Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 11:01 16.07.25 
Култура и изкуство
   >> Кино
*Кратък преглед

Тема Джули и Джулиянови  
Автор KpиcМодератор (Арбитър)
Публикувано19.10.09 21:36

Преди няколко дни казах много добри думи за този филм, без да съм го гледала, затова побързах да наваксам, че да мога да говоря вече от първо лице, единствено число.
Предполагам, че е било заради твърде завишените ми очаквания, но филмът не успя да ми хареса толкова много, колкото очаквах. Не, всъщност ми хареса, но мислех, че веднага ще ми се догледа пак, а не стана така. Вероятно ще си остана с едно гледане. Не беше като "Шоколад", да речем...
Замислих се защо ли - актьорите бяха чудесни (за Мерил няма какво да кажа, но много обичам и Ейми Адамс - принцесата от "Омагьосана:) ), историята - интересна и приятно поднесена, а и аз много обичам да ям...
Първо реших, че понеже филмът е създаден по действителни събития, които изобщо не бяха разкрасени, пък аз обичам историите, истински или не, да са по-драматични, по-вълшебни и по-забавни от обичайното ни ежедневие.
После се поразрових, за да науча нещо повече за истинската Джулия Чайлд

например тук:

и все ми се струва, че филмът можеше да пресъздаде малко по-интересно и драматично тази истинска история за готварството.

Тема Re: Джули и Джулиянови [re: Kpиc]  
Автор cineman (въздухар)
Публикувано19.10.09 21:52

Мен пък "Шоколад" нещо не успя да ме грабне. Може би защото бях гледал "Кулинарно състезание"...

Автор Jedi (-<O>-)
Публикувано19.10.09 22:09

От сайта:
"Маестрото на готварството учи семейните жени и мъже да укрепват любовта и секса, като готвят заедно. Затова тя винаги внушава, че съпругата и съпругът трябва да готвят заедно.
Тя постоянно говори на милионите зрители, че съпрузите трябва да споделят опита си, да обсъждат рецептите и тяхното изпълнение, да се радват заедно на кулинарните си постижения. Това укрепва любовта в семейството и желанието ви за секс, учеше Джулия Чайлд."

Да, бе, да. Еротично суфле с броколи и страстна салата по фламандски. А оризът си е цяла виагра(справка - населението на Китай).
---

Тема Re: Джули и Джулиянови [re: cineman]  
Автор KpиcМодератор (Арбитър)
Публикувано20.10.09 00:17

Не мога да го намеря "Кулинарното състезание"... Т.е. намерих му оригиналното заглавие - Just Desserts, ама не и самия филм. Е, все пак се съмнявам, че ще би надминал Шоколада - в него ме очароваха не толкова десертите, колкото магията, музиката и изобщо цялата му ароматна и вълшебна какаово-канелено-бонбонена атмосфера.

Автор cineman (въздухар)
Публикувано20.10.09 00:59

Двата филма са все пак доста различни, така че е напълно нормално единият да ми е повлиял върху възприемането на другия. Общото е, че и в двата филма става дума за шоколад, но "Състезанието" е по-скоро непретенциозна романтична комедийка. От време на време го пускат по "Холмарк".

Тема Re: Джули и Джулия [re: Kpиc]  
Автор bhn (учеща)
Публикувано14.11.09 16:28

А на мен много ми хареса. Точно, защото просто бяха разказали историята, без да я украсяват, без излишни драми и вълнения, а ей така една истинска история, точно както се е случила.
Смях се искрено, вълнувах се отвреме на време, съжалих, че не съм живяла пред 50/60/70-те.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.