|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
The Hangover - къде трябваше да се смeем?
|
|
Автор |
Jedi (-<O>-) |
Публикувано | 14.07.09 21:24 |
|
Да попитам останалите 5 човека, които все още четат форума:)
---
Та въпросният филм толкова бил смешен, че се превивали от смях в салоните...
То и аз се превивах, ама от недоумение.
Този филм е още една демонстрация на абсолютна творческа немощ и нулево чувство за хумор, които заедно се опитват да се самокомпенсират с крайна вулгарност. Резултатът е миризлив и кафяв на цвят.
Въобще, на Холивуд хич не му се отдава комедийния жанр. Разбира се, изключение правят лентите на Мел Бруукс и Джим Ейбрахамс от далечното минало, например, но те са малко и само потвтърждават главния извод. Парадокс е, че обикновено им се получава хуморът там където комедията не е основен жанр. Знаете, че ако отново си припомним всички смешни лафове и ситуации, те в 99% от случаите, няма да са от комедии.
Като цяло тенденцията, наречена тийн-комедия е безумна и нелепа. А и не е от вчера. Предполагам помните ерата на VHS, когато всеки втори филм на касетката беше задължително или "Развинтени гайки", или "При Порки". Е, аз не съм се смял и на тях. За мен единствената разлика от тогава досега е, че станаха по-вулгарни и брутални. Хумор не е имало - няма и сега.
А освен всичко друго, главните герои тук не са пъпчиви тийнейджъри, ами 30-ина годишни пръчове, което още повече увеличава гротеската.
Що за човешко същество трябва да си, за да се смееш на подобна гнус?
Явно сто килограмов, дрогиран тийнейджър от предградията на L.A., който току-що е застрелял родителите си. Просто така, защото е смешно.
И защото е totally awesome.
Редактирано от Jedi на 14.07.09 21:43.
| |
Тема
|
Re: The Hangover - къде трябваше да се смeем?
[re: Jedi]
|
|
Автор |
yoyouo (ценител) |
Публикувано | 14.07.09 22:12 |
|
Хм, ти си първият човек, който виждам да изказва негативно мнение за този филм. Не съм го гледал все още за съжаление, но няма да го пропусна със сигурност
| |
Тема
|
|
|
Автор |
TylerDurden () |
Публикувано | 15.07.09 03:46 |
|
От профила който си създал на "съществото" което би харесало този филм, аз май само за сто-те килограма отговарям :) ама все пак да кажа, че ми хареса.
Something wrong, Dear?
| |
Тема
|
[re: TylerDurden]
|
|
Автор |
Glamdring (врагоубиец) |
Публикувано | 15.07.09 15:36 |
|
Комедиите вече се делят на два вида - на Апатоу и ... тъпи ...
Редактирано от Glamdring на 15.07.09 15:37.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
bhn (учеща) |
Публикувано | 15.07.09 17:18 |
|
Не че някога съм имала намерение да го гледам, след този трейлър, но мнението само потвърждава това, което съм мислела.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
PhilipMarlowe (ентусиаст) |
Публикувано | 15.07.09 21:28 |
|
не съм гледал въпросният филм, но като каза за тийн комедии се сещам за "Почивният ден на Ферис Бюлър" с Матю Бродерик и Миа Сара ... винаги му се радвам
иначе, от времето на VHS касетките и плеърите от тираджии, кореком и моряци от търговски флот, се сещам, че сюжетът повтаряше следната схема- трима приятели /ултраготиния, непохватния и уродливия/ се впускат в приключения в които първия чука всичко на което намига, втория се влюбва и накрая след елементарни перипетии го огрява /по правило забива гаджето на гадния който ги тормози/, а третия служи за гнусен хумор от сорта на пърдене, оригване, повръщане и прочие ...
| |
Тема
|
|
|
Автор |
.Linda. (Loring) |
Публикувано | 16.07.09 18:08 |
|
Мене много ме е срам, че гледах този филм, даже мислех, че съм единствената...
Това беше една голяма глупост, която не мога да повярвам, че някой пуска на нещо различно от видеокасета.
Преди това бях гледала I love you man, който си мислех, че ще е също срам, но беше доста по-добър, за моя голяяяма изненада
| |
Тема
|
[re: .Linda.]
|
|
Автор |
yoyouo (ценител) |
Публикувано | 16.07.09 20:47 |
|
гледах го и съм съгласен, че не е нищо особено
| |
Тема
|
|
|
Автор |
tchupakabra (маймун) |
Публикувано | 23.07.09 14:39 |
|
ъъ... нали видя обложката предварително... що ти трябваше да го гледаш...
| |
Тема
|
[re: tchupakabra]
|
|
Автор |
Jedi (-<O>-) |
Публикувано | 23.07.09 15:16 |
|
Тя ме подлъга. Ако беше типичният тийн плакат, щях да го игнорирам:)
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|