|
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
Тема
|
Жанрове - анкета
|
|
| Автор |
Chanquete (*) |
| Публикувано | 08.09.11 13:06 |
|
|
Вероятно някои биха отрекли, но е факт, че по- голямата част от зрителите подбират филмите по жанра им. Има хора, които посмъртно не биха гледали филм с определението "драма" или "фантастика", а други с несломима страст поглъщат всичко, качествено или не, което поне малко влиза в категорията "комедия" или например "исторически".
Вкусовете навсякъде по света се различават. Различават се и по социално положение, пол и образование.
Кой е любимият жанр на българите и в частност на кино - феновете в дир-а?
| |
|
|
|
аз не робувам на жанрове. гледам всичко, включително и филми, които не могат да се причислят към определени жанрове.
| |
|
|
|
преди всичко филмът трябва да е качествен. Дали са го охарактеризирали като драма/трилър/ужаси/фентъзи е без значение.
| |
|
|
|
Харесвам "трансжанровите" филми.
| |
|
Тема
|
Re: Жанрове - анкета
[re: .Linda.]
|
|
| Автор |
Sandino (докторче) |
| Публикувано | 11.09.11 14:14 |
|
|
Ти какво разбираш под "драма"?
"You can't trust quotes on the internet." – Benjamin Franklin
| |
|
|
|
Имай предвид,че вкусовете се променят с годините.
За мен киното винаги е било "бягство от реалността",затова избирам жанрово филмите според състоянието и настроението, в което съм
Ако приемем,че изкуството е "духовна храна за нас",то можем да го сравним с храната-не винаги ти се яде едно и също нещо.
Напоследък филмите са все по-големи бози и се повтарят многократно като сюжет и т.н.
Затова решаващо според мен в момента за избор на филм е актьорското присъствие.
Та така.Българският зрител не може да бъде вкаран в "матрица" все още......
Ако съдите хората,няма да имате време да ги обичате.Редактирано от caмoзнaйka на 11.09.11 19:39.
| |
|
|
|
Би ли дал пример за филм, който не може да се причисли към определен жанр?
| |
|
|
|
| |
|
|
|
Хитро И като стана дума за трансжанрове, нямаше как да не сетя за това:
| |
|
|
|
Съгласен съм, че вкусовете се менят с възрастта. Все пак трябва да се развиваме Но не съм съгласен, че българските зрители не изпитват симпатии към определени жанрове. Освен ако не намеквате, че българският зрител е безхарактерен, с което не съм склонен да се съглася. Ако мога да си послужа с примера с храната - моята любима е шоколад. Така че, ако трябва да избирам между шоколадова и сметанова торта, ще избера шоколадова.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|