ЦИНИЗЪМ !!!
ПРОЧЕТИ КАКВО ПИШЕ ПЕТЯ И СЕ ЗАСРАМИ !!!

Тема Re: ЦИНИЗЪМ НА КВАДРАТнови [re: driverx4]  
Автор Mopфиyc (Матричар)
Публикувано24.04.07 04:01

Чудно ти не рекламираш ли...

Welcome to the real world!

Тема Re: ЦИНИЗЪМ НА КВАДРАТнови [re: Mopфиyc]  
Автор driverx4 ()
Публикувано24.04.07 09:59

Чудно ми е, как не можеш да схванеш разликата между това, да даваш информация на хората за съвренни и качествени протези, с които могат да ходят нормално и това, да се опитваш да им пробутваш изделия от каменната ера. Опитай се ти да си сложиш на крака десеткилограмов кютюк, направен по допотопна технология от началото на миналия век, и да те видим тогава каква песен ще запееш !

Тема хейнови [re: driverx4]  
Автор petya23 (непознат )
Публикувано24.04.07 19:47

Ама засрамете се, как си говорите само. Единият искал да помогне, другият искал да помогне и накрая се счепкахте. Хубава работа, нали сте големи хора.

Това за българските протези няма как да мине за реклама, защото е единствената безплатна алтернатива. По това спор няма.

Ото Бок от друга страна е световно призната фирма за протези, но за съжаление не ми е по джоба. Иначе съм наясно с техните качества, но не ги дават безплатно. И все пак, ако някой ден ме тресне някой милион по главата, веднага ще си взема електронно коляно. А дотогава ще си тътря родния кютюк и ще си свиркам, защото все пак мога да качвам стълби, да преодолявам известни препятствия и да си служа сама.

Искрено казано, очаквах да срещна приятелско отношение, съчувствие и желание за помощ. Също много ми се искаше да споделите опита си с подобни ортопедични средства. Но не ми се получи. Просто не съм почукала на правилната врата. Връщам се в клуба на раково болните, където такива дребнави хапания просто няма.

Между другото, модераторът защо така е охлабил дисциплината? Какви са тия невротични изблици тук? Къде ви отиде човешката топлота и чистосърдечие?

Тема Re: Не го приемай личнонови [re: petya23]  
Автор elie (мама за двама)
Публикувано24.04.07 22:02

Петя не мисля, че спорът между двамата има нещо общо с теб. Не съм лично потърпевша, но наистина безплатните протези вероятно са с по - лошо качество. А за скъпите пари няма. Нека спорят.....нали в спора се раждала истината. А и съчувствието и приятелското разбиране имат много лица. Не мисля че си сбъркала вратата.

Тема Re: Не го приемай личнонови [re: elie]  
Автор petya23 (непознат )
Публикувано24.04.07 23:50

Хайде ако ви отегчавам, да ме прекъснете.

Българските протези са ужасни, дори на външен вид, а иначе са нефункционални, неудобни, ограничаващи, но БЕЗПЛАТНИ. И още нещо - не може веднага да се сложи хубава протеза, или поне не е оправдано, защото чуканът се изменя известно време след ампутацията и скъпата протеза става неизползваема. Затова сме принудени да си ги влачим подире си една година, докато престанат тези промени, за да можем да обуем и ние що годе качествен крак. С други думи, те са необходимото зло. Пък с повече инат човек се научава да ходи и с българска протеза, и ако не се страхува да я модифицира като мен - направо може да му дойде удобна.

Обаче неудобството как да обясни на околните си остава. И аз все още чакам да чуя конструктивни мнения. Няма лесен начин да кажеш, но един приятел все ме дъвчи, че съм го застреляла от упор, като съм му го казала уж измежду другото. И затова ми се ще да стигна до по-лесно смилаем начин.

Е?

Тема Re: На мен всички начини ми изглеждат трудни!нови [re: petya23]  
Автор elie (мама за двама)
Публикувано27.04.07 20:16

Но не за нас...а за другите. Всъщност аз си мисля, че няма лесно смилаем начин. Хората по природа са любопитни, а според масово насадените навици - се стараят да не го показват. И какво се получава - хем искат да те попитат, хем се правят, че не те виждат. Или другата крайност - зяпват те и почват да те разпитват, да охкат и пъшкат, да чукат на дърво. Аз съм си изградила нещо като шаблон. Ако човекът е от първият тип, му казвам накратко какво му е на детето - например, не ходи защото е болно от нещо като..... и след това сменям темата на обичайна за съответната среда...зъбите, марката памперси или нещо подобно. Когато един скромен, но не знаещ как трябва да се държи с теб човек, види, че ти не се притесняваш, скоро и той престава да се притеснява. Обратният вариант - любопитко. Е, може да е малко грубо от моя страна, но започвам да го заливам с толкова много информация, статистики, симптоми и термини, че скоро си тръгва убеден, че скоро нещо подобно ще се случи и на него. А ако съм на мястото на колежката ти и ми станат в автобуса...ще кажа благодаря и ще си седна...така де....неко го погледне от практичната страна

В крайна сметка макар и да изглежда глупаво да станеш на някого защото има проблем с пръста на едната ръка, все пак е проява на загриженост. Има хора, които не биха помръднали дори да се гърчиш до тях.

<P ID="edit"><FONT class="small"><EM>Редактирано от elie на 27.04.07 20:18.</EM></FONT></P>

Редактирано от elie на 27.04.07 20:21.

Тема Re: ЦИНИЗЪМ НА КВАДРАТнови [re: Mopфиyc]  
Автор todor33 (непознат )
Публикувано15.05.07 01:01

Прави ми впечатление,че си компетентен по-много въпроси...но ако не ти се е
налагало да слагаш протеза (дано никога да не ти се налага) реагирай по-резервирано.Нашите са допотопни,нефункционални и всичко не което ти дойде на ум.Вярно че,хората ги ползват ...то от зор се правят много неща.
Аз правих в Г.Баня и я сложих 2 или3 пъти..направи ми рани и я зарязах.
Направих и имитация на Otto Bock.....казвам имитация (като функционалност
а не като цена...по мое време струваше 2500 DM)
Направих я във фирмата на шефа на ортопедията в Г.Баня.
Ползвах я 10-12 пъти.
Добре че,има и патерици та мога да се разходя 150-200 метра.
Абе както казват старите хора 'да не ти идва на главата'
А ако искаш да отидеш в Германия за протезиране...бедна ти е фантазията
през каква бюрокрация трябва да минеш..за парите да не говорим...:-)

защото я правих във фирмата на шефа на ортопедията в Г.Баня

Тема Re: ЦИНИЗЪМ НА КВАДРАТнови [re: todor33]  
Автор Mopфиyc (Матричар)
Публикувано15.05.07 17:23

Няма общо с протезите, а с начина на писане на предния.
Качеството струва скъпо това е ясно, но е редно като предлагаш нещо да се съобразяваш къде и как го предлагаш.
А нападки към другите не е най-добрия начин.

Welcome to the real world!

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.