Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 20:54 14.07.25 
Култура и изкуство
   >> Кино
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Robin Hoodнови  
Автор .Linda. (Loring)
Публикувано14.05.10 21:21

"Unlike"

Голямото чакане приключи със 140 мин. едно голямо...нищо

По-кратко от това не мога, без да спойлна, затова - толкова.

Тема Re: Robin Hoodнови [re: .Linda.]  
Автор Maзниcлaв (ентусиаст)
Публикувано15.05.10 00:34

Днес го гледах. Някакво много объркано беше, непрекъснато някакви нови персонажи си идваха и отиваха, пък после пак минаваха през екрана за малко - да кажат едно "здрасти".

Ма не е чак нищо. Видя ли колко яко започна, с плиткото поле на рязкост и slo-mo. Хубавите екшън сцени и крайните надписи :) .

Но англичаните го мразят, ридли и ръсел им развалили приказката. В едно интервю даже ръсел се нервира от нападките на интервюиращия и директно напусна студиото.

Тема Re: Robin Hoodнови [re: Maзниcлaв]  
Автор .Linda. (Loring)
Публикувано15.05.10 14:15

Точно.....за първото ти изречение и аз така се чувствах...
Най-хубавото бяха няколкото панорамни кадъра нейде из Шотландия сигурно...просто...ми напълниха душата..
Е, хайде, имаше и един -два други кадъра, ама те са ми персонални

Тема Re: Robin Hood [re: .Linda.]  
Автор PhilipMarlowe (старо куче)
Публикувано15.05.10 20:28

че Гладиатор и Небесно царство да не бяха върха на сладоледа?! Псевдоисторически драми с претенции за елитарно кино /поне първото, само дето не се замерваха с оскар-и/ ... смятам да не го гледам този Робин ... че аман от задокеански версии на пича от Шеруудската гора и гаврите с Дюма и мускетарите му... иначе не се съмнявам, че е имало епични платна, кръв и... пот в боя, плюс некви ракурси върху скулите МУ, за групови въздишки в киносалоните

Тема Re: Robin Hoodнови [re: PhilipMarlowe]  
Автор Jedi (-<O>-)
Публикувано15.05.10 20:47

Че на "Гладиатор" какво му е? Освен, че взе Оскар, аз в самия филм проблем не виждам.

А гаврите с Дюма за мен винаги ще започват и свършват с "пара-пара-парадуемся".
Не са само зад океана единствените с голямо самочувствие, че да "прекрояват" класиците. Пълно е с такива и задчерноморието.

Автор .Linda. (Loring)
Публикувано15.05.10 22:52

Гладиатор и Небесно царство нямат нищо общо....
Гладиатор е филм, който извън битките и историческите или псевдо такива факти, дворцови интриги и т.н. е един силно емоционален филм, с разтърсваща (за мене) игра и изграждане на образи.

В Робин Худ няма нищо такова....само прескачане от кадър в кадър, някакви хора се суетят, мърляви, кални, потни, кървави, брадати и едни клишета навързани тук-там.

Марк Стронг продължава да ме вълнува много и да си заслужава, но силното начало после енд-на в тъп край.

А и тази Кейт Бланшет...нещо не ми стоеше добре

Добре че е Той, и ракурсите върху скулите Му и върху торса Му, и върху присмехулната Му усмивка, че иначе....не знам

Автор cineman (In kino veritas)
Публикувано16.05.10 02:28

Хе-хе, хубаво ревю - само главното Т ме издразни.

Автор PhilipMarlowe (старо куче)
Публикувано16.05.10 12:32

всъщност, ако се замислиш, сюжетната линия на Гладиатор е мегаклишето властващо в Холивуд ... реклама:

Мъж на средна възраст, постигнал слава и чест губи всичко в един кратък миг. Баща /следват кадри с убийството на ментора му- Императора/, семейство /кадри от бастисаното му имение и фемили/, името и честта си /тук няма кадри/. Несправедливо обвинен, той ще се завърне за да отмъсти, в този или следващия живот. Една империя ще бъде разтърсена от битка между благородството и амбицията, между величието и подлостта, между роба и владетеля. Арената ще реши съдбата им. Ръсел Кроу, Хоакин Финикс, Кони Нилсен... със специалното участие на Ричард Харис в ролята на Марк Аврелий в един филм на Ридли Скот... скоро в кината!

в резюме - главния герой е мега пич, свестен, не изневерява, честен, благороден и прочие. Некъв архизлодей му завижда и го топи, вследствие на което започват страдания за главния герой. Но скоро той се съвзема и се завръща за да отмъсти... гледал съм поне 1 184 филма с подобен сюжет. Е, и различен бюджет, актьори, режисьор, националност и т.н. ама в общи линии основата е тази... :)

Редактирано от PhilipMarlowe на 16.05.10 12:32.

Автор Maзниcлaв (ентусиаст)
Публикувано16.05.10 19:01

И в крайна сметка всичко опира до любовта. Да си пази любимата градинка, женичка, детенце...

Автор Diavolo (невинно дяволче)
Публикувано17.05.10 01:42

Стига ве Марлоу :О Гладиатор е нечовешки филм, един от най-хубавите филми които съм гледал през целия си живот.
Знам сега какво ще кажеш, но през различен калъп гледаме повечето филми, за това се получава това разминаване... ;)

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.