|
Тема
|
Джули и Джулия
|
|
Автор |
Kpиc (Арбитър) |
Публикувано | 19.10.09 21:36 |
|
Преди няколко дни казах много добри думи за този филм, без да съм го гледала, затова побързах да наваксам, че да мога да говоря вече от първо лице, единствено число.
Предполагам, че е било заради твърде завишените ми очаквания, но филмът не успя да ми хареса толкова много, колкото очаквах. Не, всъщност ми хареса, но мислех, че веднага ще ми се догледа пак, а не стана така. Вероятно ще си остана с едно гледане. Не беше като "Шоколад", да речем...
Замислих се защо ли - актьорите бяха чудесни (за Мерил няма какво да кажа, но много обичам и Ейми Адамс - принцесата от "Омагьосана:) ), историята - интересна и приятно поднесена, а и аз много обичам да ям...
Първо реших, че понеже филмът е създаден по действителни събития, които изобщо не бяха разкрасени, пък аз обичам историите, истински или не, да са по-драматични, по-вълшебни и по-забавни от обичайното ни ежедневие.
После се поразрових, за да науча нещо повече за истинската Джулия Чайлд
например тук:
и все ми се струва, че филмът можеше да пресъздаде малко по-интересно и драматично тази истинска история за готварството.
| |
Тема
|
Re: Джули и Джулия
[re: Kpиc]
|
|
Автор |
cineman (въздухар) |
Публикувано | 19.10.09 21:52 |
|
Мен пък "Шоколад" нещо не успя да ме грабне. Може би защото бях гледал "Кулинарно състезание"...
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Jedi (-<O>-) |
Публикувано | 19.10.09 22:09 |
|
От сайта:
"Маестрото на готварството учи семейните жени и мъже да укрепват любовта и секса, като готвят заедно. Затова тя винаги внушава, че съпругата и съпругът трябва да готвят заедно.
Тя постоянно говори на милионите зрители, че съпрузите трябва да споделят опита си, да обсъждат рецептите и тяхното изпълнение, да се радват заедно на кулинарните си постижения. Това укрепва любовта в семейството и желанието ви за секс, учеше Джулия Чайлд."
Да, бе, да. Еротично суфле с броколи и страстна салата по фламандски. А оризът си е цяла виагра(справка - населението на Китай).
---
| |
Тема
|
[re: cineman]
|
|
Автор |
Kpиc (Арбитър) |
Публикувано | 20.10.09 00:17 |
|
Не мога да го намеря "Кулинарното състезание"... Т.е. намерих му оригиналното заглавие - Just Desserts, ама не и самия филм. Е, все пак се съмнявам, че ще би надминал Шоколада - в него ме очароваха не толкова десертите, колкото магията, музиката и изобщо цялата му ароматна и вълшебна какаово-канелено-бонбонена атмосфера.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
cineman (въздухар) |
Публикувано | 20.10.09 00:59 |
|
Двата филма са все пак доста различни, така че е напълно нормално единият да ми е повлиял върху възприемането на другия. Общото е, че и в двата филма става дума за шоколад, но "Състезанието" е по-скоро непретенциозна романтична комедийка. От време на време го пускат по "Холмарк".
| |
Тема
|
|
|
Автор |
bhn (учеща) |
Публикувано | 14.11.09 16:28 |
|
А на мен много ми хареса. Точно, защото просто бяха разказали историята, без да я украсяват, без излишни драми и вълнения, а ей така една истинска история, точно както се е случила.
Смях се искрено, вълнувах се отвреме на време, съжалих, че не съм живяла пред 50/60/70-те.
| |
|
|
|
|