Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 19:33 12.07.25 
Култура и изкуство
   >> Кино
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
Тема Черният рицар: Възраждане  
Автор Diavolo (невинно дяволче)
Публикувано29.07.12 16:43

Филмът на годината до този момент и така като гледам единствено Хобит го застрашава :)
След разочароващия Отмъстителите (направил някакъв безумен и необясним за мен боксофис) най-накрая истински филм, който ще се помни вечно.

Това беше и най-чакания от мен филм за годината и въпреки оргомните очаквания бях меко казано впечатлен, направо разбит.
Сега не искам да правя сравнения с предишния Батман с джокера, надълго и нашироко се писа за него. Просто Нолан направи една легендрана трилогия, която се превърна във вечна класика по моето скромно мнение.

Колко от вас гледаха филма, че все още ме е страх да коментирам сюжета? Ще изчакам още седмица за да го изгледат всички фенове.

спойлерче

Джой, какво ще кажеш за Робин?

Тема Re: Черният рицар: Възраждане [re: Diavolo]  
Автор joy_r (soft kitty)
Публикувано29.07.12 19:48

Коментирай, аз със спойлери немам проблем

А кой ще да е Робин, да не е Джоузи?

Тема Re: Черният рицар: Възраждане [re: joy_r]  
Автор Diavolo (невинно дяволче)
Публикувано30.07.12 21:06

Ами не знам :)

Абе ще коментираме като го изледат повечко хора, а повярвай ми в тоя филм има един момент който ако някой го знае ще му се развали половината кеф ;)

между другото още един твой любимец мернах - Килиън Мърфи, доста малка роля ама няма значка :)

Автор Glamdring (врагоубиец)
Публикувано31.07.12 18:00

...особено епизода с Леонардо

Автор joy_r (soft kitty)
Публикувано01.08.12 02:35

Той беше и в първия Ноланов Батман, любимец си му е на Крис

.

Автор caryb (непредубедена)
Публикувано02.08.12 22:15

Гледах го.Хареса ми!

Ако съдите хората,няма да имате време да ги обичате.

Автор Zapa (новак)
Публикувано03.08.12 00:22

Най-слабият от Нолановата трилогия, вече липсва дарк атмосферата, липсват по смели идеи и решения, доста претупан. Ан Хатауей е готина и свежа ама не стига

Лошото е, че ще трябва да гледаме този "сладур" със всичките си 50-60 кила като супер герой в следващият епизод от сериала
Добре, че Тим Бъртън се усети кога да спре

Тема Re: Черният рицар: Възраждане [re: Zapa]  
Автор Glamdring (врагоубиец)
Публикувано04.08.12 12:36

От кога Тим Бъртън е мерило за качество ??
И какво се е усетил, след като направи два МАЛОУМНИ филма за Батман, в които
маса отлични актьори бяха принудени да изиграят едни от най-идиотските и слаби свои роли, во главе с Джак Никълсън, при това !!
Никога в комиксите Батман не бил представян като такъв смешник, както при Бъртън, да не говорим за смехорията наречена "Готъм" !
За съжаление наистина липсваше атмосфера и да, беше претупан,
но какво от това ??

Тема Re: Черният рицар: Възраждане [re: Glamdring]  
Автор Zapa (новак)
Публикувано05.08.12 00:58

Как какво от това

Малко ли ти се струва за филм с бюджет 250млн. долара, този актьорски състав и този режисьор ?
Не мога да коментирам и сравнявам комикса понеже последните ми съприкосновения с нещо подобно датира от времето на сп. Дъга
А от кога Тим Бъртън не е мерило за качество ?! Предполагам, че това ти беше някакъв несполучлив опит за шега

Тема Re: Черният рицар: Възраждане [re: Glamdring]  
Автор Jedi (-<O>-)
Публикувано05.08.12 02:08

В отговор на:

От кога Тим Бъртън е мерило за качество ??

Ъ-ъ-ъ, от "Еуард Ножиците" насам?!

Слабото звено на Бъртъновия Батман е Майкъл Кийтън, а не останалите. При новите батмани е като че ли обратното, изключая джокера, може би.
И точно Бъртън е пионер на мрачната и шантава атмосфера. Ако си гледал по-старите батмани, ще разбереш какъв скок прави Бъртън. И не само като светлина и цветове, а предимно с водевилно психиделичния подход към второстепенните образи.
Плюс това, техническият ресурс през 1989 със сигурност е казал тежката си дума.

Факт е, че "Батман в Началото" е еволюционен скок. Аз лично, много го харесвам. Но и посоката на Нолан е коренно различна. Той не се придържа към оригинала или поне не толкова, колкото Бъртън преди години. Той заложи на друга печеливша карта - личността зад батман и трансформацията. Опита се да даде определение на термина "супрегерой" с изразните средства на 20-ти век. Скъси границата между фикшъна и реалността, без да залита много-много. И, разбира се, Крисчън Бейл е много по-добър актьор.

Втората част, за мен, е провал. Това беше филм за джокера със special guest starring - Батман и компания. Много бледа сянка на първия.

Третият ми предстои да го гледам. Но явно ще чакам на пиратско. Последният ми естествен порив да гледам на кино("Прометей") беше жестоко покосен от простотията на разпространителите. Следващият най-вероятно ще е около 2015-та.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.