Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 05:42 03.11.25 
Култура и изкуство
   >> Кино
*Кратък преглед

Тема Salt 2010нови  
Автор Marccus (aka Series700 )
Публикувано09.08.10 00:59

Силни страни
1. Джоли

2. Добрият режисьор си личи - Филип Нойс
The Bone Collector (1999)
The Saint (1997)
Clear and Present Danger (1994)
Sliver (1993)
Patriot Games
3. Умерено добър сценарии от Кърт Уимър
Ultraviolet (2006)
The Recruit (2003)
Equilibrium (2002)
The Thomas Crown Affair (1999)
адаптация на Сфера
4. Няма смехотворни реплики/клишета

Слаби страни:
1. Леко предсказуем;
2. Леко напомня Теория на Конспирацията;
3. Романтиката започва още в началото и свършва рано;
4. Безумни каскади - тип Туум Рейдър;
5. Леки недостатъци в сценария /ВНИМАНИЕ СПОЙЛЕРИ/:
- не се разбра как оставиха Орлов да се измъкне, погнаха Солт;
- не разбрах какво стана с президента на САЩ;
- защо не очистиха Солт, а я натопиха и направиха първата й задача почти неизпълнима;
- защо това, че Солт не трепна като очистиха немеца спечели доверието на изпечен стратег като Орлов и той й се довери напълно;
6. Джоли е твърде кльощава, повече й отива роля Мис Таен Агент
7. Отворен край...

ОЦЕНКА 4/6 - става за гледане, ориентиран към по-непретенциозна публика.

Ако някой има различно мнение - споделяйте.

Sofia, Bulgaria

Тема Re: Salt 2010нови [re: Marccus]  
Автор пип (непознат )
Публикувано09.08.10 12:20

Аз само трейлъра гледах и реших, че този филм не е за мен. Твърде е гърчава Джоли за екшън-герой, кого може да излъже с тези тънки ръчички? В ИМДБ четох, че доста прецакани имало - в трейлъра има секс-сцена, във филма - няма.

Тема Re: Salt 2010нови [re: пип]  
Публикувано10.08.10 00:39

е секс сцената не е болка за умиране, предвид колко е кльощава...

Sofia, Bulgaria

Тема Re: Salt 2010 [re: Marccus]  
Автор чepивaмп (добре позната)
Публикувано12.08.10 15:19

сценария е писан за Том Круз, но той отказва да играе във филма, защото много му прилича на Невъзможната Мисия. тогава агентката решава да се обади на Анджелина, защото около преди година я е питала дали иска да играя Джеймс Бонд гърл и Джоли отговорила, че предпочита да играе Бонд.

речено-сторено! следват малко спойлери.....

преправят сценария за женска роля, но както сами забелязвате не са се справили особено успешно. можели са да поработят още малко върху историята. най-слабото място за мен е идеята, че преди 20на години в Русия са подготвяли едно единствено момиче! за шпионка в бъдещето. и тя представяте ли си?! била най-добрата от цялата група нейни връстници около 20на момчета.

по отношение на леките недостатъци, които си изброил:

- не го оставиха, а Орлов успя да се измъкне с помощта на ножа скрит в обувката. което само по себе си е невъзможно да се случи при положение, че има такова стриктнно секюрити и в действителност никога нямаше да може да мине през метален детектор с ножа. ама кой да мисли за тия подробности...

- те казаха във филма по-късно - тя не го застреля с куршум, а с отровата от паяка, който взе от апартамента. тя причинява временна парализа, която помогна да го декларират за умрял намясто и по-късно като е минало действието на парализата, се е оправил.

- защото тя била най-добрата като малка?! хахах и на нея трябвало да възръчат най-трудната задача или невъзможна мисия (заради, която Том Круз се е отказал от ролята).

- тя всъщност трепна. показаха й лицето и брадичката й се разтрепери лекичко, колкото да покаже на зрителите, че много е обичала мъжа си. обаче руснаците изобщи не го забелязаха?! а вместо това й се довериха, хахах отново издънка в сценария. друго слабо място беше развитието на връзката с мъжа й в началото - никаква тръпка не успяха да покажат, нямаше и наченка на лювоб между тях, според мен. не са се постаряли изобщо да накарат публиката да повярва колко е била силна връзката им.

- края е отворен и ми напомня за Борн Идентити, за да направят продължения, ако оригинала е печеливш...

Редактирано от чepивaмп на 12.08.10 15:22.

Тема Re: Salt 2010нови [re: чepивaмп]  
Публикувано12.08.10 22:14

Ок, съгласен съм с доста неща.

- относно Орлов - в асаньора се справи да речем с нож от твърда пластмаса или друг материал, но ЦРУ не свършва до асансьора...
- не разбрах какво стана с американския президент, оживя ли
- съгласен съм, че романтиката беше много слабо място, направо претупана... даже в бондовете с цялата им плейбойщина има повече любов

Sofia, Bulgaria

Автор Diavolo (невинно дяволче)
Публикувано13.08.10 03:18

нещо не ми допадна филма, доста наивен и съшит с бели конци. А кака Анджелина изтреби цял отбор елитни спед агнети, моля ти се ;) поне да беше по комикс ама не е...
иначе ако изключим това в интерес на истината не е лошо лятно филмче за разтуха и добре монтирано. :)

Тема Re: Salt 2010нови [re: Diavolo]  
Автор obafemen (новак)
Публикувано13.08.10 12:49

като ми свършиха пуканките и се чудих какво да правя до края на филма!

Тема Re: Salt 2010нови [re: obafemen]  
Автор cineman (In kino veritas)
Публикувано13.08.10 15:08

Аз в такива случаи моментално заспивам.

Автор Zapa (новак)
Публикувано19.08.10 21:05

Безобразно бозав филм

не заслужава и 5те кинта които дадох Както всеки път казвам след всеки изгледан от мен филм за Джоли: не е достатъчно само едни джуки и позиране, не сме на фотосесия ебаси За мен си е слаба актриса. Още по кофти заснети сцените с ръкопашният бой, все едно гледам Бъд Спенсър и Терънс Хил А това как един човек се справя и изтребва сума ти полицаи, агенти и прочее обучени хора, май не съм го гледал от Кобра и Командо насам
Препоръчвам да не се гледа, дори и от торент

Тема Re: Salt 2010нови [re: Zapa]  
Автор kalignite (Shocker)
Публикувано20.08.10 03:53

"все едно гледам Бъд Спенсър и Терънс Хил"

Със сигурност Бъд Спенсър и Терънс Хил са милиони пъти по-забавни за гледани

!

"Ах, Тези Луди, Луди, Луди Хора" си е класика! Гледам го доста по-често от екшъните на Джоли.

beIng NorMaL iS serIoSLy oVERrated!

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.