|
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
Тема
|
Алиса
|
|
| Автор |
.Linda. (Loring) |
| Публикувано | 02.04.10 14:00 |
|
|
Направо не мога да повярвам колко много ми хареса...да не говорим, че това не е по принцип "моята книга", но определено е "моят филм"...т.е. красив рисунък, цветове, история, и нито един момент, в който да не съм била "в действието".
Можеше и да не е 3Д, какво толкова, но...не пречи
Аз му давам 6/6 и нямам нищо против да го гледам пак...
| |
|
|
|
Филмът е извънредно слаб.
Въпреки помпозния каст не ми остава нищо друго, освен да си помисля, че и за Тим Бъртън има невъзможни неща.
Дълбоко, ама извънредно дълбоко НЕвникване и НЕчувстване на изумителната приказка на Луис Карол.
Както каза мой приятел : " Спретнали са ни поредното Аватарче...".
За недоразумението 3D в IMAX да не говорим, за това си имаше отделна тема.
Трябваше да си избера - или филм, или субтитри. Свалих си очилата и се задоволих само със субтитрите. По едно време установих, че ако си затворя едното око и не си сваля очилата, постигам резултата да виждам близо до нормално. Но тъй като тази схема ми стори твърде мъчителна, я преустанових.
През цялото време се чувствахме като болни кретени.
Това е последният път, в който се поддадох на селянията 3D.
И го сторих само заради Луис Карол, но той не се яви.
Това са най-неудачно похарчените 12 лева в живота ми.
С голям пардон към феновете.
Весели празници !
| |
|
|
|
Аз още не мога да му простя, че от такова великолепно зрелище като "Суини Тод", направи мюзикъл!
| |
|
|
|
Не съм гледала, не зная.
Толкова бях ядосана след "Алиса", че бях несправедлива да не отдам дължимото на Хелена Бонъм Картър. Нейният образ стоеше най-добре от всички и носеше нещо от стилистиката на Луис Карол.
Докато Лудият Шапкар на Джони Деп беше само луд, без да е И философ, както е при Луис Карол. Иначе обожавам Джони Деп.
И разбира се, не можа да се мине без убиване на един от така актуалните дракони, които в днешно време станаха някакъв неизбежен атрибут на всяка приказка и доста ни додеяха. Различават се комай само по броя на шиповете по врата.
| |
|
|
|
На мен ми хареса...изненадващо, като се има предвид колко се бях спойлнал преди това и доколко се бях подготвил за пълно разочарование, още повече, че след Суийни Тод вярата ми в Тим Бъртън се срина катастрофално.
Но...Общо-взето смятам, че това е един добър филм на Бъртън.Но не е Алиса.Няма нищо общо с Алиса.Имаше едно време една компютърна игра, American Mcgee's Alice;интерпретация на Страната на чудесата и Огледалния свят, в пъти по-мрачна, "готическа" и налудничава от този филм и при все това пропита с духа на оригиналната история до степен да е по-"кароловска" не само от него, ами и от старата анимация на Дисни и другите екранизации.Имаше намерение за филм по играта, но уви...
Както и да е, вместо това имаме този филм.Той, както казах, е сравнително добър, ако се абстрахираш от факта, че гледаш нещо, озаглавено "Alice in Wonderland"
Беспредельная сладость свободы
отринуть свободу...
| |
|
|
|
Той, както казах, е сравнително добър...
Странно, че това го казва "алисолог"
"Сравнително добър" не е ли твърде близо до "сравнително посредствен" ?
А как ти се струва, да си поръчаш пълнени чушки, да ти поднесат мусака, и ако възразиш, да ти кажат, че тя е сравнително добра ?
А пък ако мусаката я е сготвил голям режисьор, това си е направо сравнително провал.
Никога не бих запознала детето си с Луис Карол чрез този филм.
| |
|
|
|
Гледах го и си мислех да споделям с теб. :)
Като нечел и неживял с Алиса, приех филмчето добре, забавно.
Само това наистина (вече се присъединявам) ОГРОМНО 3Д НЕДОРАЗУМЕНИЕ IMAX!!!!!!!
Е нямам думи, направо, тоя път нещата със субтитрите бяха съвсем престъпни.
Абсолютно същото, каквото и при тебе. С Аватар не беше точно така.
Явно, вместо да решат проблемите със субтитрите, в Mtel-IMAX ги ЗАДЪЛБОЧАВАТ.
Хора, ако ви се налага да ползвате субтитри, не ходете там, просто не ходете.
Казва ви го човекът, който е непоколебим привърженик на IMAX vs. Арена.
Но, ако искате да се насладите на даден филм, ползвайки и субтитрите, ходете в Арена.
Ислабонита, извинявай, че изпаднах в изстъпление точно в отговор на твоето мнение, но просто ми се отприщи, особено като прочетох как говорим за едно и също нещо - и свалените очила, и примигването с едно око... и въобще целия кошмар.
------------------------
Слушай беззвучието...
| |
|
|
|
Ислабонита, извинявай, че изпаднах в изстъпление точно в отговор на твоето мнение
Доколкото не изпаднах аз пък в изстъпление, то е защото веднъж вече съм го правила с темата за 3Д, която пуснах преди известно време. Така че няма защо да се извиняваш, нещата са си така. Не е истина какво се прави за пари.
| |
|
|
|
Истина е. Но в случая е - какво НЕ се прави за пари. Как НЕ се решават проблеми, които могат да бъдат решени (очевидно, гледайки оригиналните надписи). Почвам да съзирам ментелщината, намесена и тук. Дали наистина това безхаберие няма някаква връзка с типичния манталитет на компанията-собственик?
------------------------
Слушай беззвучието...
| |
|
|
|
Дали наистина това безхаберие няма някаква връзка с типичния манталитет на компанията-собственик?
Не зная с какво има връзка, аз съм технически имбецил.
Знам само, че такова нещо не бива се предлага на пазара !
Не бих го гледала и безплатно, а те ти прибират маса пари и ти сервират лайно в кристална чаша, тук - без извинение, защото някои неща трябва да се наричат с истинските им имена.
И докато невзискателната публика не престане да го консумира и да вика колко е хубаво, това сервиране няма да секне.
Зная, че мненията ни по въпроса се различават, но това за кристалната чаша
важи за всички варианти на 3Д, които съм гледала в София. Разбира се, палмата на първенството по идиотия и наглост държат IMAX с Алиса.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|